Slik investerer du i Kryptovaluta – Nybegynnerguide.

Kryptovaluta har vært et populært tema for intense diskusjoner de siste årene. Hvor mange ganger har vi hørt historier om mennesker som blir millionærer over natten, og samtidig historier om mennesker som tapte enorme summer i håp om å tjene raske penger?

Hvis du ønsker å investere i kryptovaluta på en trygg måte, er denne guiden for deg.

NB: Hvis du vil hoppe over artikkelen og kjøpe kryptovaluta raskt og enkelt med norsk bankoverføring og rask verifisering med BankID, sjekk ut MiraiEx. Dersom du ønsker å kjøpe med bankkortet ditt, sjekk ut Okex!

Mange avstår fra å investere i krypto fordi det virker som om det er mye man må sette seg inn i. Det trenger faktisk ikke å være det, å kjøpe sin første Bitcoin (eller kjøpe kryptovalutaer) er mye enklere enn du tror.

I denne artikkelen vil du lære alt en krypto-nybegynner burde vite!

Hva er kryptovaluta – I et nøtteskall

Kryptovalutaer representerer en digital aktivaklasse og er også et betalingsmiddel for å sende penger over internett.

På den ene siden skapes verdien av kryptovaluta gjennom tilbud og etterspørsel; på den annen side kan krypto brukes betalingsmiddel for visse tjenester, for eksempel netthandel, skylagring eller distribuert datakraft.

The New York Times: Kryptovaluta forklart på 2 minutter

Hvilke kryptovalutaer burde jeg kjøpe i 2021?

Etter vår erfaring er det ingen som kan forutsi hvilken kryptovaluta som vil prestere best de kommende månedene eller årene. Du kan velge å satse alt på en eller noen få mynter, eller opprette en så diversifisert portefølje som mulig. De 20 største kryptovalutaene på markedet er stort sett gode og stabile prosjekter med gode fremtidsutsikter.

Her er noen av disse prosjektene enkelt forklart for deg: (NB: Vi prøver å beskrive prosjektene så nøytralt som mulig).


Bitcoin

Bitcoin (BTC) er den første blockchain-baserte kryptovalutaen på markedet. Bitcoin-protokollen ble publisert i 2009 av en ukjent person under pseudonymet Satoshi Nakamoto. På det tidspunktet var det mulig å kjøpe Bitcoin for bare noen få dollar. I 2017, og spesielt i desember, fikk massene i verden øyene opp for kryptovaluta for første gang. Dette resulterte i en stor prisutvikling og ny prisrekord på ca. 20 000 dollar.

Bitcoin kan kjøpes på følgende krypto exchanges:
MiraiEx – Norsk bankoverføring
Coinbase – EU bankoverføring, bankkort.


Ethereum

Ethereum (ETH) er en desentralisert plattform for smartkontrakter. Ethereum-nettverket ble lansert i 2015 av Vitalik Buterin og var opprinnelig ment som en «verdensdatamaskin». I tillegg gir ERC-20 standarden muligheten til enkelt å lage kryptovaluta tokens på Ethereum-nettverket, noe som førte til den store ICO-hypen i 2018. Ethereum målt i verdi toppet rundt $1500 i begynnelsen av 2018.

Ethereum kan kjøpes her:
MiraiEx – Norsk bankoverføring
Coinbase – EU bankoverføring, bankkort.


Vechain

VeChain-prosjektet ble født ut fra ønsket om å tilby en robust, blokkjededrevet infrastruktur for datahåndtering og Internet of Things (IoT)-applikasjoner, med mål om å løse økonomiske problemer som dagens virksomheter står overfor.

Mens omfanget av bruken av VeChain stadig utvides, har valutaen hovedsakelig vært brukt for verfisering og opprinnelsesporing av varer. Plattformen kan med sin teknologi garantere et produkts autentisitet, kildesporing og overholdelse av sikkerhetsstandarder.

Vechain er en av kryptovalutaene som blir brukt mest av bedrifter i verden. Bedrifter som Walmart, BMW og til og med regjeringen i Kina og Kypros.

Eksemplel på Vechain i praksis:

Anti-forfalskning av luksusmerker – ved bruk av smartchips sporer Vechain hver enkelt vare og forhindrer forfalskninger.

Ved å bruke blokkjedeteknologi gjør VeChain det enkelt og sikkert for produktprodusenter å samle inn, administrere og dele viktige produktdata med leverandører og forbrukere gjennom hele produktets livssyklus.

VeChain kan kjøpes på Binance (Bankkort, bankoverføring)


Ripple

File:Ripple logo.svg - Wikimedia Commons

Ripple (XRP) regnes som bankenes kryptovaluta. Det er en protokoll som lar XRP-tokens bli sendt over hele verden til ekstremt lave priser. Ripple har eksistert siden 2012 og er har konstant rangert i topp 5 av de største kryptovalutaene i de siste årene. Den høyeste prisen ble nådd i januar 2018, da en XRP-token var verdt 3,40 dollar (ca. 35 norske kroner) og resulterte i at Ripple fikk en markedsverdi på over 143 milliarder dollar.

Ripple kan kjøpes her:
Coinbase (EU bankoverføring, bankkort)
Binance (EU bankoverføring, bankkort)


IOTA

IOTA (MIOTA) er et relativt nytt prosjekt som ble lansert i 2016. IOTA er ikke basert på blokkjedeteknologi, men bruker DAG kalt Tangle. IOTA kan bli kryptovalutaen som brukes for enheter på tingenes internett (IoT).

Dette er muliggjort av avgiftsfrie transaksjoner og ekstremt høy skalerbarhet. Mining er ikke tilgjengelig på IOTA, noe som reduserer datakraftforbruket. Den høyeste prisen for IOTA ble nådd i desember 2017, da 1 MIOTA var verdt 5,25 dollar (ca. 54 NOK).

Funfact: Grunnleggeren av IOTA er Norsk!

IOTA kan kjøpes på Binance (EU bankoverføring, bankkort).


Chainlink

Chainlink (LINK) er en blokkjedebasert plattform designet for å bygge en bro mellom blokkjeder/kryptovaluta og tradisjonelle betalingsleverandører som Visa, Wells Fargo og HSBC. Siden de eldre systemene allerede er godt etablert og ikke vil forsvinne umiddelbart, er det positivt at de kan kommunisere med nyutviklede systemer.

Det gjøres stadig nye teknologiske fremskritt, og å erstatte eldre systemer kontinuerlig er en umulighet på kort sikt og er grunnen til at Chainlink velger å bygge et system for å støtte begge deler. Det er viktig at det er støtte for begge deler når det effektiviserer eksisterende systemer, og samtidig fremmer teknologisk utvikling.

Chainlink kan kjøpes her:
Coinbase (EU bankoverføring, bankkort).
Binance (EU bankoverføring, bankkort).


Hvor kan jeg kjøpe kryptovaluta?

Vi vil nå komme med noen forslag til noen av de beste kryptobørsene for norske kunder i 2021. Vårt første forslag er en Norsk aktør som er registrert hos finanstilsynet. Denne børsen er ikke den mest avanserte, men den kan være en fin start for nybegynnere med kjøp av krypto!


MiraiEx – Norsk KryptoBørs med BankID

Foretrekker du å kjøpe kryptovalutaer fra en trygg norsk aktør med norske kroner?

Da anbefaler vi at du prøver å handle gjennom kryptomegleren Miraiex som er godkjent av finanstilsynet og benytter seg av BankID.

Børsen selger kun Bitcoin og Litecoin for øyeblikket, men flere mynter er planlagt å legges til i nærmeste fremtid. Børsen lagrer kryptovaluta på fysiske kryptolommebøker, så midlene er trygge i børslommeboken. På grunn av dette måten kan du enkelt bli vant til å handle kryptovaluta uten å måtte bekymre deg for å lagre midlene i din egen lommebok (les vår anmeldelse av MiraiEx her).

Hvordan Kjøpe Bitcoin I Norge - Venaas
Klikk her for å registrere deg på MiraiEx og få 0.001 BTC gratis i registreringsbonus (NB: Oppdatering 2021: Registreringsbonusen er nå endret til 40,- i BTC + 160,- som kan oppnås ved å bruke plattformen for handel)

Coinbase

Coinbase er en USA-basert kryptovaluta exchange som tilbyr sine tjenester over hele verden.

Børsen tilbyr en sømløs og brukervennlig løsning for nybegynnere som er ivrige etter å kjøpe, selge eller handle kryptovaluta. Coinbase tilbyr et utvalg av digitale tokens, og implementerer en gjennomsiktig avgiftsstruktur mens de tilbyr en rekke betalingsmetoder. Etter å ha bekreftet kontoen din, kan du kjøpe Bitcoin og Altcoins med Coinbase på få sekunder ved å bruke et debet- eller kredittkort etter du har verifisert kontoen (les vår anmeldelse av Coinbase her).

Registrer deg på Coinbase her.


Binance

Opprinnelig lansert i Kina, flyttet Binance til Malta i 2019. Det regnes for å være verdens største kryptovaluta exchangen etter handelsvolum, og selv om børsen ble lansert først i 2017, har de klart å få tillit fra millioner av investorer, og har raskt blitt en av de største aktørene innen kryptovaluta-børsindustrien.

I dag tilbyr Binance en rekke kryptovaluta-baserte tjenester. Meglerplattformen er fortsatt den mest populære, slik at brukere kan handle et massivt utvalg av digitale mynter, samtidig som de også kan kjøpe eller selge utvalgte valutaer med et debet- eller kredittkort. Ved siden av denne tjenesten tilbyr Binance avanserte handelsmuligheter som inkluderer futures trading, margin trading og staking (les vår anmeldelse her).

Med noen av de laveste handelsavgiftene i bransjen, kombinert med et brukervennlig grensesnitt, tilbyr Binance flere store fordeler for både nybegynnere og erfarne tradere.

Registrer deg på Binance her.


Sluttord

Vi har nå gått gjennom hvordan man kan kjøpe kryptovaluta i 2021.

Likte du artikkelen, eller er det noe informasjon du føler at mangler her? Hva er din favoritt-krypto? Del din mening i kommentarfeltet!

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her