Enten du flytter til utlandet eller bare sender en gave til et familiemedlem, kan det å sende en pakke til utlandet være en forvirrende prosess. Sjekk disse tipsene først for en enklere opplevelse for sending av pakker til utlandet.

1. Finn ut hvor lang tid frakten tar

Før du sender pakken, er det lurt å estimere hvor lang tid det tar før pakken ankommer destinasjonen. Når du sender pakker til utlandet må pakkene gjennomgå en rekke tollkontroller før den når den endelige destinasjonen. Sjekk hvor lang tid forsendelsesprosessen vil ta slik at pakken kommer fram i tide.

2. Innpakning av skjøre varer

Merking av skjør vare utenfor pakken er ikke nok. Hvis du har en skjør vare og ønsker at den skal ankomme i ett stykke, må du dempe hvert element. Bruk papir, aviser eller bobleplast for å sikre at pakken kommer i ett stykke. For ekstra skjøre gjenstander kan du fylle tomrommet med ekstra polstring.

3. Tape pakken godt inn

Siden fraktpakken skal reise rundt i verden, må du tape den opp slik at pakken kommer trygt frem. Sørg for at at hver kant og klaff er drenert slik at den ikke vil bli fanget i noe utstyr. Du bør også sørge for å bruke et transportbånd fordi maskeringtap kan bli dårlig hvis det er i varme eller fuktige forhold.

4. Postetiketter

Bruk en penn som er vanntett for å merke emballasjen. Du bør også se på adresselistenes krav i andre land. Hvis du sender til Kina, skrives den kinesiske adressen faktisk bakover. Sørg for å finne ut av alle krav til adresselisten før du sender pakken. Du kan også merke adressen på innsiden av pakken. Hvis ytterkassen blir skadet, vil den indre emballasjen fortsatt ha riktig etikett.

5. Vei pakken

Frakt til utlandet er dyrt. Du vil ønske å vite hvor mye pakken veier, så du kan vite hvor mye det vil koste deg. Noen posttjenester vil kreve en bestemt vekt eller spesifikke dimensjonskrav. Sjekk pakken din på forhånd for å sikre at den passer til de forskjellige fraktkravene.

6. Forsikringsalternativer

For dyre forsendelser vil du kanskje registrere din pakke i et forsikringsprogram. Mange posttjenester vil faktisk gi gratis forsikring for pakker som koster mindre enn 1000 kr. For dyrere varer kan du kjøpe separat forsikring for pakken.

7. Forbudte varer

Hvert land har en liste over elementer som kan sendes med post. Visse ting som narkotika, matprodukter eller levende planter er enten forbudt eller har sine egne tollkrav. Du kan fortsatt være i stand til å sende varene, men de må kanskje møte ytterligere krav. For eksempel kan levende planter ha et krav om å bli sprayet eller kontrollert av offentlige etater før de sendes.

8. Tollavgifter

Før du sender inn noe, vennligst sjekk med kurertjenesten for å se om varene er underlagt avgifter. Vanligvis må noen ikke-papirleder betale noen form for skatteavgift før den kan komme inn i et annet land. For å sende et element fyller du bare inn litt papir og betaler en skatt på varen før du sender den. De fleste kurerkontorer vil ha papirarbeid og forpliktelsesinformasjon på hånden.

9. Spor pakken din

Ikke alle kurertjenester lar deg spore en pakke. For Courier-tjenester som gjør det, må du registrere deg i programmet. Du vil kunne logge inn på nettet og se hvor pakken din er til enhver tid. De fleste rederier har programvare som gjør at kundene umiddelbart kan spore pakken. Du vil kunne fortelle vennene dine eller familiemedlemmet hvor det er gave og når de kan forvente å motta det.

10. Sammenlign priser fra forskjellige kurertjenester

Hvis du ønsker å sende pakke til utlandet, vil du ønske å sammenligne priser før du sender pakken. Du kan besøke nettsiden til hvert enkelt selskaps eller sjekke på billigpakke.no for å se kostnaden for å sende pakken. Skriv inn pakkens vekt, dimensjoner og destinasjonen for å se hvor mye det vil koste. Etter du har lagt inn info om forsendelsen, vil du kunne sammenligne prisene til alle de ledende kurertjenestene i landet.

Konklusjon for frakt av pakker til utlandet

Med disse punktene i bakhodet, kan du forsikre deg om at prosessen for internasjonale forsendelser går feilfritt for deg. Hvis du er klar over det viktigste og håndterer det på riktig måte, kan internasjonal frakt bli enkelt. Første gang du sender en pakke til utlandet vil du mest sannsynlig være forvirret; etter det vil du vite nøyaktig hva du trenger å gjøre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her