Lurer du på hvordan du kan tjene penger på blogg i 2019? Da har du kommet til riktig sted, denne artikkelen vil forklare de mest populære måtene bloggere tjener penger på nettstedet sitt i 2019.

Alle og enhver har muligheten starte en blogg gratis og tjene penger på det. Du kan enkelt opprette en blogg om et emne, og laste opp noen artikler. Når artiklene er oppe, fortsetter du å tjene penger fra dem mens du sover.

Vi kommer til å skrive flere innlegg på hvordan du kan tjene penger på blogging, som forteller deg nøyaktig hvordan du kommer i gang og hvor mye du kan tjene. Pass på at du sjekker ut vår seksjon for å tjene penger på nett her for å lære mer om hvordan man kan tjene penger på blogging.

Noen måter å tjene penger på gjennom blogging

• Bruk affiliate linker i innleggene dine.
• Skriv sponset innhold – samarbeid med merker og selskaper som betaler deg for å skrive blogginnlegg for dem.
• Legg til annonser på bloggen din: Du kan bli med i et annonsenettverk, som Google AdSense, og bli betalt når besøkende besøker nettstedet ditt eller klikker på annonsene.

Hva trenger jeg for å starte med å tjene penger på blogg?

Du trenger bare et domenenavn, som er nettadressen til nettstedet ditt, og en hostingleverandør for å komme i gang. Du må også registrere deg på en bloggplattform, som WordPress eller Blogger.

Når du har satt opp bloggen din, kan du passivt fortsette å tjene penger på annonser og tilknyttede salg på blogginnlegg som du skrev måneder eller for år siden!

Hvor mye kan du tjene på å blogge?

Hvor mye penger folk tjener på blogging varierer mye fra person til person. Noen mennesker tjener kun 300 kr i måneden fra det og andre tjener flere hundre tusen kroner i måneden på det!

Her er noen eksempler på hva noen amerikanske bloggere har tjent:
• JustAGirlandHerBlog.com tjente $ 51 803 i oktober 2016.
• ThisOutNumberedMama.com tjente $ 1449.33 fra juni til august 2016.
• EmbracingSimpleBlog.com tjente $ 2,415 i januar 2016.
• MostlyMorgan.com tjente $ 3,634,20 i september 2016.
• ArtsandClassy.com tjente $ 5,008,58 i juli 2017.

Som du kan se, er det potensiale til tjene mye penger på blogging, hvis det blir gjort riktig.

3 trinn for å tjene penger på blogging

  1. Start en blogg og etablere deg selv som en autoritet ved å skape interresant, nyttig innhold om emnet du skriver om.
  2. Velg og implementer inntektsstrømmer relatert til emnet ditt.
  3. Kommuniser med andre på nettet for å holde bloggen relevant.

Mål: gjør bloggen din til en nyttig ressurs for emnet du skriver om. Etterhvert som folk besøker bloggen din for å finne nyttig informasjon, vil du kunne tjene penger gjennom ulike inntektsstrømmer.

Hvordan tjener bloggere penger?

De mest vellykkede bloggere bruke sin blogg som et sentrum for informasjon i sin kategori, og bygger deretter opp inntektsstrømmer derfra.

Et par eksempler:

Eksempel 1

Mina blogger om sminke, når folk søker på nett etter sminkeguider kommer hennes blogg opp i søkeresultatene. For å tjene penger på sin sminkeblogg skriver legger Mina til en referanselink til produktene hun selger, og tjener en viss prosent av alle salg som kommer fra denne linken.

Eksempel 2

Tom driver en gaming blogg. Når han anmelder et spill, legger han til en referanselink til en nettbutikke som selger spillene gjennom Tradetracker sitt affilateprogram, og tjener en fastsatt % på hvert salg.

Tjen penger med affiliate-nettverk

For 99% av mennesker er affiliate markedsføring det første de kommer i gang med å tjene penger på blogg.

Ideen bak et affiliate marketing er at du fremmer andres produkter, ofte gjennom et affiliate nettverk, og tjener en provisjon hvis folk faktisk ende opp med å kjøpe produktet takket være deres markedsføring.

Konseptet er basert på inntektsdeling. Hvis noen har et produkt og ønsker å selge mer, kan de tilby influencere et finansielt insentiv gjennom et affiliate program. Hvis du ikke har noe produkt og ønsker å tjene penger, så kan du fremme et produkt som du føler har verdi og tjene en inntekt fra det som en affiliate markedsfører.

Tradetracker er Norges mest populære affiliate-nettverk. Her kan du velge mellom 200 ulike tilbud å promotere, så det finnes noe enhver nisjeblogg kan promotere.

Eksempel på tilbud du kan promotere på din blogg/andre markedsføringskanaler med Tradetracker

  • Nettbutikker
  • Hardware og software
  • Abonnementer til f.eks. telefon, strøm.
  • Hardware og software
  • Reisetjenester
  • Bøker, aviser og blader
  • Mat og drikke

De fleste tilbudene baserer seg på kommisjon, noe som vil si at du tjener en fastsatt prosent av salgene fra din referanselink, evt. et fastsatt beløp per henvisning.

Det er enkelt å registrere seg som publisher på Tradetracker. Alt du trenger å gjøre er å registerere deg på nettsiden her, og legge inn nettsiden din, evt. andre markedsføringskanaler, f.eks. din bruker på sosiale medier.

Du vil etter kort tid bli få en bekreftelse på at brukeren din er akseptert, og da gjenstår det bare å finne riktig tilbud som du ønsker å promotere. Når du har funnet et passende tilbud, registerer du deg enkelt med et klikk som promotør for kampanjen. Du får da tildelt din unike referanselink i tillegg til reklamemateriell du kan bruke som bildebannere, og tekstlinker.

Disse kan du så legge inn på bloggen din, og du er i gang med å tjene penger på blogg.

Vet du hvordan du kan tjene penger på nettstedet ditt? Bli affiliate hos TradeTracker så hjelper de deg!

Full Guide for å tjene penger på blogging

Det kreves betydelig innsats å tjene penger på blogging i 2019, men det er langt fra umulig.

Har du lyst til å starte din egen blogg som du kan tjene penger på? Sjekk ut vår ultimate guide her: Den Ultimate Guiden for å starte en blogg du kan tjene penger på i 2019

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her