Tjen penger på frilansoppdrag som tekstforfatter.

Enten det er artikler eller produktbeskrivelser, er det så mange selskaper, merkevarer, nettsideeiere og enkeltpersoner som ser etter skriftlig innhold.

Og de er villige til å betale deg for det.

Hvis du vet hvordan du skal strukturere en tekst og skriver med god grammatikk, kan du tjene penger på å skrive innhold.

Du kan starte med «content websites». Dette er plattformer som samler forfattere med klienter som trenger artikler og annet innhold skrevet.

En av de mest populære av denne typen er IWriter. Her kan alle enkelt få sjansen til å prøve seg som skribenter. Plattformen er basert på et vurderingssystem, hvor du starter på bunnen med lav betaling. Etterhvert som du har fått erfaring og positive tilbakemeldinger på plattformen stiger du i rankene, og får mer og mer betalt per artikkel.

Platformen ovenfor er god for å komme i gang og få erfaring, men plattformer av denne typen betaler stort sett ikke så bra.

Av den grunn vil mange gå videre til å å finne private kunder på nettsteder som Fiverr og Freelancer.

Hvor mye kan du tjene med skrivejobber?

Ifølge tall fra PayScale.com kan frilansforfattere tjene alt fra 100 til 550 kr i timen, med gjennomsnittlig timepris på ca. 250 kroner.

La oss si at du tjener 200 kr i timen. Du trenger bare å jobbe 10 timer i måneden, rundt to timer i uken, for å tjene 2000 kr ekstra i måneden!

Forfattere betales ikke alltid hver time – mange betales per ord eller per artikkel. Hvor mye du tjener per ord eller artikkel kan variere ganske drastisk også.

Du kan tjene så lite som 50 kr per artikkel, eller så mye som 5000 kr!

Fordeler med å jobbe med skrivejobber som frilanser?

  • Du får en unik muligheten til å jobbe hjemmefra. Du trenger ikke å stå opp tidlig hver morgen mens dine bekjente skynter seg til kontoret. Ditt hjem vil være din arbeidsplass hvor du komfortabelt kan sitte og jobbe med prosjektene dine.

  • Mange frilansere velger faktisk å jobbe fra land som Thailand og Spania, ettersom bokostnadene der er lave og en karriere som frilans tekstforfatter gir dem friheten til å jobbe hvor de ønsker.
  • Du kan velge hvor mye du ønsker å jobbe. Det er opp til deg om du ønsker å jobbe med skrivejobber på siden av din ordinære jobb for en liten ekstrainntekt, eller om du vil gjøre det til din heltidsjobb.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her