Hvis du vurderer å kjøpe kryptovaluta for aller første gang, er internett nå full av kryptovalutabørser som lar deg kjøpe og selge digitale mynter og tokens med noen få klikk. I denne artikkelen vil anmelde Coinbase børsen, gå gjennom alle viktige aspekter og dele våre erfaringer med børsen.

Mens noen fokuserer på lave handelsavgifter eller en omfattende liste over støttede mynter, er andre som Coinbase ledende på grunn av sin enkelhet. Med andre ord, hvis du ønsker å kjøpe kryptovalutaer som Bitcoin eller Ethereum, men du ikke har noen erfaring med å bruke børser, kan Coinbase være et godt sted å starte. Riktignok vil dette potensielt komme på bekostning av høyere gebyrer.

Klikk her for å gå til CoinBase. Som ny kunde får du $10 gratis i Bitcoin når du handler for over $100

Du kan tjene gratis kryptovaluta ved å lære om forskjellige mynter på Coinbase Earn

I denne artikkelen går vi gjennom alle de viktige aspektene til Coinbase Norge slik at du kan avgjøre om plattformen passer for deg eller ikke. Vi har dekket alt fra hvordan Coinbase fungerer, hva den lar deg gjøre, antall mynter den støtter, gebyrer, betalingsmåter og mer.

La oss begynne med å finne ut hva Coinbase faktisk er.


Hva er Coinbase?

Lansert i 2012 og med base i San Francisco, California — Coinbase er en kryptovalutabørs som gjør det enkelt å kjøpe og selge kryptovaluta. Ledet av administrerende direktør Brian Armstrong brukes Coinbase ofte av uerfarne investorer som er ute etter å kjøpe kryptovaluta for første gang, ikke minst fordi plattformen støtter hverdagslige betalingsmetoder som debet-/ kredittkort og bankoverføringer.

For å illustrere hvor stor Coinbase har blitt, hevder plattformen å ha registrert over 30 millioner kunder siden de lanserte i 2012, med over 150 milliarder dollar i krypto som har blitt omsatt underveis. Dette er blitt ytterligere forsterket av Coinbases internasjonale ekspansjon, plattformen støttes nå i 103 land over hele verden.

Ofte er det forvirring om Coinbase er en megler eller en børs, ettersom de to begrepene vanligvis brukes om hverandre. I virkeligheten er de begge deler. På den ene siden lar plattformens kjernetjenester kundene kjøpe og selge kryptovaluta direkte fra Coinbase. Men siden selskapet også tilbyr en mer tradisjonell børsplattform — Coinbase Pro, fungerer de effektivt både som megler og børs.

På toppen av de viktigste forbrukerbaserte tjenestene, får Coinbase også et sterkt fotfeste i det institusjonelle rommet. Dette gjelder spesielt plattformens forvaringstjenester, som søker å tilby institusjonell sikkerhet på kryptovaluta-beholdninger.

Faktisk ble det nylig rapportert at Coinbase nå opplever en institusjonell etterspørsel på mellom 200 millioner og 400 millioner dollar per uke. I og med at kryptovaluta antagelig fortsatt er i en tidlig fase, forventes dette antallet bare å vokse.

Når det gjelder plattformens lovgivningsmessige status, er Coinbase registrert hos FinCEN, og den overholder alle respektive forskrifter mot hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme. Dette er grunnen til at alle kunder må identifisere seg når de bruker Coinbase. Utenfor USAs virksomhet er Coinbase autorisert til å operere som en pengetjenestevirksomhet av Storbritannias Financial Conduct Authority (FCA).


Hvordan kjøpe kryptovaluta med Coinbase

Så nå som vi har dekket det grunnleggende om hva Coinbase er, vil vi i de neste avsnittene utforske hvordan kjøps- og salgsprosessen fungerer.


Trinn 1: Åpne en konto

Du må først gå over til det offisielle Coinbase-domenet. Øverst til høyre på siden må du klikke på ‘Get Started’ for å åpne en konto.

Du må oppgi for- og etternav sammen med din e-postadresse. Coinbase vil deretter sende deg en e-post som du må bekrefte.

Deretter må du velge om du vil åpne en ‘individuell’ konto eller ‘bedrift’ -konto. Velg førstnevnte, med mindre du ønsker å kjøpe og selge betydelige volumer.


Trinn 2: Bekreft ditt mobilnummer

Du må nå oppgi ditt personlige mobilnummer. Coinbase vil deretter sende deg en SMS-melding som inneholder en unik kode, som du må angi på skjermen for å bekrefte at du er den rettmessige eieren av enheten.

Dette er helt grunnleggende, da du vil trenge den mobile enheten din for å få tilgang til viktige kontofunksjoner, for eksempel å logge på eller ta ut midler.


Trinn 3: Konfigurer din foretrukne betalingsmetode

Ettersom du mest sannsynlig ønsker å bruke plattformen for kjøp av krypto, må du sette opp en betalingsmetode. Alternativene består av debet-/ kredittkort, bankkonto eller PayPal (kun for uttak).

Du vil også bli bedt om å oppgi faktureringsadressen som er knyttet til den foretrukne betalingsmåten.


Trinn 4: Bekreft identiteten din

Ikke bare er Coinbase autorisert av FinCEN og FCA, men plattformen har et utmerket forhold til sentrale regulatorer som Securities and Exchange Commission (SEC).

Som sådan tar plattformen sitt anti-hvitvaskingsansvar svært alvorlig. Dette betyr at du nå må gå gjennom en grunnleggende verifikasjonsprosess for å bekrefte identiteten din.

For å gjøre dette, må du laste opp en kopi av ID-en din. Dette vil for Norske kunder bestå av et pass eller førerkort.

Coinbase bruker svært avanserte verifiseringsverktøy for å analysere ID-dokumentet ditt, slik at de skal kunne validere opplastingen i løpet av mindre enn et minutt.


Trinn 5: Bekreft betalingsmåten din

For å avslutte konfigureringsprosessen, må du bekrefte den valgte betalingsmåten for å bekrefte at du er den sanne eieren. Hvis du velger et debetkort, vil Coinbase behandle to små gebyrer fra kortet ditt. Du må logge deg på nettbanken din og bekrefte de to siste sifrene på disse beløpene.

Alternativt, hvis du velger en bankkonto, må du foreta en liten overføring til kontoinformasjonen spesifisert av Coinbase. Når du har gjort det ovennevnte, er du nå klar til å kjøpe din første kryptovaluta.


Trinn 6: Gjør et kjøp

Nå som du er klar, klikker du på kryptovalutaen du vil kjøpe, oppgir det totale USD/EURO-beløpet du vil kjøpe for, og betaler for transaksjonen med det bekreftede betalingsalternativet.

Kjøpet vil bli utført umiddelbart, noe som betyr at de digitale myntene vil lagres trygt på Coinbase-kontoen din. Nå har du muligheten til å gjøre et uttak til en privat lommebok, sende dem til en annen kryptovalutabørs, eller bare la dem ligge på Coinbase-kontoen din for å selge på et senere tidspunkt.


Hvilke kryptovalutaer støtter Coinbase?

Frem til i fjor var Coinbase kjent som en utvekslingsplattform som var veldig selektiv i kryptovalutaene den noterte på nettstedet. Imidlertid har plattformen siden utvidet rekkevidden ved å bli litt mindre konservativ med nye mynter tilgjengelig for kjøp og salg. Som sådan er det nå mulig å kjøpe og selge 20 forskjellige kryptovalutaer.

Sjekk ut listen over støttede mynter nedenfor.

 • BAT
 • BTC
 • BCH
 • BSV
 • DAI
 • EOS
 • ETH
 • ETC
 • LINK
 • LTC
 • REP
 • USDC
 • XLM
 • XRP
 • XTZ
 • ZEC
 • ZRX

Coinbase Pro støtter en rekke ekstra mynter som ikke kan omsettes på den viktigste Coinbase-plattformen, som vi har oppført nedenfor. Disse vil kunne omsettes mot fiat og en rekke andre digitale mynter, for eksempel Bitcoin eller Ethereum.

 • ALGO
 • CVC
 • DNT
 • GNT
 • VEVSTOL
 • MANA
 • MKR
 • ZIL

Er Coinbase Trygg å bruke?

Selv om du kanskje ikke er veldig kjent med kryptomarkedet enda, er det sannsynlig at du har hørt om tredjepartsbørser som blir hacket. Selv om tallene i beste fall er estimater, antas det at mer enn 1,3 milliarder dollar har blitt hacket fra kryptobørser til sammen. Når man tar i betraktning at industrien er litt over 10 år gammelt, er dette en betydelig sum penger.

Som sådan bør sikkerheten til dine midler være din primære bekymring når du velger en kryptobørs for første gang. Den gode nyheten for deg er det uten tvil – Coinbase er en av de mest sikre kryptobørsene i bransjen.

Nedenfor har vi delt ned de viktigste sikkerhetsfunksjonene som hjelper deg med å sikre pengene dine.

Coinbase Security

Cold Storage

Et godt utgangspunkt er plattformens beslutning om å holde det store flertallet av brukerfondene i «Cold Storage». For de som ikke er kjent med dette begrepet, betyr dette at digitale mynter som Bitcoin holdes offline via en maskinvareenhet. Som sådan er de utilgjengelige for et eksternt ondsinnet angrep, ikke minst fordi midlene aldri er koblet til en server.

Med 98% av kundefondene holdt i Cold Storage, fungerer dette som en viktig sikring. De resterende 2% blir deretter brukt til å lette Coinbases kjernetjenester, som kjøp og salg av mynter, og utføring av uttak.


Kontosikkerhet

Fra brukerens perspektiv tilbyr Coinbase en rekke bemerkelsesverdige sikkerhetsfunksjoner for å sikre at du reduserer risikoen for uautorisert kontotilgang. Først og fremst må du installere tofaktorautentisering (2FA) via din mobile enhet. Dette betyr at hver gang du logger inn, må du oppgi en unik kode som bare kan fås fra telefonen din. På denne måten vil noen trenge både kontopassordet og mobiltelefonen for å kompromittere kontoen din.

Hvitlisting over enheter og IP fungerer også som en viktig beskyttelse. Det er her du må passere et ekstra sikkerhetstrinn for å få tilgang til Coinbase-kontoen din, i tilfelle du logger deg på fra en ny enhet eller IP-adresse.


Coinbase Vault

Selv om du holder dine midler i Coinbase-lommeboken med sine egne sikkerhetsfunksjoner, bør du plassere større saldo i Coinbase Vault. I et nøtteskall lar dette deg sette opp en 48-timers låseperiode på eventuelle fremtidige uttaksforespørsler. Når som helst før 48-timersperioden går ut, kan du som kontoeier kansellere uttaket.

Dette vil være svært gunstig i tilfelle at en ondsinnet aktør kunne få tilgang til Coinbase-kontoen din og prøver å ta ut midlene. Ettersom du vil bli varslet via e-post når uttaksforespørselen ble sendt, vil dette gi deg tilstrekkelig tid til å handle.


Coinbase Earn: Få gratis krypto for å lære om kryptovaluta

Coinbase Earn lar brukere tjene kryptovaluta mens de lærer om dem på en enkel og engasjerende måte. Tanken er at brukerne skal forstå mer om kryptovalutaene og deres underliggende teknologi, samtidig som de får 5-10$ av myntene selv for å prøve dem ut.

Coinbase Earn er en del av Coinbase-plattformen og gir deg korte videoleksjoner om utvalgte kryptovalutaer. Du vil så få en quiz som spør om informasjon som har blitt nevnt i leksjonene.

Du mottar så en belønning i form av en kryptovaluta direkte til Coinbase-kontoen din for hver quiz du fullfører. Videoene er vanligvis 2-3 minutter lange, og quizen er vanligvis ett spørsmål i et flervalgsformat.

Her er en oversikt over noen av leksjonene med tilhørende belønninger:

Orchid (OXT) – $12 USD i OXT

Stellar Lumens (XLM) $ 10 USD i XLM

EOSIO (EOS) $10 USD i EOS

Myntene du tjener gjennom CoinBase earn kan tas ut til egen lommebok/selges for andre valutaer umiddelbart.


Coinbase Anmeldelse: Konklusjon

Oppsummert er det tydelig å se hvorfor Coinbase har tiltrukket seg et betydelig kundegrunnlag som nå overstiger over 30 millioner kunder. Det overordnede salgsargumentet er at plattformen gjør det til en ultra-sømløs prosess å komme inn på kryptovaluta-markedet for aller første gang.

Ved å gå gjennom en rask og enkel kontoregistrerings- og verifiseringsprosess, kan du kjøpe og selge populære mynter som Bitcoin og Ethereum med et klikk på en knapp. Ettersom populære betalingsmetoder som et debet- / kredittkort, bankoverføring og til og med PayPal støttes, gjør dette kjøpsprosessen enda enklere for nybegynnere.

Imidlertid må det bemerkes at når det gjelder handelsavgifter, er Coinbase litt dyrere enn andre konkurrenter. Med en gjennomsnittlig avgift på 1,49% for alle trades over $ 200, kan dette anses som dyrt for noen, spesielt tradere. Hvis du bruker et debet- eller kredittkort, blir denne kostnaden ytterligere økt til 3,99% per kjøpsordre.

Til syvende og sist må det nevnes at selv om det er billigere alternativer i markedet, må du også huske at Coinbase har en utmerket merittliste når det gjelder å sikre brukermidlene. Ikke bare tilbyr plattformen en rekke strenge sikkerhetstiltak, men den har også et utmerket forhold til viktige amerikanske regulatorer som SEC og FinCEN.

Alt i alt vil vi anbefale Coinbase som et utmerket utgangspunkt for alle som ønsker å bli involvert i å kjøpe kryptovaluta – det er superenkelt å bruke, veldig sikkert og har et positivt omdømme i bransjen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her