Gran Canaria har mer enn 80 strender, med alt fra velutstyrte resorts til fantastiske skjulte strender. Men øya har mye mer å tilby utover strendene.

Det er en uendelig liste over hva du kan se og gjøre på Gran Canaria. Nedenfor er en kommer noen forslag til spennende steder og bortgjemte ting du kan glede deg av å oppleve under ditt besøk på øya.

Roque Nublo

Roque Nublo er en vulkansk stein som er 80 meter høy. Det er et kjent landemerke på øya, beskyttet av UNESCO som et naturlig monument. Lokalisert i Tejeda kommune, en kort tur fra byens sentrum, oppstod det etter et vulkanutbrudd for cirka 4,5 millioner år siden. Roque Nublo er det mest populære reisemålet på Gran Canaria for fotturelskere, og vil være en ideell opplevelse for alle som ønsker å se den fantastiske utsikten over fjellet Tejeda. Det vanlige utgangspunktet for en fottur i Nublo er området Degollada de la Goleta, som nås med kjøretøy, og er der turgåere følger en tydelig skiltet løype.

Bilde av Rogue Nublo. For Gran Canarias urfolk var dette et hellig sted dedikert til ofre for solguden.

Studer gamle hulemalerier

Cueva Pintida-museet er bygget rundt et arkeologisk utgravningssted som kan dateres tilbake til før spansketiden. Det er en forhøyet gangvei som lar deg se ned på det ekstraordinære stedet og effektivt tilbake i tid, så langt som den paleolitiske tiden. Hulemaleriene er også verdt å se på, ettersom de gir et fascinerende innblikk i typene symbolikk og ikonografi brukt av urbefolkningen lenge før europeisk kolonisering. Alle besøk til museet blir guidet, så bestill en avtale på forhånd for å unngå å bli skuffet.

Hulemaleri på Cueva Pintida-museet

Besøk Vegueta

Vegueta er en gammel by fra det 15. århundre, full av minner og hemmelige historier om sin maritime fortid, som består av tradisjonell spansk arkitektur, brosteinsbelagte gater og gamle hus. Vegueta er ikke en enhetlig del av byen, ettersom den ble bygget i henhold til en rekke stilarter, fra sen-gotisk til renessanse. Gå gjennom Plaza de Santa Ana for å se det viktigste landemerket i Vegueta, katedralen i Santa Ana. Museum of Sacred Art er heller ikke noe du burde gå glipp av. Det finnes også viktige kunstgallerier, inkludert Centro de Cultura Contemporánea San Martín og Casa de Colon, dedikert til livet til Christopher Columbus. Etter turen kan du ta turen til en av de tradisjonelle restaurantene og prøve en typisk tapas fra de kanariske øyene, som papas arrugadas, lokale oster og pata de cerdo.

Vegueta – gamlebyen til Las Palmas

Opplev Gran Canaria-karnevalet

Som du kanskje har gjettet allerede, elsker de lokale på Gran Canaria å feste, og er ikke sky for en festival eller to. Det desidert største eventet i kalenderåret er Carnival, en eksplosivt fargerik gateparade som arrangeres hver februar i ånd av Rio Carnival eller Sydney’s Mardi Gras. Det er en hel uke med hendelser, inkludert Queen Gala og Drag Queen Gala, og selvfølgelig det årlige avslutningsritualet, som innebærer en utførlig begravelse av en sardin. Sørgende ‘enker’ kledd i svart løfter en gigantisk dukke av en sardin i en prosesjon ned til kysten, og laster den deretter på en båt og brenner den til sjøs.

De vakre kostymene og masker for karnevalet er absolutt veldig viktige.

Gran Canaria er mer enn alkohol og strandkos!

Vi har nå listet fire spennende attraksjoner som kan hjelpe deg med å få en minnerik reise. Gran Canaria er en feriedestinasjon hvor turister typiskt holder seg til turistområder og holder seg til solsengen, men det er mange skjulte skatter å finne!

For mer informasjon om hva som skjer i Canariøyene, reiseguides og mer, sjekk ut Nyheter fra Kanariøyene .

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her