I denne artikkelen vil vi forklare hva Bitcoin er og komme med våre anbefalinger for de beste alternativene for hvordan man kan kjøpe Bitcoin i Norge i 2021.

Bitcoin og andre kryptovalutaer kan enkelt handles gjennom den Norske kryptobørsen Miraiex

Kort oppsummering av våre anbefalte børser for å kjøpe Bitcoin i 2021

I dette avsnittet kommer en kort oppsummering for våre anbefalte børser.

1. MiraiEx
Beste valg for kjøp med Norsk bankoverføring.

Velkomsttilbud: Få kryptovaluta verdt opptil 200 NOK i velkomstbonus.

Fordeler: Norsk exchange godkjent av finanstilsynet. Trygg og enkel verifikasjon med BankID.

Klikk her for å gå til MiraiEx.

2. OKex
Beste valg for kjøp med bankkort.

Velkomsttilbud: Få $10 i Bitcoin når du handler for $100 eller mer på din første handel.

Fordeler: Rask handel og enkel registrasjon uten KYC (verifikasjon). Lavt gebyr for kjøp med bankkort. Har mange forskjellige kryptovalutaer.

Klikk her for å gå til OKex.

coinbase krypto exchange

3. CoinBase

Velkomsttilbud: Få $10 i BTC når du handler for over $100.

Fordeler og ulemper: Nybegynnervennlig, men krever verifisering med ID og adressebevis. Høyere gebyr enn de andre alternativene.

Klikk her for å gå til CoinBase.

Introduksjon: Hvordan kjøpe Bitcoin i Norge i 2021?

Bitcoin er overalt. Dramatisk økningen i popularitet de siste årene har ført til at en økende mengde mennesker har blitt interessert i kryptovaluta.  Imidlertid vet mange fremdeles ikke hvordan de skal kjøpe BTC, eller hvor de skal kjøpe det.

Det er imidlertid mange muligheter å velge mellom! Med så mange nettsteder som tilbyr forskjellige tjenester for kjøpe og salg av Bitcoin, er det vanskelig å vite hvilket alternativ som passer for deg.

Men det er derfor vi er her for å hjelpe!

I denne guiden vil vi forklare hvordan du kan handle Bitcoin, våre anbefalinger til plattformer hvor du billig og trygt kan investere i BTC og hvordan du kan begynne å investere i dag! Mot slutten av denne guiden vil du ha en klar forståelse av hvilket kjøpsalternativ som passer dine behov.


Hvordan kjøpe Bitcoin Guide Introduksjon: Så, hva er Bitcoin?

Enkelt sagt er Bitcoin en digital valuta som du kan bruke til å kjøpe og selge ting. Det er imidlertid veldig forskjellig fra fysiske penger, ettersom de er 100% digitale. Det er ingen myndigheter eller banker som lagrer eller oppretter Bitcoin.

Kryptovalutaen kan brukes til betalinger på nettet, billige internasjonale overføringer, og er det første betalingssystemet som ikke er kontrollert av sentrale myndigheter.

I stedet blir den lagret i en sikker online database, også kjent som blokkjede. I stedet for å bli printet ut, som tradisjonelle penger (NOK, USD, EUR osv.), Opprettes det av datamaskinene som driver databasen. Datamaskinene verifiserer Bitcoin-transaksjonene og blir belønnet med nye Bitcoins! Det er en prosess kjent som mining, og datamaskinene er kjent som minere.

Bitcoin har vært en fin måte å tjene penger på for investorer de siste 5 årene.

Så du vil kjøpe Bitcoin, men du vet ikke hvor du skal begynne og lurer på ‘Hvordan kan jeg kjøpe Bitcoin?’…

Men først, la oss få gjort en ting klar… Kan man kjøpe en del av en Bitcoin?

Kan du kjøpe en halv Bitcoin, en kvart Bitcoin eller til og med en hundredel av en Bitcoin?

Det enkle svaret på alle disse spørsmålene er… JA! Du trenger ikke å bruke hele sparebørsen din for å kjøpe en full Bitcoin.

Du har muligheten til å kjøpe en halv Bitcoin eller til og med mindre enn halvparten. Hver enhet i en Bitcoin kalles en Satoshi. Bitcoins kan deles inn i 100 000 000 Satoshis. 

Funfact: Satoshi kommer fra navnet “Satoshi Nakamoto”, som er den ukjente skaperen av Bitcoin.

Se for deg at en Bitcoin ser slik ut: 1.00
Halvparten av en Bitcoin ser slik ut: 0.500
En fjerdedel av Bitcoin ser slik ut: 0.2500
En tiendedel av en Bitcoin ser slik ut: 0.10

Du kan kjøpe Bitcoin med hvor mye (eller lite) du vil. Faktisk lar Coinbase deg til og med kjøpe Bitcoin for så lite som 1 dollar! Nå som du vet beløpene, la oss komme i gang med å forklare hvordan du kan kjøpe Bitcoin.


Miraiex — Norsk Kryptobørs godkjent av finanstilsynet (bankoverføring)

Vårt første forslag for hvor en nybegynner kan kjøpe Bitcoin er MiraiEx. Grunnen til dette er at børsen er Norsk, godkjent av finanstilsynet og at du enkelt kan verifisere kontoen og overføre penger gjennom BankID.

Som vi har nevnt tidligere får du også 0.001 BTC (ca. 80 kr) uforpliktende bare ved å registre deg på siden!

La oss lede deg gjennom trinnene for å sette opp en MiraiEx-konto og kjøpe Bitcoin.

Først går du til Miraiex (klikkbar link) og klikker på “Registrer deg”.

NB: Bruk 2467ad94 som vervekode for å få opptil 200 NOK i kryptovaluta gratis når du registrerer brukeren din.

Instruksjoner for å registrere seg og kjøpe Bitcoin på MiraiEx
1. Fyll ut informasjonen for å registrere kontoen.
2. Legg til tofaktorautensiering gjennom mobilen (bekrefter innlogginger med mobilen, øker sikkerheten så ingen uautiriserte får tilgang til brukeren)
3. Verifiser identiteten din med BankID
4. Trykk på innskudd og velg NOK. Overfør så ønsket beløp til kontonummeret som står på innskuddssiden. Husk å inkluder nummeret som står i “melding”-feltet i overføringen.
5. Du får en E-post når pengene er på konto.
6. Trykk på “Marked”. Du vil automatisk bli sendt til kjøpssiden for BTC/NOK.


Hvor kan du kjøpe Bitcoin med kredittkort eller debetkort?

Den beste måten å kjøpe Bitcoins er ved å bruke en Bitcoin-exchange. Dette er nettbørser som lar deg kjøpe Bitcoin ved å bruke bankkortet ditt. De beste alternativene og de jeg anbefaler er Coinbase, CEX og Binance.

Coinbase har et velkomsttilbud hvor en får $10 gratis i Bitcoin når du kjøper BTC for $100

Alle disse nettstedene er kompatible med PC og mobil. Det er enkelt å registrere seg, og de gjør begynnelsen på din Bitcoin-reise mye enklere enn andre alternativer.

Når du finner en kryptobørs som oppfyller kravene du ønsker, gå videre og registrer deg!

For mer informasjon om kjøpe av krypto med bankkort, sjekk ut følgende artikkel fra Kryptovaluta Norge på Medium: Hvordan Kjøpe Bitcoin med Visa


Hardware lommebøker

Det er mange måter å lagre Bitcoins på sikkert når du har kjøpt dem. Så nå som du vet hvordan du kjøper Bitcoin, er det på tide å vite hvordan du kan beskytte dem. Den sikreste måten og måten jeg anbefaler er å oppbevare din Bitcoin i en «hardware wallet», en fysisk lommebok for kryptovaluta.

Hardware lommebøker kommer ikke gratis, men dersom du har tenkt å holde kryptovaluta i lengre perioder gjør de investeringene dine mye tryggere. Så hvis du har tenkt å oppbevare dine Bitcoin lenge virkelig ikke ønsker å miste dem, bør du tenke på å kjøpe en.

bitcoin hardware wallet -nano ledger s
Nano Ledger X – Populær hardware lommebok for Bitcoin og andre kryptovalutaer

Nano Ledger X – Nano Ledger X lar deg lagre Bitcoin, Ethereum og andre kryptovalutaer! Dette er en brukervennlig maskinvarelommebok med mye mer sikkerhet enn online lommebøker og programvarelommebøker. Du kan kjøpe Ledger Nano X for $119 på deres offisielle nettbutikk.

I motsetning til online lommebøker og software lommebøker, er ikke alltid Nano Ledger koblet til internett. De er bare koblet til Internett når du kobler dem til datamaskinen. Dette gjør det mye vanskeligere for hackere å få tilgang til lommeboken din!


Sluttord

Vi har nå gått igjennom hvordan man kan kjøpe Bitcoin i Norge. I løpet av kort tid kan du offisiellt kalle deg en «Bitcoiner»,

Kommenter gjerne innlegget dersom du har noen innspill eller spørsmål om kjøp og salg av Bitcoin i Norge!

Aksel Engen
Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her