Det norske spillmarkedet er splittet mellom de som ønsker å opprettholde Norsk Tipping sitt monopol, og de som ønsker et regulert marked slik som i Danmark og Sverige. Imidlertid har iGaming bransjen internasjonalt lenge vært en attraktiv sektor for investorer. Vi skal derfor se nærmere på hvorfor dette kan være det godt tidspunkt å investere i internasjonale spillselskaper.

Skal du lykkes som investor er det viktig å finne sektorer som er fremtidsberettiget, og det er liten tvil om at spill på nett er nettopp dette. Helt siden 2007 har spilleautomater som Sweet Bonanza vært populære i Norge, og denne trenden ser ikke ut til å gi seg med det første. Derfor kan det være spennende muligheter for fremtidsrettede investorer som ønsker eksponering mot en bransje i kraftig vekst.

Hvorfor investerer i iGaming?

Selv om kryptovaluta har blitt en populær investering for mange unge, er det liten tvil om det er aksjer som fortsatt dominerer. Imidlertid kan det være vanskelig å vite hvor man bør plassere pengene sine, og her kan iGaming by på en rekke spennende muligheter. Bransjen har gjennomgått en rekke endringer de siste årene, og vi ser en stadig mer stabil sektor for investorer.

En av grunnene til dette er at stadig flere land har en regulert tilnærming til bransjen, noe som gir økt beskyttelse for investorer. Tidligere var det svært uforutsigbart å investere i iGaming selskaper, men nå som stadig flere land legger bedre til rette for markedet – har også investorene fått en etterlengtet beskyttelse mot volatilitet.

En annen årsak til at mange nordiske investorer liker bettingselskaper, er nettopp det faktum at mange av de dominerende selskapene er nordiske. Flere av de største bettingselskapene i Europa har tilhold på Malta, men er drevet av svenske og danske virksomheter. Dette gir lettere tilgang på informasjon fra selskapet, ettersom norske investorer er godt etablert i det nordiske markedet.

Hva kan du investere i innen iGaming?

Når vi snakker om investeringer innen iGaming er det aksjer vi snakker om, men det finnes flere ulike muligheter innen denne spennende bransjen. Vi skal derfor se nærmere på noen av alternativene du kan investere i som alle gir eksponering mot iGaming sektoren.

  • Spillselskaper – Det første du kan investere i, er direkte i selskapene som tilbyr nettcasino og spilleautomater på nett. Dette er selskaper som drifter spill og nettsider for spillere.
  • Utviklere – Ønsker du en mer teknologisk tilnærming, kan du velge å investere i utviklere av spill og plattformteknologi for iGaming bransjen. Dette gir en indirekte eksponering mot iGaming, men kan være mindre volatilt da selskapene har en mer stabil inntjening.
  • ETF – Ønsker du en bredere eksponering kan du velge å investere i en bransje ETF. Dette er aksjefond som investerer i henhold til sitt mandat. På denne måten kan du enklere øke eksponeringen din uten at du selv trenger å velge enkeltaksjer å satse på.

Affiliate – Det finnes en rekke selskaper som driver nettsteder relatert til iGaming, men som ikke tilbyr spill selv. Disse kan utgjøre en attraktiv investering, men du bør ofte ha bredere bransjekunnskap før du velger

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her