Affiliate markedsføring har eksistert i mange 10 år men fortsatt så er det veldig få som faktisk vet hva det er. Selv om få vet hva det er så er det faktisk noe som vi blir eksponert på hver eneste dag på internett. 

Den korte forklaringen affiliate markedsføring er at det er en type provisjonsbasert markedsføring. Det betyr at personen eller selskapet som f.eks har en nettside eller publisert en artikkel har lagt inn link som har sporing. Ifølge Forbrukerrådet skal disse merkes med «sponset». Hvis du klikker på linken og gjør et kjøp så vil personen/selskapet som har publisert denne linken få betalt en % av ditt kjøp. 

Her er et eksempel på en affiliate link som vi fant på en internasjonal nyhetsside: 

«Vinn penger her på William Hill Casino. 100 % bonus og 10 gratis spinn» 

Selv om dette ikke er en norsk nettside så har de laget en norsk underside for å tiltrekke seg norske besøkende. Det betyr at de faktisk har laget en underside som kun er ment for affiliate markedsføring. Undersiden er fylt opp med norsk innhold og det finnes utrolig mange slike linker.

Slik foregår affiliate markedsføring ovenfor i praksis: 

1. Du klikker inn på lenken 

2. Registrerer deg 

3. Du setter inn penger 

4. Personen eller virksomheten som står bak nettsiden får en sum eller en provisjon basert på hvilken avtale de har. 

Hvor brukes affiliate markedsføring?

Ovenfor så ga vi et eksempel som pengespill men det er kanskje ikke det mest vanlige for nordmenn å se. I Norge så har affiliate markedsføring vært størst innen finans i volum men det har også blitt en vital del av «influencer marketing». Det brukes i aviser og av omtrent alle kommersielle nettsider i en eller annen grad. 

Det har blitt såpass vanlig og stort at det nå finnes egne retningslinjer for affiliate markedsføring. I tillegg så er det en del selskaper som har stoppet med denne typen markedsføringen fordi det har blitt umulig å kontrollere hvordan merkevaren blir brukt. 

Hvordan kommer man i gang med affiliate markedsføring?

Affiliate markedsføring er en av de enkle måtene å tjene penger på nett med. Alt du trenger for å komme i gang er en PC og en nettside. Det å få trafikk til nettsiden er den store utfordringen men her finnes det ganske mange forskjellige vinkler på hvordan du kan løse dette.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her