Hjem Tjen Penger På Nett Starte Egen Bedrift Ideer — Bedriftsideer som du kan starte billig eller...

Starte Egen Bedrift Ideer — Bedriftsideer som du kan starte billig eller gratis

Ingenting slår å jobbe for seg selv. Selv når du elsker jobben din og synes at det er givende, er tilfredsheten du får når du er din egen sjef en helt annen følelse. Ikke bare er det mer meningsfylt, men det har også mange fordeler.

Selv om det kan virke forlokkende å våge seg inn i et nytt marked, spesielt hvis du ønsker å starte en ny bedrift, kan det være vanskelig, og la oss innse det, ganske risikabelt også – du legger inn flere timer enn på en 9-5 jobb andre steder, og det vil være øyeblikk der du faktisk ofrer mye mer enn bare din tid. Selv da er det absolutt verdt det.

Mens du tenkte på ideer for å starte din egen bedrift, var sannsynligvis den første tanken som kan ha krysset tankene dine, «Hva skal jeg selge?» eller: «Hvilket markedssegment har mest penger?» eller til og med «Hvordan kan jeg tjene penger med det nåværende ferdighetssettet mitt?»

Vi har laget en liste med 20 forretningsidéer som er startet opp i to kategorier: Produktbaserte forretningsidéer og servicebaserte forretningsidéer. Vi håper dette gir deg et lite innblikk i de forskjellige segmentene du kan bryte deg inn i og hva de ville innebære.


Hemmeligheten bak å finne en god forretningsidé

Her er hemmeligheten bak å finne en fantastisk forretningsidé. Du må være systematisk, og du må være grundig. Du må sette sammen en solid liste over velprøvde og praktiske forretningsidéer. Du må så nøye vurdere hvilke som mest sannsynlig vil fungere for deg.


10 Forretningsideer for å starte din egen bedrift i 2020

Frilans tekstforfatter

Hvis du har skriveferdigheter, er det alltid noen der ute som er villige til å betale deg for å skrive tekster. Skriv blogginnlegg, magasinartikler og andre relevante artikler i massevis – bare sørg for at du har en portfolio med tidligere artikler du kan dele med potensielle kunder. Selv om du lager noen få eksempler du kan ha for hånden, vil de hjelpe deg med å utstille arbeidet ditt og tiltrekke nye kunder.


Dropshipping

En dropshipping-virksomhet betyr at du selger fysiske varer som andre selskaper sender ut ut for deg. For eksempel kan du lage en nettbutikk som selger klær. Du vil ta bestillingen fra kunden på nettbutikken din, og deretter vil du videresende bestillingen til leverandøren. Dropshopping skiller seg fra affiliate markedsføring ved at kunden blir værende på nettbutikken din for å fullføre bestillingen. Videre behandler du bestillingen og ber deretter dropshipper-leverandøren om å fullføre bestillingen (sende varen). Affiliate markedsføring er derimot mer en markedsføringstjeneste – som gir trafikk til nettstedet til selskapet som leverer produktet.

Les vår Guide for Dropshipping i 2020 her.


Lokal Turguide

Elsker du den lokale historien til byen eller området du bor i? Vurder å bli turguide. Jada, du må kunne en del om steder for å kunne gjøre jobben bra, men det er halve moroa. Skill deg ut ved å tilby turer som er relatert til en spesifikk nisje i samfunnets historie. Noen turledere tilbyr en tur gjennom byen for å vise kulturelle og historiske monumenter mens andre tilbyr matturer for å gi dem en ekte smak av byen.


Reparasjon av smarttelefoner

Ja, du kan faktisk ganske enkelt lære å reparere smarttelefoner. Du kan kjøpe deler billig på nett, og du kan se videoer på YouTube som viser deg hvordan du utfører reparasjoner. Jeg har vært i en liten butikk i Bergen som spesialiserer seg kun på å fikse skjermene til smarttelefoner. Du kan tjene gode penger, men det vil kreve litt tålmodighet å komme i gang. Du kan reklamere for bedriften på nett gjennom annonser, Facebook grupper osv. Du kan også velge å gå for et eget butikklokale, noe som vil gjøre bedriften mer etablert.


Reiseplanlegger

Reisebyråenes storhetstid er over, men folk leter fremdeles etter de som har en evne til å planlegge og sette opp utradisjonell reisekoordinering. Hvis du alltid planlegger de perfekte feriene komplett med vakre hoteller, den ideelle beliggenheten og en mengde deilige restauranter stilt opp for hver kveld, kan du vurdere å annonsere tjenestene dine for reiseplanlegging.


Nettsideutvikler

Markedet for nettsideutviklere er stort og meget konkurransedyktig. Hvis du mangler høyt spesialiserte kodingsevner, vil jeg foreslå at du vurderer å prøve å bryte deg inn i denne industrien ved å tilby faste priser for å utvikle nye eller re-lansere nettsider for mindre virksomheter eller organisasjoner og begrense utviklingsarbeidet ditt til en plattform, for eksempel WordPress-nettsider.


Eiendomsforvalter

Mange mennesker har eiendommer de ikke bor i – ofte basert i forskjellige byer eller fylker. Det er praktisk for dem å ha noen som passer på at eiendommen blir ivaretatt og leier ut leiligheten til andre mennesker for eiendomseieren.


Romutleie

Har du et ekstra rom i huset eller leiligheten din? Du kan leie den med Airbnb og velge selv om du ønsker å leie den ut dag for dag, ukesvis eller månedesvis. Da kan du kanskje bruke inntektene til å subsidiere utgiftene dine når du starter en annen virksomhet!


Konsulent

Hvis du har betydelig erfaring eller kunnskap om et bestemt emne, kan du vurdere å bli konsulent. Kanskje er du en ekspert på markedsføring, salg, har god ekspertise innen SEO eller har ført flere salgsteam til sekssifret suksess. Hvis du er flink til noe, markedsfør deg selv som en konsulent og belast dem for tiden du bruker på å hjelpe dem.


Online dating-konsulent

Dette kan mulig høre noe obskurt ut, men det er absolutt en levedyktig ide.

Dersom du er mann og har vært innom datingssider kjenner du til den enorme konkurransen. Det holder ikke å legge ut en ærlig beskrivelse, du må legge til riktige bilder og en tekst som får deg til å fremstå interresant og spennende. Å skille seg ut på datingsider er ikke enkelt.

Det er av den grunn datingkonsulenter har blitt til. Dette er et populært fenomen i USA, men ikke i Norge (enda?).

Datingkonsulenter tar vanligvis betalt for tiden sin. De hjelper folk med å opprette vellykkede online datingsprofiler, finne potensielle matcher utenfor normale online kanaler, og tilbyr et nivå av personalisering som Tinder ikke kan. Tror du at du har en gode egenskaper til å fremme andres ferdigheter som kan gi dem et fortrinn for online dating? I så fall kan dette kan være virksomheten for deg.


Konklusjon

Jeg har nå lagt ut en rekke forslag med gründer-ideer for å starte din egen bedrift. Det finnes uendelig med muligheter, og kun kreativiteten din og ambisjonene dine kan sette grensene her.

Etter du har valgt hva du ønsker å fokusere på i din nye bedrift, burde du sette opp en bedriftsplan. Se videoen nedenfor for å få et innblikk i hvordan du kan sette opp bedriftsplanen.

Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under dersom du har noen spørsmål om å starte din egen bedrift, eller ønsker feedback til en av dine ideer. Lykke til!

Aksel Engen
Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her