Fiverr er en plattform for billige tjenester som har vokst eksponentielt siden oppstarten i 2010. Her tilbys arbeid og tjenester for en «fiverr» fra frilansere fra hele verden, det finnes til og med 70+ selgere som tilbyr sine tjenester fra lille Norge.

Les mer for å lære alt du trenger å vite om en av verdens mest populære frilansplattformer.


Hva er Fiverr?

Fiverr er en markedsplass som startet i 2010. Navnet kommer fra den opprinnelige prisen på gigs (jobber) for kun en «fiverr» ($5.00) per oppgave. Det er klassifisert som markedsplass for frilansere og tilbyr mange forskjellige jobber og tjenester som spenner over 100 forskjellige kategorier.

Noen av de etiske forretningstjenestene du kan kjøpe eller selge, inkluderer influence markedsføring, posting på sosiale medier eller nettsider, logodesign, innholdsskaping og hjelp med nettsteder eller kampanjer.

Alternativt finnes det også unike og tøysete tjenester som folk tjener penger på her. Du kan betale noen for å skrive ting på magen, betale noen for å gi en video hvor de omtaler produktet ditt positivt eller en hamster som skriver navnet ditt i salat eller leie noen til å tulleringe til dine venner. En mann selger til og med tjenester for å late som å være kjæresten din og gjøre din ex sjalu på Facebook.

Fra november 2015 tillot Fiverr selgere å belaste mer enn $5 for grunnleggende tjenester. Ifølge Crunchbase har plattformen for øyeblikket over 3 millioner gigs som spenner over 113 kategorier, med frilansere fra over 190 forskjellige land (ja, du finner også Norske tjenester her).

Slik ser Fiverr markedsplassen ut for en kjøper.
Sjekk ut utvalget på Fiverr her

Fiverr Terminologi

Før jeg fortsetter kommer jeg til å liste noen ord som brukes på frilansplattformen, slik at du vil kunne forstå artikkelen bedre.

Gig: En tjeneste som tilbys på nettsiden i form av en «annonse» på markedsplassen. For eksempel kan en Gig være «Jeg vil skrive en artikkel for $5».

Selger: En registrert bruker som tilbyr Gigs på Fiverr. Frilanseren (folk gjør jobben)

Kjøper: En registrert bruker som kjøper Gigs på Fiverr. Arbeidsgiveren (personen som ansetter Frilanseren).

Ordre: Når en kjøper bestiller en Gig, kalles det en ordre.

Legg inn en forespørsel: Alternativ for registrerte kjøpere hvor de kan sende inn en forespørsel om ønskede tjenester (Gigs). Kjøper legge inn en forespørsel basert på hva de trenger, f.eks. «Designe en bedriftslogo».


Hvordan finne riktige tjenester og produkter

Fiverr er enkel å bruke. Du går til deres nettside og skriver inn det du leter etter. La oss si at vi leter etter en logo. Bare skriv inn logo i søkefeltet, og du vil få opp tusenvis av logodesignere du kan velge mellom …

Du kan bruke sidepanelet til å begrense søket ditt etter leveringstid, logotype, stil, filformat, selgernivå og mer.

Hvis du holder deg til topprangerte selgere som tilbyr det du leter etter, vil du sannsynligvis få en god opplevelse.

Det er dog så mye mer på du kan finne på Fiverr enn logoer …


Hva slags tjenester tilbyr Fiverr?

Det finnes mange forskjellige kategorier som tilbys på Fiverr. De mest populære er:

Grafikk og design – logoer, illustrasjoner, bokomslag, flygeblad, bannerannonser, sosiale medier og infographics.
Digital markedsføring – research, analyse, SEO, sosial markedsføring, trafikk og backlinks.
Skriving og oversettelse – korrekturlesing, pressemelding og blogginnlegg.
Video og animasjon – redigering, intro, kommersiell og testimonials.
Musikk og lyd – jingles, voice over, lydeffekter og sangforfattere.
Programmering og Tech – databaser, WordPress, apps og eCommerce.
Reklame – flygeblad og markedsføringseffekter,.
Business – Forretningsplaner, virtuell assistent, merkevarebygging og rådgivning.


Hvorfor bruker folk Fiverr?

God pris – du kan ikke slå $ 5 for disse tjenestene. Få en logo for $ 5, få en kort video eller stemme over for $ 5 … Jeg har ikke sett et annet marked som tilbyr tjenester av høy kvalitet for slike priser.

Mye verdi – det er tonnevis av verdi i disse tjenestene. Ting som kan ta deg dager til å gjøre, kan gjøres av en «profesjonell» med letthet. Stor verdi som ikke vil gi deg blakk.

Nyttig personale – hvis du noen gang kjører inn i noen problemer, har Fiverr en god stab som behandler problemet. Ved et par anledninger måtte jeg kontakte dem fordi tjenesten ikke var som lovet. Jeg godkjente ikke arbeidet og la igjen en kommentar om hvorfor. Fiverr-personalet sendte meg pengene mine tilbake kort tid etter.

Dette er deres tjeneste og det er bygget på tillit mellom kjøper og selger. Hvis den tilliten er ødelagt, virker det som om Fiverr-personalet prioriterer å rette det opp raskt igjen.


Fordeler med plattformen

Det er enkelt å kjøpe tjenester på Fiverr.

Å lage en konto er enkelt, og du kan betale for gigs raskt. Du kan betale frilanseren direkte på markedet med din foretrukne betalingsmåte.

Plattformen er enkel å bruke.

Fiverr har gjort en god jobb i brukervennlighet. Du kan enkelt forstå å navigere deg gjennom siden, selv om du ikke har tidligere erfaring med Fiverr.

Du kan sammenligne kostnader og tjenester blant mange selgere. Hver selger har sine «Gigs» for sine tjenester, som kommer med deres fastsatte leveringsdatoer, som starter med en gang fra du kjøper den. Det er mange søkefunksjoner, så man kan enkelt finne det man leter etter. Med over 3 millioner Gigs på plattformen kan man trygt si at du kan finne det meste.

Du kan gjøre resarch om selgeren på forhånd.

Du kan enkelt sjekke selgerens vurderinger og tilbakemeldinger fra tidligere kunder, eller kontakte dem med spørsmål før du kjøper.

Husk at Fiverr tilbyr markedsplassen, men du håndterer direkte med selgerne. Selgerne skal følge Fiverrs brukervilkår, og hvis du finner noe uetisk, kan du rapportere dem.

Det finnes mange gigs tilgjengelig på mange forskjellige områder. Markedet er stort, slik at du enkelt kan søke og sammenligne mange tjenester. Det er mangfoldig og mange ting tilbys. Du kan finne noen sprø tjenester på Fiverr som du aldri visste eksisterte!

Du kan ofte få tjenester billig eller til en overkommelig pris langt under markedsverdien. Noen selgere er studenter og tilbyr tjenester på plattformen for en liten inntekt på siden, mens andre kommer fra fattige land hvor kravet for anstendig lønn er minimal i forhold til hjemme i Norge.


5 Tips For å Finne Den beste Fiverr Gigen

 • Gå med gigs som har mange positive tilbakemeldinger
 • Les gjennom hele beskrivelsen slik at du vet hva som er inkludert og ikke
 • Gi selgeren et klart bilde av hva du vil ha gjort og hva du forventer
 • Vær spesifikk og klar over hva du vil få ut av gigen når du kommuniserer med selgeren
 • Hvis du ikke er 100% sikker, ta kontakt med selgeren og forhør deg med vedkommende før du bestiller

Har du hørt om Fiverr før? Bruker du tjenestene deres, eller selge du der selv? Del gjerne dine erfaringer med frilansplattformen nedenfor.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

5 KOMMENTARER

  • Det stemmer! Skrev noe misvisende, selve konseptet bak Fiverr er amerikansk, men Fiverr plattformen ble som du nevner grunnlagt i Israel.

 1. Fiverr er en god plattform så lenge man er forsiktig med hvem man kjøper fra. Jeg selger tjenester som norsk voice-over på Fiverr, og kjøper også en del tjenester der, og er stort sett fornøyd.

 2. Hei, Bra innlegg. Min samboer jobber som oversetter på fiverr. Hun er veldig fornøyd med det og har nå kommet i posisjon til å betale merverdigavgift antar hun. Jeg har sjekket litt på skatteetaten og tatt kontakt med de, men føler enda at de gir meg uklare svar. Jeg lurer på hvordan er reglene for MVA i forhold til fiverr? Det blir definert som fjernleverbar tjeneste og da er det slik at i enkelte tilfeller er man fritatt for MVA fordi tjenesten er til burk i utlandet.

  Har dere noen oppklarende svar? På forhånd takk 🙂

  • Hei Patrick!

   I og med at Fivverr er en tjeneste basert i utlandet, er jeg rimelig sikker på at du ikke trenger å betale MVA på dette (blir sett på som eksport av tjenester til utlandet = 0 MVA). Husk at du må skatte av inntekten dog (dette vet dere sikkert allerede).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her