I dette innlegget vil du få en trinn-for-trinn-guide for å bygge en blogg som kan generere langsiktige inntekter. Lær deg å starte, vokse og tjene penger på en blogg på 15 minutter.

En av de beste yrkesvalgene jeg noensinne har gjort var å lære hvordan man kan starte en blogg.

Min beslutning om å lære hvordan jeg kan starte en blogg og begynne å tjene penger på det på siden av jobben som en sidebusiness, er det som drev meg til å bygge en nettside som jeg tjener passiv inntekt på hver måned. Min første blogg har hjulpet meg generere over 10,000,- i passiv inntekt hver måned.

Mer enn noe annet, har mitt valg å starte en blogg tillatt meg å få kontakt med og lære av mange utrolig, talentfulle og lidenskapelige lesere (som deg) hvert eneste år. 🙏

Enten du prøver å bygge en virksomhet som frilanser, lansere en personlig merkevare, tjene til livets opphold fra blogging, eller er bare lidenskapelig og ønsker å skrive, er det ingenting jeg vil anbefale mer enn å utfordre deg selv å lære å starte en blogg i dag.

Det er i dag lettere enn noen gang å komme i gang med en blogg, men det vanskeligste skrittet for mange er å komme seg gjennom alle formalitetene for suksessfull igangsetting av bloggen.

Det er derfor jeg laget denne ultimate guiden. I den, kommer jeg til å lære deg alt du trenger å vite når det gjelder å lære å starte en blogg og faktisk tjene på den. Jeg skal vise deg teknikker og strategier suksessfulle bloggere har brukt for å gå fra 0 til millioner lesere i året. Mest av alt, vi dykker inn i hvordan jeg gikk fra å lære hvordan man starter en blogg selv, til å gjøre min blogg til en kilde til mer enn 100,000 kroner i sideinntekt hvert år.

Og fordi du skriver fortjener et publikum, kommer jeg også til å dele den eksakte strategier du kan bruke til å fremme, markedsføre og vokse bloggen din – den samme som jeg har brukt til å øke trafikken til bloggen med 1 053% bare i det siste året.

Så hvis du er klar til å ta et neste skritt og lære å starte en blogg, la oss komme i gang!

Vær oppmerksom på at noen av linkene nedenfor er affiliate linker og uten ekstra kostnader for deg, kan jeg tjene en provisjon hvis du bruker dem. Vit at jeg bare anbefaler produkter, verktøy, tjenester og læringsressurser jeg har personlig brukt og mener er genuint nyttig, ikke på grunn av de små provisjonene jeg tjener hvis du bestemmer deg for å kjøpe dem. Mest av alt ville jeg aldri argumentere for å kjøpe noe som du ikke har råd eller om du ikke er klar til å gjennomføre ennå.


Hosting: Første skritt for å starte en blogg (i dag)💥

For å komme i gang med å bygge en helt ny blogg, kommer du til å trenge et (rimelig) domenenavn og hosting. Personlig benytter jeg meg av Bluehost, Vi kommer til å bruke dette selskapet i denne veiledningen for å akselerere fremgangen din.

65% avslag på ditt domenenavn og en hosting plan med Bluehost for å få bloggen din på nettet.

Nå uten ytterligere forsinkelser, la oss dykke inn på hvordan du starter en blogg.

Jeg har brutt denne veiledningen ned i ti forskjellige seksjoner som vil veilede deg gjennom prosessen med å starte en blogg i dag og publisere ditt første innlegg i løpet av minutter. Hvert av de ti trinnene (menypunkter) nedenfor er klikkbare og vil ta deg umiddelbart til den delen av denne veiledningen som du klikker på.

👋 Jeg anbefaler at du legger til denne guiden som et bokmerke slik at du kan komme tilbake til det og fortsette der du var. Og husk, hvis du tar 30 sekunder akkurat nå for å registrere deg for 65% av ditt domenenavn og hosting med Bluehost, vil du kunne følge tiltakene på hvert trinn i denne veiledningen.

En blgg er en fantastisk måte å utvide virksomheten din og tjene penger på nett. Hvis du leter etter flere forslag, sjekk ut noen av våre tidligere innlegg om å tjene penger på nett:
Tjen Penger På Skrivejobber
Tjen Penger På Spørreundersøkelser

Før jeg starter denne guiden, er det viktig å ta opp et av de vanligste spørsmålene jeg får fra lesere som ønsker å starte en blogg for første gang…


Kan du starte en blogg gratis i 2020?

Hvis du bare får til å lære hvordan du starter en blogg, kan du være bekymret for kostnadene ved å bygge og hosting din egen blogg. Heldigvis, i dag som ikke er mye av et problem. Det er tonnevis av måter du kan komme i gang blogging i dag (i en halv time eller mindre) som er helt gratis.

Gratis bloggplattformer som Medium, Tumblr og Blogg.no er kjempegode ressurser for å teste ut ting.

Og disse alternativene er gode… Hvis bloggen din er en hobby.

Men hvis du er ute etter å bygge opp en virksomhet fra bloggen din eller tjene penger på blogging, vil jeg anbefale noen av de betalte (men likevel svært rimelige) alternativene som jeg skal dekke nedenfor. Hvis du er usikker på om du vil bruke en gratis eller betalt hostingleverandør for å komme i gang… her er hvorfor du bør vurdere (en rimelig) betalt hosting leverandør:

 • Når du benytter deg av gratis alternativer, vil du ha en mangel på kontroll over hvordan bloggen din ser ut og fungerer.
 • De fleste gratis tjenester har begrensninger på inntjeningsmulighetene.
 • Bytte eller oppgradere til en bedre tjeneste til slutt kan bli vanskelig.
 • Det er mangel på support hvis noe går galt.
 • En gratis blogg kan forsvinne over natten.

Du burde derfor tenke på planen din og hva du ønsker fra bloggen din før du kommer i gang.

Selv om det er helt greit (og sinnsykt lett) å starte en blogg gratis, vil litt investering i det gi deg en betydelig fordel for en lukrativ fremtid for bloggen.

I dette innlegget kommer jeg til å vise deg begge rutene (samt hva jeg har gjort for å skalere bloggen min til 100,000 lesere i året), slik at du kan bestemme selv hva som er mest fornuftig for deg, dine mål og bloggen din.


Slik starter du en blogg 3 enkle trinn

Det første vi vil si er dette: det eneste som står i veien for å starte din egen blogg er deg. Det er lett å si at du ikke har tid eller du er sliten etter jobb eller at det krever for mye innsats. Dette er feil. Hvor mye innsats du vil legge i det er helt opp til deg, og det er derfor viktig å velge en blogg som handler om noe du er optatt av selv. Hvis du ikke er interresert i det du skriver om, er sjansen for at bloggen blir en suksess liten.

Hvis du starter en blogg på jakt etter ekstremt raske resultater (dvs. tjene penger på en blogg i morgen), kommer du til å bli skuffet. Du må sette realistiske forventninger.

Dette betyr ikke å si at du ikke kan starte en vellykket blogg i 2020. Faktisk er det flere muligheter enn noensinne. Det er bare det at du må sørge for at du ikke faller i visse feller tidlig. Feller som…

 • Du tror du kan tjene en haug med penger på å skrive om noe du ikke er kjent med eller lidenskapelig om
 • Du er ikke motivert til å publisere regelmessig og samhandle med publikummet ditt
 • Du vil ha raske resultater uten jobbe for dem

Her er en dose av virkeligheten: de mest populære, vellykkede og lønnsomme bloggene i 2020 er alle drevet av folk som bryr seg om emnet de skriver om. De er engasjert og glade i å skrive. Og de vet at å drive en blogg er en investering som vil fortsette å gi dem større avkastning desto mer de jobber med den.

Og så lenge du har samme mentalitet, er sjansene gode for at bloggen din blir en suksess! La oss dykke inn i første trinn for å starte en blogg.


1. Bestem deg for bloggens navn og domenet

Neste skritt er å finne et passende navn til din blog og sikre at dine (fremtidige) leserne der vil være i stand til å finne den — noe som du vil være i stand til å sette opp på Bluehost her.

Det er to deler i denne delen at vi skal dekke: Valg av et navn på bloggen din og kjøp av domenenavn. La oss starte med den litt mer tekniske delen først.


Hva er et domenenavn og hvor får jeg det?

På toppen av nettleseren din vil du se venaas.no i nettleseren din, det er dette nettstedets domenenavn. I et nøtteskall, er et domenenavn som din adresse. Det forteller folk (og nettlesere) hvor du finner nettstedet ditt.

Hvis du benytter deg av en gratis bloggplattform, vil du mest sannsynlig finne et passende domenenenavn. Men det vil nesten alltid ha selskapets navn knyttet til den.

Så, hvis du for eksempel bruker en gratis Wix nettside for bloggen din, vil domenenavnet se slik ut:

Dinnettside.wixsite.com

Huff. Ikke særlig fint, ikke sant? Hvis du prøver å bygge opp en virksomhet rundt bloggen din, eller vil at andre skal ta det seriøst, er ikke dette en god start.

I stedet, når du kjøper en rimelig domenenavn, får du velge akkurat hva du vil det skal være så lenge den er tilgjengelig. På den måten vil det se slik ut:

Dittnettsted.com

Mye bedre, ikke sant? Gå over til Bluehost og få 65% avslag på både domenenavn og hosting plan på Bluehost og du vil kunne raskt kunne se om ditt ønskede domenenavn er tilgjengelig – og få smarte forslag på domener med lignende navn hvis førstevalget allerede er tatt.


Få ditt eget domenenavn på 30 sekunder.

Bruk 30 sekunder akkurat nå for å få 65% avslag registrere domenenavn og hosting med Bluehost, den mest prisgunstige og pålitelige blogg vertsleverandør jeg har brukt med flere nettsteder gjennom årene.

Få domene og hosting for under 40 kroner i måneden med BlueHost

Du kan også velge hvilken utvidelse som skal brukes for domenenavnet, for eksempel. com og .net. Selv om, .com er fremdeles det foretrukne domeneneforlengelsen for de fleste, burde du også vurdere andre domeneutvidelser, spesielt dersom de er billigere.

Du kan kjøpe ditt domenenavn fra en rekke selskaper. De fleste belaster en relativt lav årsavgift på 100-200 kr.

Min personlige favoritt, at jeg har gått ut og sikret en god del for deg på, er Bluehost, på grunn av hvor rimelig, troverdig og lett-å-bruke deres
prosess for domeneregistrering er.

NB: Domeneregistrering og nettsidehosting er forskjellige ting (jeg skal komme inn på det i neste punkt). Men mange leverandører som Bluehost vil være vert for både ditt nettsted (hosting) og domenenavn for deg, betyr det at det blir et mindre skritt for deg å ta.

Gå videre over til min unike link for 49% rabatt på Bluehost hosting + domene og du vil se dette:

Du fortsetter med å trykke på den grønne «Get Started» knappen og du blir sendt over til neste side.

Det er her du velger hosting plan for nettsiden (mer informasjon om hosting i neste del av denne veiledningen nedenfor, men hosting er den tjenesten som faktisk er vert for bloggen din og holder den live på Internet t). Personlig anbefaler jeg sterkt å velge Choice Plus planen. Dette er fordi den kommer med Domain Privacy, som vil beskytte dine personlige opplysninger (ditt fulle navn, e-postadresse, telefonnummer og hjemmeadresse) fra å bli publisert på nettet. Det betyr ingen spam/svindel, e-post eller telefonsamtaler.

Så velger du en plan, som vil se slik ut:

Som jeg sa ovenfor, jeg anbefaler å velge Choice Plus planen, slik at du får domenevern funksjonen som vil beskytte dine personlige opplysninger på nettet. Dersom ønsker å drive din nettside for en rimelig kostnad, burde du vurdere en av de andre alternativene (det er uansett mulig å oppgradere i fremtiden).

Deretter kommer du til siden der det er på tide å velge domenenavnet for bloggen:

Når du kommer til dette trinnet i betalingsprosessen, skriver du bare inn navnet du ønsker at at bloggen skal ha.

Hvis domenenavnet du har valgt ikke er tilgjengelig, kan du enten prøve et annet alternativ som du kommer på, eller velge alternativet for å velge domenenavn senere etter du får satt opp resten av kontoen din og har fptt litt mer tid til å bestemme deg for navnet. Her kan du klikke for å velge domenet ditt senere:

Etter at du har valgt domenenavnet ditt eller valgt å fastsette det senere, kommer du til det siste trinnet i registreringsprosessen – betaling.

Dersom du ønsker å få mest mulig for pengene dine, kan du velge alternativet for «Prime 36 month price» dvs. at du betaler for 36 måneder, og får den lavest prisen, samt sikrer at din blogg holdes online i tre år. 

🎉 Gratulerer! Du har nettopp lært hvordan du kjøper domene og setter opp hosting for din blogg 🙂


2. Velg plattform for bloggen (CMS)

Nå som du har kommet deg gjennom den første tekniske biten, er det på tide å komme inn i detaljene for hvordan du starter en blogg.

Hvis du er helt ny til å lære hvordan du starter en blogg, kan noe av dette virke litt skremmende.

Så la oss få grunnleggende terminologi ut av veien først.


Hva er CMS (Content Management System)?

Et Content Management System (eller CMS) er stedet du skal skrive, designe og publisere blogginnleggene dine. En god CMS er enkel å bruke, lar deg organisere innholdet, laste opp bilder og videoer, og har kontroll over hvordan hele bloggen ser ut ved hjelp av temaer eller tilpassede designelementer.

Den mest populære CMS har har mest sannsynlig hørt om; WordPress, som er det jeg bruker på denne nettsiden. Faktisk, de siste statistiske analysene viser at over 60% av alle blogger bruker wordpress, inkludert nettsteder som Forbes, New York Observer, Ted, TECHCRUNCH, NBC og mange andre.


Bør jeg starte min blogg på WordPress? Og er WordPress gratis?

Selvfølgelig, det er andre CMS alternativer du kan se på, for eksempel Squarespace, Ghost, og Wix når du lærer hvordan du kan starte en blogg. Men jeg vil sterkt anbefale å sette opp et WordPress nettsted for bloggen din som etter min mening er det mest bærekraftige, langsiktige løsningen – og egentlig det eneste alternativet som er verdt å vurdere hvis du starter en blogg med det endelige målet om å tjene penger fra din nettside på en eller annen måte.

Helt siden jeg først lærte hvordan man starter opp en blogg, har jeg valgt å benytte meg av WordPress, og jeg kunne ikke være lykkeligere med mengden av fleksibilitet, kontroll og langsiktig vekstpotensial jeg har over nettstedet mitt.

En ting du må være forsiktig med er at WordPress kommer i to svært forskjellige plattformer. WordPress.com og WordPress.org. De har nesten samme navn, men det er veldig store forskjeller mellom dem:

WordPress.com:

 • Er gratis å bruke
 • Lar deg ikke velge et tilpasset domenenavn (dvs. 👉 yoursite.wordpress.com)
 • Har svært begrenset inntjeningsmulighetene alternativer (du kan ikke selge dine egne annonser)
 • Lar deg ikke laste opp plugins (for e-fangst og andre ting)
 • Har begrenset tema støtte slik at du sitter fast med svært grunnleggende design
 • Du må betale for å fjerne WordPress logoen på nettsiden
 • Begrenset SEO og analyse

WordPress.org:

 • Fullt passelig design, ubegrenset plugin alternativer, og ingen merkevarebygging
 • Total kontroll over dine egne inntektsmuligheter innsats
 • Kraftige SEO funksjoner (slik at folk kan finne nettstedet ditt enklere)
 • La oss starte eller legge til en e-handel butikk eller medlemskap nettsted
 • Liten månedlig avgift (ca. $46 – $100/Year + hosting)

Valget er ditt, men hvis du ønsker å dra full nytte av bloggen din, og til slutt tjene penger på den, er WordPress.org riktig valg når du lære hvordan du kan starte en blogg.

Pluss, med rimelig hosting fra tilbydere jeg stoler på som Bluehost, kan du sette opp og intallere WordPress i løpet av bare noen få minutter å bruke Bluehost sin ett klikk WordPress installasjon etter du har registrert deg og satt opp et domene med hosting hos dem.


Hva er noen andre gratis CMS alternativer?

Hvis du ikke ønsker å benytte deg av WordPress, finnes det mange andre muligheter å velge mellom. Eksempler er Medium, blogg.no, Wix, Squarespace eller sosiale medier som Linkedin og Facebook.

Imidlertid må jeg påpeke at enhver gratis bloggplattform vil ha strenge begrensninger.

Og hvis du vil maksimere bloggens potensial for å tjene en inntekt (kanskje grunnen til at du lærer hvordan du starter en blogg i første omgang?), så er det alltid verdt det å eie din plattform og gå med en selv-hosted WordPress blogg, drevet av en hosting leverandør som Bluehost som vil kunne hjelpe deg med tekniske spørsmål & problemer du støter på.3. Finn din nisje og bestem deg for hva du skal blogge om

Du vil ikke lese en blogg fordi den ser fin ut. Du vil heller ikke lese en blogg fordi de publiserer ofte. (Selv om begge hjelper).

Du leser en blogg fordi du bryr deg om hva det står i den.

Før du går for langt i veien for å lære hvordan du kan starte en blogg, må du bestemme alt bloggen din kommer til å gjøre, og hvordan den kommer til å se ut. Det aller første du må gjøre er å svare på ett enkelt spørsmål: Hvorfor?

Hvorfor bryr du deg om emnet du blogger om?

Hvorfor skal andre mennesker lytte til det du sier?

Hvorfor er dette et emne som du kan tilføre verdi til?

For å svare på disse spørsmålene, liker jeg å tenke på en blogg som alle andre forretninger og plukke en nisje.


Hva er en nisje? Og hvorfor trenger bloggen en?

En nisje er mer enn bare et emne. Det er den tilnærmingen du skal ta, publikum du vil gå etter, og måten du skal snakke til ditt publikum og posisjonere deg som en ekspert.

En nisje trenger ikke å være din lidenskap (selv om det er definitivt lettere å holde seg trofast til bloggen din når du er lidenskapelig om det du skriver om). Men det må være noe du er interresert i. De beste nisjene er spennende nok til at du vil bli motivert til å publisere regelmessige innlegg om det, og bred nok til at du kan bygge et publikum basert på innholdet.

Så, valget om en nisje som omhandler middelalderhistorie, tradisjonell meksikansk matlaging, oppsett av dropshipping-firma eller strikketips, er opp til deg.

Grunnen til at bloggen din trenger en nisje er at det gir den fokus. Din nisje er hvordan du skal planlegge innholdet, bestemme design, og vet hvor (og hvordan) du kan markedsføre bloggen din. Det er også hvordan publikum vil finne deg og hvordan du finner andre bloggere å samarbeide med.

Husk, når du skriver til alle, skriver du til ingen. Hvis du starter en blogg, trenger den en nisje.

Vi har alle vår egen individuelle smak og meninger – og en blogg er det perfekte stedet å dele disse tankene i form av blogginnlegg.

Hvis du er usikker på hvilken nisje du ønsker å gå for, eller dersom ingen nisje kommer til hjernen med en gang, er det helt greit. Vi kan lokke det ut fra deg med noen spørsmål.

La oss begynne med det grunnleggende:

 • Hva er en interesse eller drøm fra barndommen din som du synes er spennende?
 • Hva er den absolutte beste delen av dagen?
 • Har du noen hobbyer eller hobbyer som du ønsker å lære?
 • Hva betyr mye for deg?
 • Hva er en prestasjon som du er utrolig stolt av?

Du vil mest sannsynlig fort få en idé eller to for hva bloggen kan handle om. Men la oss grave litt dypere før vi bestemmer oss for en nisje.

Deretter skriver du ned 5 ting du synes er enkelt å gjøre. Vi har en tendens til å være interessert i ting vi er naturlig flinke til. Det betyr at du vil kunne skrive om dem med autoritet og tillit. Ikke overtenk det for mye. Men vær så spesifikk som mulig.

For eksempel, i stedet for å skrive ned «fotografering,» skriv «å ta bilder av vakre landskap, spesielt på nasjonalparker.»

Nå, Skriv ned en liste over 5 ting du gjør i fritiden. Prøv å hold deg til ting som er både noe du «vil» å gjøre og som du «må» gjøre for å treffe noen mål.

Til slutt, se gjennom svarene dine og plukk ut mønstre, fraser og vanlige søkeord.

Plukk disse ut og ranger dem på en skala fra 1-10. Boom! Du har nettopp funnet din nisje.

På dette punktet er det en god sjanse for at du har en nisje… men andre mennesker har allerede blogget om det!

Vel, det er greit. Ja, det kan være skummelt å tro at du kommer til å ha konkurrenter som har blogget om et emne i årevis, men husk at det alltid er plass til din unike stemme og synsvinkel.

Austin Belcak, grunnleggeren av bloggen Cultivated Culture, har uttalt følgende:

«Mange mennesker tror de ikke har noe de kan snakke om og tilføre verdi til. Hvis du er flink til noe, og du har hatt suksess med noe, bare tenke på det og skrive ut alt. Trinnene du tok, strategiene du brukte, og feilene du gjorde. «

Dine erfaringer er hva som vil føre til at bloggen din og din nisje skiller seg ut

«Du trenger ikke å bekymre deg om konkurransen når du starter en blogg. Dine erfaringer vil gjøre den unik.

Så ikke vær redd hvis noen andre allerede har skrevet om denne nisjen.

De kan aldri skrive det fra samme synsvinkel som du kan. Og det er et konkurransefortrinn for deg når du lærer hvordan lærer deg å blogge.


La oss ta det et skritt videre: Hvordan kan du vite om det er en forretningsmulighet for din nisje

Hvis du ønsker å tjene penger på blogging, vil du også ønske å forske litt for å se om det er en etterspørsel etter en blogg innen din nisje. Hva dette betyr er: Søker folk aktivt etter det du skriver om? Kan du tilføre verdi og hjelpe dem?

For å tjene penger på bloggen din, må du løse et problem for folk. 

Finn en nisje som du tenker på og kom opp med 5-10 søkeordsetninger eller emner innenfor nisjen som du kan tenke deg å skrive om. Så hvis vi ønsker å lære å starte en blogg om å spille gitar du kan velge søkeord som «beste gitarbøker», «hvordan å spille gitar», «nybegynner gitargrep», «hvilken gitar bør jeg kjøpe» og så videre.

Nå skriver du inn ett av disse søkeordene i Google-søk. Hvis det er titalls millioner (eller flere) resultater, det er en ganske sterk indikator på at folk bryr seg om emnet. Men for å forsikre meg om at det stemmer vil jeg bruke et gratis verktøy som SEMrush for å sjekke månedlig antall søk på frasene (hvor mange folk som søker dette på Google hver måned).

Gjør dette for hvert av søkeordene og se på resultatene. Hvis alle dine beste søkeord har et månedlig søkevolum på 5 000-10 000, har du definitivt fått en potensielt lønnsom nisje. Hvis det er for mye over det, oppe i flere hundre tusen månedlig søk, vil du kanskje få mer spesifikk med din nisje i stedet for å konkurrere med mye større, etablerte nettsteder.

Over tid, etterhvert som du går over fra nybegynnerfasen for å lære hvordan du starter en blogg og går inn i stadiet hvor du utvikler ulike måter å lede trafikk til nettstedet ditt, vokser antallet lesere og fokuserer på å forbedre ditt domene sin autoritet, vil du kunne begynne å konkurrere innen bredere temaer men i starten burde du velge en smalere nisje.


Hvem er din ideelle leser?

Hvis du prøver å bestemme seg for en nisje for bloggen din, kan du tenke på hvem den ideelle leseren er. Dette er den personen som mest sannsynlig vil besøke bloggen din og få verdi fra dine innlegg. For meg, den enkleste måten å tenke på dette på er å bruke meg selv som et eksempel. Hvis du skriver om en av dine interesser, så du mest sannsynlig den ideelle leseren.

Men det er ikke alltid tilfellet. Mange finner etterhvert ut av at publikumet de trodde de kom til å tiltrekke er forskjellig fra hvem som leser faktisk leser bloggen.

Ta Millo.co for eksempel. Grunnleggeren startet med å publisere 3-5 innligg hver uke innen en rekke emner som design, freelancing, og oppstart av mindre bedrifter. Etterhvert begynte han å se at hans publikum ble tiltrukket av en bestemt type innlegg:

«Vendepunktet for meg kom da jeg innså at det var innleggene som handlet om gründervirksomhet og frilansing som virkelig tok av. Jeg likte også veldig godt å skrive den slags innhold. Så det var i dette avgjørende øyeblikket at jeg forstod at hvis jeg vil at ting skal deles, og jeg ønsker å være konsistent, burde dette være hva bloggen skal handle om. «

Ikke bekymre deg for dette for mye som du begynner din reise for å lære hvordan å starte en blogg. Men tenk på hvor mye du kan skrive for nisje du plukker. Kan du komme opp med 10 blogginnlegg ideer for denne nisjen som du ville være interessert i? Hva med 100?

«Lyst til å starte en vellykket blogg? Konsistens og genuin interesse kommer til å være nøkkelen.»

Husk, konsistens er alfa og omega når du starter en blogg.

Valg av en nisje du kan holde tritt med og er entusiastisk for er derfor avgjørende for å skape en vellykket blogg. Hvem er din ideelle leser?

En annen stor øvelse hvis du prøver å bestemme seg for en nisje for bloggen din er å tenke på hvem den ideelle leseren er. Dette er den personen som mest sannsynlig til å besøke bloggen din og få verdi fra å skrive. For meg, den enkleste måten å tenke på dette på er å bruke meg selv som et eksempel. Hvis du skriver om en interesse, så du er mest sannsynlig den ideelle leseren.

Men det er ikke alltid tilfelle. Og hva du kan finne når du lærer hvordan du starter blogging, er at publikum du trodde du var tiltrekke faktisk er forskjellig fra hvem som leser deg.

Ta Millo.co for eksempel igjen. Når Preston først startet bloggen, publiserte han 3-5 innlegg i løpet av en uke om en rekke emner som design, freelancing, og oppstart av en liten bedrift. Men så begynte han å se at hans publikum ble tiltrukket av en bestemt type innlegg:

«Vendepunktet for meg kom da jeg innså at av de 3-5 innliggene jeg publiserte hver uke var det de som handlet om små bedrifter og frilansing som virkelig tok av. Jeg også virkelig likte å skrive den slags innhold. Så det var dette avgjørende øyeblikket jeg forstod at hvis jeg vil at ting skal deles, og jeg ønsker å være konsistent, er dette hva bloggen burde være om. «

Ikke bekymre deg for dette for mye som du begynner din reise for å lære hvordan å starte en blogg. Men tenk på hvor mye du kan skrive for nisje du plukker. Kan du komme opp med 10 blogginnlegg ideer for denne nisjen som du ville være interessert i? Hva med 100?


Har du lyst til å starte en vellykket blogg? Konsistens og genuin interesse kommer til å være nøkkelen for suksess.

Det er derfor det er avgjørende å velge en nisje du kan holde tritt med og holde deg entusiastisk over tid på når du jobber med å skape en vellykket blogg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her