Dette er de 10 største kryptovalutaene etter markedsverdi

Her får du en oversikt over de 10 største kryptovalutene etter markedsverdi, litt om deres historie og en oversikt over hvor mye de er verdt i dag.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin sin markedsverdi utgjør i skrivende stund over 846 milliarder dollar. Bitcoin er desidert den største av alle kryptovalutaene og Bitcoin var også den første og originale kryptovalutaen.. Bitcoin ble opprettet i 2009 av under pseudonymet Satoshi Nakamot. I likhet med de fleste kryptovalutaer, kjører BTC på en blokkjede som fungerer som en hovedbok som logger transaksjoner distribuert over et nettverk av tusenvis av datamaskiner. Etter sin lansering har prisen på Bitcoin skutt i været. Så sent som i mai 2016 kunne du kjøpe en Bitcoin for omtrent 500 doller. 5 år senere, i  mars 2022, var prisen på en enkelt Bitcoin over $44 000. Det er en vekst på rundt 7 800 %. Prisen på Bitcoin svinger mye i verdi og den nådde sitt høydepunkt i november 2021 på $65 000.

2. Ethereum (ETH)

Ethereum er den nest størtste kryptovalutaen med en markedsverdi på over 361 milliarder dollar. Ethereum er både en kryptovaluta og en blokkjedeplattform. Blant programutviklere er  Ethereum svært populær på grunn av dets potensielle applikasjoner, som ved hjelp av såkalte smarte kontrakter kan kjøres når betingelsene er oppfylt.

I likhet med Bitcoin har Ethereum også opplevd en enorm vekst. Fra april 2016 til begynnelsen av mars 2022 gikk prisen fra rundt 11 dollar til over 3 000 dollar, og prisen har i samme periode økt med mer enn 27 000 %.

3. Tether (USDT)

Tether har i skrivende stund en markedsverdi på over 79 milliarder dollar. I motsetning til mange andre kryptovalutaer, er Tether en stabil mynt. Det betyr at den er knyttet til verdien av fiat-valutaer som amerikanske dollar og euro.

Tethers verdi er designet for å være mer konsistent enn andre kryptovalutaer, og den er derfor foretrukket av investorer som ønsker et mindre volatilitet sammenlignet med andre kryptovalutaer.

4. Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) har en markedsverdi på mer enn 68 milliarder dollar.

Binance Coin brukes først og fremst til å handle og betale gebyrer på Binance, som er en av de største kryptohandelsplassene i verden. Binance Coin har også blitt et populært investeringsobjekt blant investorer og kryptoentusiaster. Binance Coin ble lansert i 2017 og etter det har den ekspandert. Mynten brukes til  handel, betalingsbehandling og til kjøp av ulike varer og tjenester. Det kan også byttes mot andre former for kryptovaluta, som Ethereum eller Bitcoin.

BNBs pris i 2017 var bare $0,10. I begynnelsen av mars 2022 hadde prisen steget til rundt $413, som utgjør en økning på omtrent 410 000 %.

5. US Dollar Coin (USDC)

US Dollar Coin har en markedsverdi på over 53 milliarder dollar og er i likhet med Thether en stabil mynt. Den følger amerikanske dollar (USD) til et 1 til 1 forhold. USDC er drevet av Ethereum, og du kan bruke USD Coin til å fullføre globale transaksjoner.

Selvfølgelig vil du også trenge en svindelfri plattform for å få tilgang til kryptovalutaer, og derfor anbefaler vi at du starter reisen med noen av de kjente lederne, inkludert Kucoin, Gemini, Bitcoin Profit.

6. XRP (XRP)

XRP har en markedsverdi på over 37 milliarder dollar. XRP har sitt utspring fra Ripple, et selskap som driver innenfor digital teknologi. XRP brukes for å gjøre det enklere å utveksle av ulike valutatyper, og dette inkluderer både fiat-valutaer og andre store kryptovalutaer.

I begynnelsen av 2017 var prisen på XRP $0,006. I mars 2022 nådde prisen $0,80. Dette tilsvarer en økning på mer enn 12 600 %.

7. Terra (LUNA)

Terra (LUNA) har en markedsverdipå over 34 milliarder dollar. Terra er en betalingsplattform for stablecoins som holder en balanse mellom to typer kryptovalutaer. Terra-støttede stablecoins, som TerraUSD, er knyttet til verdien av fysiske valutaer. Motvekten deres, Luna, driver Terra-plattformen og brukes til å prege flere Terra-stablemynter.

Terra stablecoins og Luna samarbeider med hverandre i henhold til tilbud og etterspørsel: Når prisen på en stablecoin stiger over dens bundne valutas verdi, blir brukerne motivert til å brenne Lunaen sin for å skape mer av Terra stablecoinen. På samme måte, når verdien faller sammenlignet med basisvalutaen, oppmuntrer dette brukere til å brenne Terra stablecoins for å lage mer Luna. I takt med at adopsjonen av Terra-plattformene vokser, stiger også verdien av Luna.

Fra 3. januar 2021, da prisen var $0,64, til begynnelsen av mars 2022, har prisen på Luna økt med over 14 200 % til $92.

8. Cardano (ADA)

Cardano (ADA) har en markedsverdi på over 33 milliarder dollar. Cardano er blant annet kjent for sin tidlige omfavnelse av bevis-på-innsats-validering. Dette er en metode som fremskynder transaksjonstiden og reduserer energibruk og påvirkningen på miljøet ved å fjerne det konkurransedyktige, problemløsende aspektet ved transaksjonsverifisering som finnes på plattformer som Bitcoin. Cardano fungerer på samme måte som Ethereum for å muliggjøre smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner, som drives av ADA, dens opprinnelige mynt.

Sammenlignet med andre store kryptomynter har Cardanos ADA-token hatt en relativt beskjeden vekst . I 2017 var ADAs pris på 0,02 dollar. Den 1. mars 2022 var prisen på $0,99.  Verdiøkningen er likevel på solide 4 850 % over en periode på 5 år.

9. Solana (SOL)

Solana (SOL) har en markedsverdi på over 33 milliarder dollar

Solana ble utviklet for å hjelpe til med bruk av desentralisert finans (DeFi), desentraliserte apper (DApps) og smarte kontrakter. Det er SOL, som er Solanas opprinnelige token, som driver plattformen.

Da SOL ble lansert i 2020, var prisen på $0,77. I mars 2022 var prisen rundt $101, noe som utgjør en gevinst på nesten 13 000 %.

10. Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX) har en markedsverdi på over 22 milliarder dollar

I likhet med Ethereum og Cardano, tilbyr Avalanche blockchain-programvare som kan lage og utføre smarte kontrakter drevet av et innfødt token (i dette tilfellet AVAX). Siden lanseringen i 2020 har Avalanche vokst raskt, særlig på grunn av nettverkets lave gassavgifter og raske behandling av transaksjoner.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her