Hva om du kunne tjene penger bare for å eksistere? Få ekstra penger mens du er på ferie. Mens du er på jobb. Selv mens du sover. Tro det eller ei, disse økonomiske målene er ikke utenfor rekkevidde.

Den fantastiske hemmeligheten til ekstra penger som kommer inn? Passiv inntekt.

Les videre for å finne ut mer om hvordan disse fantastiske inntektsstrømmene kan endre livet ditt og sette deg nærmere økonomisk frihet.

Hva er passiv inntekt?

Passiv inntekt er en personlig finansbetegnelse som refererer til alle inntekter som kontinuerlig kommer din vei etter minimum innledende innsats. Dette betyr at ja, det krever litt initiativ for å få det i gang (og du vil kanskje ikke tjene mye penger med det første), men når du først har satt opp en passiv inntektsstrøm, vil ekstra penger fortsette å strømme inn – noen ganger i en tynn stråle, noen ganger i en flom.

Men det de fleste ikke er klar over er at det i utgangspunktet er så mange kilder til passiv inntekt som du kan drømme deg om. Og mens noen kanskje trenger en større initial investering av tid eller penger enn andre, er det mange passive inntektskilder for folk med lite penger.

Er økonomisk frihet et av dine økonomiske mål? Vi har avrundet en liste over 19 ideer om passive inntekter som vil vise deg det brede utvalget som er tilgjengelig, få deg så mye nærmere dine økonomiske mål og forhåpentligvis gi deg litt inspirasjon til å finne et som passer dine interesser, nivå for risikotoleranse og livsstil.


Hvordan tjene passive inntekter: 5 passive inntektskilder

Og nå er det på tide å grave seg inn i det store utvalget av passive inntektsmuligheter du kan vurdere å forfølge. Innse at hver har sine risikoer og fordeler, så ikke nøl med å undersøke mulighetene nøye før du tar ditt valg. Husk at ingenting kommer gratis, noen av disse mulighetene vil kreve at du har penger å investere, mens andre krever dedikert arbeid før inntekten blir 100% passiv.


1. Utbytteaksjer

Å kjøpe en aksje betyr at du kjøper en andel av et selskap. Med mange aksjer tjener du bare penger når du selger dem, forhåpentligvis til en høyere pris enn du kjøpte dem for. Men med utbytteaksjer tar selskapet en del av inntekten og sender dem til investorer hvert år i form av et «utbytte.» Du påtar deg en viss risiko da det er mulighet for liten eller null utbytte dersom selskapet har et dårlig år.2. Peer-to-Peer Lån

Illustrasjon av hvordan P2P låneplattformen Mintos fungerer (ca. 10% avkastning i året)

Peer to Peer Lån opplevde et løft i popularitet det siste tiåret. Med Peer to Peer Lån investerer du penger ved å skaffe midler til et crowdfunded lån. Din første investering blir utbetalt gjennom lånets levetid, med renter.

Denne utlånsprosessen er veldig lik et tradisjonelt banklån, men den gir flere fordeler for begge involverte parter. Mange søker denne typen lån fordi de ikke kan kvalifisere seg for tradisjonelle opsjoner fra etablerte banker eller fagforeninger. Peer to Peer Lån kan hjelpe dem med å få pantelån, billån eller personlig lån. For deg, investoren, får du en jevn strøm av passiv inntekt som kan fortsette i mange år, avhengig av hvilken type lån du gir. Ikke bare det, men rentene har en tendens til å være mye høyere på disse lånene. Med gjennomsnittsrenter over 10 prosent kan du få et betydelig overskudd fra lånet.

Hvordan fungerer P2P lån og hvor mye kan jeg tjene på det?

For å starte investeringen, må du velge hvilken plattform du vil jobbe med. Plattformer som Mintos er designet for å gjøre prosessen så enkel som mulig. Platformen gir årlige utbetalinger på mellom 9-13% ifølge investorer på Reddit. Platformen vil koble deg til potensielle låntakere basert på et bredt spekter av parametere. Disse inkluderer den type lån du investerer i, deres kredittverdighet og mer.

Derfra kan du bestemme hvilke lån du vil finansiere. Til syvende og sist kan du velge hvor konservativ du vil være med investeringene dine. Du kan starte med en enkelt investering og utvide porteføljen din med inntektene du tjener. Mange liker å gå for lån med garantert buyback, noe som vil si at lånet automatisk kjøpes opp av plattformen dersom låntaker ikke betaler, noe som sikrer deg mot tap. Utlånsplattformen håndterer alt av papirarbeid og betalingsinnsamling. Etter de første investeringene er gjort kan du høste fordelene som en passiv inntektsstrøm.

Det positive med Mintos er at de har en løsning for automatisering av investeringen. Du kan velge risikonivå og la platformen automatisk finne passende lån for deg, noe som vil automatisere hele prosessen for deg og effektivt gi deg en passiv inntekt som ikke krever noen innsats fra deg.


3. Blogging

Du har en historie å fortelle, ikke sant? Det er det fine med å blogge – du kan skrive tankene dine og dele dem med verden. Å ha blogg med mye trafikk åpner for en rekke passive inntektsmuligheter, inkludert affiliatelinker, AdSense-annonser og andre annonsetyper som CPC (pris per klikk) eller CPM (pris per 1000 visninger, basert på hvor mange som ser annonsen på bloggen din). Les mer om hvordan du kan starte en blogg her.

Det trenger ikke å koste flesk å starte en blogg heller, det finnes billige webhostingleverandører av høy kvalitet som vår partner BlueHost hvor kan du starte din egen nettside for så lite som 30 kroner i måneden.


4. Dropshipping-butikk

Dropshipping er en av de mest lønnsomme passive inntektskildene du finner online. Med dropshipping kan du finne trendy produkter på markedsplasser som Salehoo som du deretter kan selge online til kunder over hele verden. Du kan selge produkter i forskjellige dropshipping nisjer, fra mote til boliginnredning til skjønnhet. Magien i dropshipping er at du bygger din egen virksomhet og kontrollerer hvor mye du betaler for produktene.

Dropshipping trenger heller ikke være så vanskelig som det kan se ut. Med plattformer som AliDropship kan du kjøpe fullt ferdige og fungerende dropshipping-nettsider på minutter.

5. Lei ut ubrukt plass med Airbnb

Airbnb er et konsept som bare har eksistert i noen år, men det har eksplodert over hele kloden. Airbnb lar folk reise verden rundt og bo på overnattingssteder som er mye rimeligere enn tradisjonelle hoteller. De gjør dette ved å bo hos deltakende Airbnb-medlemmer som leier ut deler av hjemmene sine til reisende. Ved å registrere deg på Airbnb kan du bruke boligen din til å imøtekomme gjester og tjene ekstra penger enkelt ved å leie ut plass i hjemmet.

Du kan for eksempel leie ut gjesterommet ditt, eller velge å leie ut hele boligen i perioder der du er på ferie/borte fra hjemmet.

Hvor mye du vil tjene vil avhenge av størrelsen og tilstanden til hjemmet ditt og hvor du befinner deg. Naturligvis vil inntekten din være mye høyere hvis hjemmet ditt ligger i en by med dyre hoteller, eller i nærheten av et populært feriested. Det er en måte å tjene penger på plass i hjemmet ditt som kanskje bare sitter ubrukt ellers.

Klikk her for å gå til AirBnb


2. Kryptovalutabørs-tokens med utbytte

Investering i kryptovaluta genererer vanligvis ikke passiv inntekt, men det finnes noen unntak.

Dersom du først eier kryptovaluta, eventuelt planlegger å kjøpe det, så finnes det plattformer som gir deg passiv inntekt for å sette inn kryptovalutaer gjennom deres platformer.

Dette er ofte låneplattformer, to eksempler er Celcius Network og BlockFi. Her kan du f.eks. sette inn Bitcoin, Ethereum eller andre støttede kryptovalutaer og få 6-10% rente på dem i året.

Disse plattformene kan gjøre dette fordi de videre låner disse kryptovalutaene videre til andre for en høyere pris.

Noen kryptovaluta-børser har sine egne kryptovalutaer som betaler utbytte fra all handel på børsen. Noen av disse kommer også effektivt generere passive inntekter fra handel på kryptovalutamarket.

Et eksempel på dette er Bitmax, en populær internasjonal kryptovaluta-børs. Bitmax har sin egen kryptovaluta som kan bli kjøpt og holdt på børsen: BTMX (Bitmax Token). Denne kryptovalutaen betaler 80% av alle avgifter fra handel på børsen til de som holder denne kryptovalutaen.

Dette kan for mange bli sett på som en noe tryggere investering kontra å investere i kryptovaluta direkte. Prisen på kryptovalutaer svinger kraftig og spontant, men handel på børsene skjer uansett. Kalkulert fra dagens volum og pris på børsen vil Bitmax Tokens generere en avkastning på 23% per år.


7. Cashback muligheter

Få betalt bare for å bruke en app eller et kredittkort? Meld oss opp! Med noen av disse programmene er det å registrere deg bokstavelig talt alt du trenger å gjøre. Når du for eksempel handler gjennom Kickback, får du en viss prosent av kjøp du har tenkt å kjøpe uansett tilbake i cashback. Og selvfølgelig kan belønningspoeng med kredittkort også være en bonanza, med f.eks. Bank Norwegian kan du tjene opp 1% av alle kjøp som kan bli brukt til flybilletter. Bare sørg for at du betaler regningen din hver måned, hvis ikke vil renten fort gjøre opp fordelene.

Du blir ikke rik på dette, men du sparer litt penger på kjøp du ville gjort uansett.


Konklusjon

Hvis du leser dette og tenker «det er ikke noe som heter passiv inntekt,» er det synd. Du har allerede bestemt at forutsetningen for denne artikkelen er falsk, så du vil aldri starte reisen for å bygge en passiv formue som gror seg større over tid.

Jeg håper du elsker 9-5 jobben din , fordi du kommer til å være der en stund. Hvis du trenger meg, vil jeg være her og bygge enda mer passive inntektsstrømmer som fungerer døgnet rundt – selv når jeg ikke har lyst.

Youtube film som forklarer begrepet «passiv inntekt», penger som jobber for deg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her