Det å investere i kryptovaluta har for lengst blitt en trend her til lands. Investeringen er risikabel, men kan potensielt gi et godt utbytte på relativt kort tid – sammenlignet med for eksempel aksjer.

Kryptovaluta er volatilt, og verdien kan svinge mye fra dag til dag. Skal du investere i kryptovaluta i 2021 eller 2022, gjelder det derfor å vite hvilke valutaer som mest sannsynlig vil stige i verdi fremover. Da kan du få mer igjen for investeringen din!

Se på kurser for ulike kryptovalutaer

Det kan lønne seg å investere i kryptovaluta når valutaen er billig, og deretter selge når den har økt i verdi. Du bør derfor sammenligne kursen til ulike kryptovalutaer på CryptoRunner eller lignende sider. Her finner du også de mest populære kryptobørsene.

Verdien på kryptovaluta øker som regel når etterspørselen øker, og det kan derfor lønne seg å ha kunnskap om krypto-trender. Positiv omtale i mediene er for eksempel en faktor som kan føre til at kryptovaluta brått øker i verdi.

Hvilken kryptovaluta bør jeg investere i?

Det finnes mange ulike former for kryptovaluta, og disse kan også ha noe ulik volatilitet. Stablecoins er en fellesbetegnelse på kryptovaluta som har en stabil verdi som etterligner kursen til tradisjonell valuta (som f.eks. amerikanske dollar).

Stablecoins er altså et tryggere valg enn annen kryptovaluta, men gir som regel lav avkastning også. Husk at avkastning vil ha en direkte sammenheng med risiko. Jo større risiko, jo mer kan du potensielt tjene på investeringen – litt som med gambling og pengespill.

Så, hvilke fem kryptovalutaer er best å investere i akkurat nå?

1. Ethereum

Ethereum eller Ether er for mange kjent som den nest største kryptovalutaen etter Bitcoin, og har hatt en kraftig verdiøkning gjennom hele 2021. Bare siden januar 2021 har kryptovalutaen mangedoblet verdien sin.

Ethereum ville med andre ord vært en svært god investering om du kjøpte valutaen tidligere i år. Kryptovalutaen er imidlertid fortsatt i vekst, noe som betyr at du fortsatt kan hoppe på investeringstrenden.

Etter våren 2021 har veksten stagnert noe, men mange har god tro på at Ethereum vil bli den nye Bitcoin. Dette skyldes blant annet hurtigere transaksjoner og tilgjengelighet som betalingsmiddel.

2. Safemoon

En annen kryptovaluta de færreste har hørt om, er Safemoon. Denne kryptovalutaen byr på et revolusjonerende belønningssystem, der du kan tjene på å holde myntene så lenge som mulig. Dette kan være aktuelt om du ønsker en langsiktig investering.

Belønningssystemet baserer seg på at alle som selger Safemoon-valutaen sin må betale en liten kostnad, og denne kostnaden blir så fordelt på alle som eier Safemoon.

Det er spådd at Safemoon har en strålende fremtid, og at dette kan være en smart investering for deg som leter etter en gunstig kryptovaluta.

3.  DFINITY Internet Computer

Internet Computer (ICP) er en kryptovaluta som nok er ukjent for mange, men fortjener absolutt en plass på listen. ICP er innovativ, og den første kryptovalutaen på verdensbasis som har internetthastighet. Dette sikrer blant annet lynraske transaksjoner.

Med ubegrenset mye kapasitet har mange fått øynene opp for ICP, og kryptovalutaen har hatt en imponerende vekst. I dag finner vi ICP på de fleste lister over de ti største kryptovalutaene basert på markedsverdi.

Det er også spådd at ICP vil fortsette å være i vekst fremover. Her kan du med andre ord sannsynligvis gjøre en god investering.

4. DogeElon

Tesla-oppfinneren Elon Musk figurerer ofte i mediene, og nå har han også fått sin egen kryptovaluta – DogeElon. Kryptovalutaen er lansert som en del av Musks mål om å få sendt mennesker ut på romferd til planeten Mars.

I likhet med mange andre kryptovalutaer, har DogeElon gjennomgått betydelige prissvingninger, og nettopp det kan gjøre den attraktiv for deg som driver aktivt innen trading.

Det er flere faktorer som påvirker verdien til DogeElon, og blant dem kan vi nevne Tesla-gründerens meldinger på Twitter. Følg med, og invester for eksempel når DogeElon kan kjøpes så billig som mulig.

5. Dogecoin

Elon Musk har også bidratt til å påvirke verdien av Dogecoin, for eksempel etter at han gikk ut og titulerte seg selv som «The Dogefather». I 2021 har Dogecoin hatt en kraftig vekst, og valutaen har fått mye omtale i mediene.

Husk imidlertid på at Dogecoin er særlig volatil, noe som kan gjøre at verdien går brått opp og ned fra dag til dag. Nå er prisen forholdsvis lav, noe som kan gjøre den til et smart investeringsobjekt.

Hvilken kryptovaluta passer best for deg?

De overnevnte kryptovalutaene er noen av de beste å investere i, dersom du først skal investere i krypto. Hvilken valuta som passer best å investere i vil imidlertid avhenge av hvilken kurs som gjelder akkurat når du skal kjøpe.

Sjekk derfor kursene, og hold deg oppdatert på trendene. I tillegg bør du tenke over hvorvidt du skal investere lang- eller kortsiktig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her