Pengetap er et kjent fenomen innen kryptotrading og er noe alle investorer kan utsettes for. Finn ut hvorfor de fleste Bitcoin-tradere taper penger. 

Bitcoin er en uavhengig aktivaklasse som kjøpes og selges på store aksjemarkeder over hele verden. Det har utkonkurrert alle de andre aktivaklassene de siste årene, og blitt det mest lønnsomme aktivumet på markedet i dag. Kryptobørsene kan imidlertid vise til de største tradingvolumene av Bitcoin i løpet av en dag. Ettersom trading av Bitcoin bestandig har tiltrukket seg mange investorer blant bedrifter og enkeltpersoner, er det en ganske uoversiktlig skillelinje med flere risikoer. 

En tidligere studie, fastslo at omtrent 95% av alle Bitcoin-tradere taper penger, og av forskjellige grunner kan tallene være enda høyere. Så, hvorfor taper Bitcoin-tradere penger? Denne artikkelen ser nærmere på de viktigste årsakene som påvirker pengetap innen Bitcoin-trading. 

Mangel av en presis tradingstrategi 

I likhet med andre åpne markeder, gjennomgår kryptomarkedet stadige omveltninger som krever unike tradingstrategier. Eksperter anbefaler at nybegynnere forstår de forskjellige tradingstrategiene på Bitcoin, og hvordan disse brukes basert på det som skjer på markedet. Det ville gjøre det mulig for tradere å unngå tap, og generere inntekter selv under tilsynelatende krevende forhold. Det finnes ulike tilnærminger for trading med Bitcoin, inkludert day-trading, range-trading, scalping og dollar-cost averaging. 

Day-trading, innebærer å kjøpe posisjoner for så å selge igjen i løpet av samme dag. I hovedsak utnytter day-traderne prisforskjellene på ulike kryptobørser, for å generere en minimal, men likevel regelmessig fortjeneste. Det kreves en teknisk analytisk tilnærming, for å avgjøre det ideelle tidspunktet for kjøp og salg av de enkelte kryptovalutaene. 

Range-tradere, åpner og lukker posisjoner basert på prediksjoner fra erfarne analytikere om hva som kan påvirke Bitcoin-kursen, støtte- og motstandsnivåer. Motstandsnivået er det høyeste punktet som Bitcoins-kursen kan stige over gjeldende pris. Støttenivået er det laveste punktet der verdien på Bitcoin ikke bør falle under. 

Scalping, innebærer å bruke større tradingvolumer for å oppnå fortjeneste. Selv om det er en risikabel strategi, vurderer erfarne tradere marginkravet, krav til giring, og andre viktige indikatorer for å unngå tap. Scalping, krever at du gjennomfører en riktig analyse av den spesifikke kryptovalutaen, valutaens tidligere trender og volumer, og velger lønnsomme inn- og utgangsposisjoner daglig. 

I motsetning til de andre tradingstrategiene for Bitcoin, innebærer dollar-cost averaging, å kjøpe og holde en fast beholdning Bitcoin regelmessig. Det gjør det mulig for tradere å unngå den tunge oppgaven med å tidfeste markedet, med utsikter til betydelig fremtidig avkastning. 

Flere desentraliserte kryptobørser lar tradere bruke forskjellige tradingstrategier i kjøp og salg av Bitcoin. Sentraliserte børser som bitcoinprofit-no.com  kan imidlertid begrense handlingsrommet for traderne. Likevel, mangelen på en presis Bitcoin-strategi, staker raskt ut veien til å tape penger. 

Tips til sosiale medier

Sosiale medier, er den beste plattformen for informasjon og kommunikasjon for mange. Derfor tar mange i dag avgjørelser basert på hva de leser, ser eller hører på sosiale medier. Det har gjort sosiale medier til et fruktbart sted for annonsering, rettet mot de alle de som bruker nettet også til trading. All informasjon som deles på sosiale medier er imidlertid ikke korrekt. 

De fleste ICO-er (Initial Coin Offering), og annonsører nevner hovedsakelig Bitcoin i innleggene og poster som en kampanjetaktikk, for å tiltrekke seg trafikk til nettstedene for å øke verdien av egne beholdninger på Bitcoin. Mange tips på sosiale medier søker å skape en falsk hype som kan bli katastrofal hvis den følges blindt. Når alt kommer til alt, foreta egne grundige undersøkelser for å forstå markedet før du kjøper Bitcoin. 

Fear of Missing Out (FOMO) – frykten for å gå glipp av noe

Flere individer skynder seg med å investere i Bitcoin, hovedsakelig fordi det er et fremtredende aktiva som investorer tror vil bli den neste store. Slike tradere investerer på grunn av frykten for å gå glipp av potensielt lukrative muligheter i fremtiden. Dermed ender de opp med å ta emosjonelle beslutninger, uvitende om risikoene som er forbundet med Bitcoin-investeringer. 

I motsetning til tradisjonelle aktiva, er Bitcoin en ny oppfinnelse med unike fallgruver, som kan generere enorme tap, selv for erfarne tradere. Så ha disse anbefalingene i tankene og invester med forsiktighet for å unngå å tape penger. 

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her