Det å starte sin egen bedrift er ikke veldig vanskelig men det kan være svært kapitalkrevende. Derfor er etterspørselen etter bedriftslån relativt konstant og  ganske stor. Dessverre så er det ikke veldig lett å få lån til å starte din egen bedrift. Derfor er det greit å vite at det finnes alternativer og forstå hvordan et bedriftslån fungerer. 

Når man låne penger til en bedrift så er det veldig vanlig å tenke at man begrenser risiko men det mange ikke vet er at de aller fleste banker krever sikkerhet fra noen om de skal låne ut penger til en bedrift. Det betyr at man stort sett må garantere med noe. Er man en etablert bedrift så kan man bruke eiendeler eller eiendommer som sikkerhet. Dersom man er en nyoppstarta bedrift så kan det være mye mer vanskelig og da kan banken ta en personlig garanti. 

Renten på bedriftslån er i tillegg ganske høy hvis man sammenligner med et lån man kan ta opp privat. Dette er noe som veldig mange ikke vet og dermed så kan det være noen alternativer til deg som har fått avslag på normalt bedriftslån. 

Alternative måter å finansiere en bedrift

På grunn av hvor vanskelig det er å få innvilget et bedriftslån så må de aller fleste tenke alternativt. Det finnes flere alternativer men det er noen ting som ikke er så dumt å tenke på. Et eksempel på dette kan være et forbrukslån som står registrert på deg som person. Dette kan igjen føres som et privatlån fra deg til bedriften og du kan dermed få betalt med driftsmidler som du har på bok. 

Hvis du ikke har mulighet til å få innvilget bedriftslån eller forbrukslån så kan et lån fra en investor være en mulighet. Her er det gjerne veldig høye renter og betingelsene kan være brutale. Hvis man skal vurdere dette så kan det være lurt å få juridisk hjelp for å få laget en skikkelig kontrakt.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her