Det er flere børser på nett der kan kjøpe Bitcoin, ETH, og andre kryptovalutaer.  Men, det er lett å gå seg noe vill i alle valgene. Derfor har vi kommet frem til ti tips du kan ta med deg slik at du får tilgang på den beste og sikreste kryptohandelen på nett.

Blant annet så bør du for å ta ditt valg av de mange ulike portalene se etter en ideell kombinasjon av sikkerhet, brukervennlighet, og så klart trading muligheter.  Videre så er det å sjekke ut andre brukeres anmeldelser er alltid bra, og så klart også ekspertenes mening, men hva kan du og ta i betraktning selv?

1. Gebyrer kan variere

Først ut er å forstå gebyrstrukturen til en børs. Dette er avgjørende, da dette kan påvirke din totale handelskostnad betydelig.

Sammenlign gebyrer mellom ulike børser, inkludert handelsgebyrer, uttaksgebyrer, og eventuelle andre skjulte kostnader, vær her særlig på vakt mot inaktivitetsgebyrer eller gebyrer for innskudd.

Merk deg også at noen børser tilbyr lavere gebyrer for større handelsvolumer eller for de som holder børsens egne tokens, dette er relatert til din bruk av børsen som kan få innvirkning på benyttelsen og avgifter. Trader du stort, så bør du være på en handelsportal som gir deg rabatter for dette.

2. Regulering og legalitet

En godt regulert børs gir deg en ekstra sikkerhetsgaranti, og kan tilby ytterligere beskyttelse i tilfelle tvister eller insolvens. Sjekk ut hvilket land børsen er regulert i, og hvilke juridiske beskyttelsesmekanismer som er på plass for brukerne. Slik har du fort et sikkert grunnlag for valg av en plattform for å kjøpe Bitcoins på. Du vil så klart unngå enhver plass som ikke har seriøse institusjoner som overser driften.

3. Likviditet er nøkkelen

Høy likviditet sikrer at ordrene dine fylles raskt og til priser som er nærmere markedsprisen. Dette reduserer risikoen for glidning – forskjellen mellom forventet pris på en handel og prisen handelen faktisk utføres til.

En børs med et stort antall aktive brukere og et høyt daglig handelsvolum er ofte mer likvid, og dette bidrar til en mer effektiv handelsopplevelse.

4. Brukervennlighet og kundestøtte

Det er viktig for den som er nyere i kryptovalutatrading at de er på en plattform som er oversiktlig. Se etter en kryptobørs med et intuitivt grensesnitt og brukervennlige funksjoner. Glem heller ikke å også vurdere kvaliteten på kundestøtten – er de lett tilgjengelige og tilbyr de deg hjelp på ditt foretrukne språk?

5. Tilgjengelige kryptovalutaer

Mens noen foretrekker å holde seg til mer etablerte kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum, søker andre etter muligheter blant mindre kjente altcoins.

En børs som tilbyr et bredt spekter av kryptovalutaer gir deg fleksibiliteten til å utforske ulike handelsstrategier og diversifisere din portefølje. Igjen, så er det dine ønsker som virkelig er viktige.

6. Sikkerhet er viktigst

Sikkerhet bør være på topp av dine objektive kriterier når du velger en kryptovalutabørs. Sjekk børsens historikk for sikkerhetsbrudd og hvordan de håndterte dem. Vurder også hvilke sikkerhetstiltak som er på plass. Se etter funksjoner som tofaktorautentisering (2FA), SSL-kryptering, og policy for kaldlagring – “cold storage” av digitale midler. En proaktiv tilnærming til sikkerhet fra børsens side kan gi en indikator på deres forpliktelse til å beskytte dine midler og personlige opplysninger.

7. Innskudds- og uttaksmuligheter

En god kryptovalutabørs bør tilby flere betalingsmetoder for innskudd og uttak. Dette inkluderer gjerne bankoverføringer, kryptovaluta, og kanskje til og med kredit/debet kort. Her skal du være oppmerksom på eventuelle begrensninger eller gebyrer knyttet til hver metode, samt hastigheten på transaksjonsbehandling.

8. Utdanningsressurser og verktøy

Noen børser tilbyr omfattende utdanningsressurser som er til stor fordel for nye kryptovaluta interesserte. Særlig copytrading, der du kan kopiere erfarne traderes strategier kan være spennende. Og også utdanningsvideoer og artikler.

Videre vil de fleste også gi deg en rekke verktøy for å hjelpe med å forstå markedet og ta bedre handelsbeslutninger. Dette kan inkludere analytiske verktøy, diagrammer, og til og med handelskurs.

Alt i alt; sjekk ut at børsen tilbyr det som du trenger.

9. Anmeldelser og brukeres mening

Online anmeldelser og tilbakemeldinger fra eksisterende brukere kan avdekke mye om en børs’ drift og brukeropplevelse. Vær oppmerksom på kommentarer om kundeservice, plattformens pålitelighet under høy trafikk, og brukernes generelle tilfredshet.

10. Personlig tilpasning og ekstra funksjoner

Utover standardhandel, kan noen børser tilby spesialiserte tjenester som staking, marginhandel, eller tilgang til “Initial Coin Offerings (ICOs)”, med mere. Disse tjenestene kan tilby nye muligheter for avkastning og bør vurderes basert på din risikotoleranse og handelsmål.

Konkusjon: Hvordan velge kryptobørs

Som vi har sett, det er en hel rekke faktorer som spiller inn i å velge best børs for kryptovaluta.

Du må se noen krav som rent objektive og definitive – dette vil da være lisenser, reguleringer, og sterk sikkerhet. Deretter kommer de subjektive. Som baserer seg på din bruk av børsen. Dette er da din form for investering og handel, og hvordan dette støttes av tilbudene.

Er du fersk i gamet bør du for eksempel velge et sted med gode opplæringsressurser, mens en som trader stort bør gå for dem som tilbyr reduserte avgifter for større beløp.

Alt i alt er det en traders marked også på valg av børs, med en rekke solide alternativer. Finn først de sikre og solide, velg så ut fra dine behov.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her