Nordmenn elsker engelsk fotball. Det koster litt å reise på fotballtur til England, men det stopper ikke flere hundre tusen fotballentusiaster fra verden over å besøke de britiske øyer hvert år. Fotballturisme er en gullgruve for britisk økonomi, og nordmenn er kjente for å legge igjen en god del kroner når de er på tur. De mest populære byene for fotballturer er London, Liverpool og Manchester, som alle har fotballklubber med store supporterklubber i Norge. Det er viktig å planlegge turen over Nordsjøen nøye slik at man får mest mulig ut av dagene og pengene, og vi skal dele noen tips for å hjelpe deg i gang.

En kamp om billetteneKampbillettene bør stå øverst på prioriteringslisten, og det er viktig å bruke tid på å sjekke priser og tilgjengelighet. Det kan være vanskelig å få tak i billetter, og derfor er det viktig å ha den klar før du bestiller fly og hotell. For en del kamper lønner det seg med medlemskap i klubbene eller norske supporterklubber, og noen kamper krever til og med medlemskap. For enkelte kamper kreves det også at man har vært på et visst antall kamper tidligere. For de mest populære storkampene, som for eksempel mellom Liverpool og Manchester City, vil det være spesielt vanskelig og ikke minst kostbart å få tak i kampbillett. De som har satt seg inn i tipping tips vet at disse to lagene er storfavoritter til å vinne Premier League. 


Photo by Alex Motoc on Unsplash


Skreddersydd tur eller pakketur?

Flybilletter til England får man relativt billig. Hoteller, derimot, kan være kostbare og er alltid dyrere i helgene.  Det koster en god del mer for en sentrumsnær beliggenhet, så du bør vurdere hvor stort behovet er for rask tilgang til turistattraksjoner og stadionet. Dersom du har mulighet, er det beste tipset å reise på en midtukekamp. Midtukekamper er som regel rimeligere enn helgekamper, det er mindre konkurranse om billettene, og fly og hotell er billigere enn i helgene. Dersom du er villig til å grave dypere i lommeboken for å slippe ekstra styr og planlegging er sannsynligvis pakketurer tingen for deg. Mange synes prisene er i stiveste laget, men pakketurer har sine fordeler. Det er enklere å få kampbillett, du reiser med direktefly som passer perfekt rundt kampen, du bor på et sentralt hotell og du får pengene tilbake dersom kampen blir flyttet og du ikke kan dra. Det er ikke uvanlig at kamper blir flyttet, og dette bør du ha med i betraktningen når du planlegger turen.


Photo by Edoardo Busti on Unsplash

For erfarne reisende som med glede bruker litt tid på research for å spare penger, er det absolutt å anbefale at kampbillett, fly og hotell kjøpes separat. På denne måten kan du også skreddersy turen etter dine behov. Mange ønsker å slippe dette ekstra arbeidet, og foretrekker en enkel og trygg pakketur der alt blir ordnet for deg og tatt hånd om dersom det skulle oppstå problemer underveis. Det er rikelig med alternativer uansett preferanser og budsjett for nordmenn som vil oppleve engelsk fotball.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her