Å miste en kjær er en av livets tyngste opplevelser. Som en venn eller familiemedlem til noen som sørger, ønsker du å gjøre din del for å hjelpe til med å uttrykke kondolansen og få dem til å føle seg elsket på en så trist tid. Å sende blomster har lenge vært et uttrykk for sympati. En blomsterbukett eller plante har evnen til å fortelle hva hjertet føler når ord svikter eller ikke virker tilstrekkelig. Mange ganger har noen imidlertid spørsmål om begravelsesblomster. Hvilke typer blomster skal jeg sende? Er det visse religioner der det er upassende å sende blomster? Hvor sender jeg dem – til begravelsesbyrået, gravplassen, eller direkte til noens hjem?

På samme måte, hvis du er et familiemedlem som forbereder seg for en begravelse (spesielt hvis du aldri har gjort det før), kan du også ha noen spørsmål. Vår guide for blomster ved dødsfall hjelper deg med å svare på noen av disse spørsmålene og gi deg den veiledningen du trenger for å hedre det vakre livet til noen som har gått med respekt og verdighet.

Når du arrangerer en begravelse for et kjært familiemedlem, vil du ønske å vite betydningen av forskjellige blomster slik at du kan uttrykke dine eksakte følelser gjennom arrangementet ditt. Når du sender kondolansen til en venn eller en kollega, er det siste du vil gjøre å sende noe upassende.


Begravelsesblomstguide: Planlegging av begravelsen med blomster

Det er mange trinn for å planlegge en begravelse for en kjær, og en av de mest gripende måtene å legge til et personlig preg på en gudstjeneste eller minnesmerke er med blomster. I tillegg til deres skjønnhet, har mange blomster med seg sin egen unike mening eller følelse. Dette er spesielt viktig når du bestemmer deg for hvilke blomster som vil spille en rolle i å ta farvel med noen du har kjært. Nedenfor er noen av de mest etterspurte begravelsesblomstene og den spesielle meldingen de formidler.

Begravelsesblomstetikette kan variere fra forskjellige kulturer og religioner. Når du for eksempel deltar i en buddhistisk begravelse er det å sende hvite blomster en passende gest, mens rød burde unngås. Etter å ha lest guiden vår, vil du med respekt kunne sende din dypeste sympati.


Liljer

Som et av de mest populære blomstervalgene for begravelser, representerer liljer den gjenopprettede uskylden til den avdødes sjel.


Gladioler

Høye og majestetiske gladioler formidler styrke av karakter, moralsk integritet og oppriktighet.


Nelliker

Hvite nelliker formidler ren kjærlighet og uskyld; røde nelliker representerer beundring; og rosa nelliker står for minne.


Krysantemum

I mange europeiske kulturer brukes krysantemum bare som begravelsesblomster fordi de er symbolsk på døden. I USA representerer krysantemum sannhet og blir vanligvis sett på som en munter måte å hedre noen som levde et fullt liv.


Roser

Denne svært populære blomsten har forskjellige betydninger avhengig av farge; Hvite roser uttrykker ærbødighet, uskyld og ungdommelighet; Røde roser formidler respekt, kjærlighet og mot; Rosa roser betegner kjærlighet, nåde og mildhet; Crimson roser betegner sorg og sorg; og gult representerer vennskap.


Orkideer

Rosa og hvitt er tradisjonelle orkidéfarger som brukes til å uttrykke sin sympati og representerer typisk evig kjærlighet. Phalaenopsis og dendrobium orkideer er vanligvis de mest passende typer orkideer som brukes som sympati blomster.

Nå som du vet betydningen av noen av de mest populære begravelsesblomstene, kan du innlemme dem i arrangementene dine. Tradisjonen med å pryde kisten med friske blomster (kalt en kistespray) er vanligvis valgt av de nærmeste familiemedlemmene – ektefelle, barn, søsken, foreldre, etc. De er vakre skjermer med en eller flere typer blomster og greener som sitter på toppen av kisten. Full kistaspray er egnet for lukkede kister, mens halve kistespray brukes til åpne kistetjenester. Kisteinnsatser og kranser er andre typer blomsterutforminger som velges av nærmeste familie.


Når du ikke burde gi blomster

Selv om det å være utbredt å akseptere sorg og utvide respekten gjennom blomster, er det noen tilfeller der det ikke er aktuelt å sende blomster. Noen kulturer og religioner som jødisk og islamsk tro mottar ikke tradisjonelt blomster. Når du deltar på en buddhistisk seremoni, er det viktig å vite at hvite blomster er et tradisjonelt fargevalg som representerer sorg, mens rød anses som dårlig begravelsesetikette. For hinduistiske begravelser er blomster ikke en tradisjonell del av religionen, da sørgende forventes å ankomme tomhendt uten blomster eller gaver.

Hvis du har spørsmål eller bekymringer om hensiktsmessigheten av å sende blomster, kan det være lurt å kontakte begravelsesbyrået, en familievenn eller en pårørende som kan gi deg riktig veiledning.


Formidle en melding med blomster

I tillegg til din tilstedeværelse og hyggelige ord, er blomster en fantastisk måte å uttrykke hva som ligger i hjertet ditt. Send blomster til familien, gravplassen eller kirken. Du kan også vurdere å sende vakre friske blomster hvor som helst i Norge rett til de sørgende noen dager eller et par uker etter at alle seremoniene er avsluttet for å fortelle dem at du fremdeles tenker på dem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her