Mange mener påstanden om at man trenger tre til fem år med utdannelse for å få en god IT-jobb er kontroversiell. Noen mener at sertifiseringer og erfaring innen feltet er mer enn nok for å bli ansatt, mens andre selskaper nekter å vurdere applikanter hvis de ikke har en bachelor.

Jeg har ikke tenkt å ta opp denne debatten idag, det er bare du som kan bestemme om du føler at du trenger en grad for å få en jobb.

Det er også viktig å påpeke at IT bransjen skiller seg ut fra mange andre tekniske bransjer, ettersom svært mange ikke har noen relatert utdannelse i hele tatt, de er selvlært. Mange selskaper foretrekker erfaring med egne prosjekter og interesse for teknologien foran offisiell utdannelse.

Hvis du føler at en IT-grad er riktig steg for deg, må du først bestemme deg for hvilken IT-grad du ønsker å oppnå.

Bachelor i informasjonsteknologi og informasjonssystemer

Dette er definitivt det beste valget hvis målet ditt er å utmerke deg i håndteringen av sluttbrukerdata, systemadministrasjon og/eller systemutvikling. Dette programmet berører nesten alle aspekter av informasjonsteknologi og informasjonssystemer. Emner som introduksjon i UNIX, Windows Server Nettverk, Databasekonseptene, Webdesign og fundamentene for bedriftssystemer vil hjelpe ded med å bygge et robust fundament innen generell IT kunnskap.

Bachelor i informatikk

En informatikk (Computer Science) grad er en av de vanligste gradene programmer spirende IT-teknikere velger. En grad i informatikk er derimot ikke noe for alle. Mens informatikk er en ønskelig grad, er det også en svært vanskelig grad som er svært krevende. I motsetning til en grad i Informasjonsteknologi og Informasjonssystemer , som fokuserer mer på systemer og prosesser, fokuserer informatikk mer på programmering, matematikk og datateknologi. Kurs du kan finne i en typisk Bachelor i informatikk inkluderer:

 • Programmeringsprinsipper
 • Algoritmer
 • Logikk og beregning
 • Kalkulus
 • Datastrukturer

Hvis matematikk og programmeringsspråk er ikke din greie, ville unngått å forfølge en grad i informatikk.

Bachelor i informasjonsvitenskap

I dagens verden, betyr data alt. Vi lagrer alt fra musikk, viktige dokumenter, kinofilmene og video digitalt. Hvor blir alle disse dataene lagret, og hvordan lagres de? Vel, hvis du hadde en grad i informasjonsvitenskap, ville du vært i stand til å svare på disse spørsmålene med mye mer dybde. Ikke bare lagrer vi våre personlige ting elektronisk, regjeringen og private selskaper lagrer også data, og deres behov for dyktige fagfolk til å hjelpe dem å administrere data vokser hver dag. En fire-årig utdanning i Informasjonsvitenskap ville gitt deg muligheten til å forstå hvordan du best kan lagre og administrere alle data som er akkumulert av en statlig enhet, en skole, en finansinstitusjon eller en rekke private selskaper. Klassene du ville se i en typisk grad i informasjonsvitenskap vil inkludere:

 • Mellomnivå i programmering
 • Databasekonsepter og applikasjon
 • Nettbasert databaseutvikling
 • Datasystemer
 • Arkitektur

Sjekk ut andre IT-relaterte utdannelser

Dette er bare tre eksempler på hva jeg mener er noen av de beste valgene for de som ønsker en karriere innen IT. Det er mange andre grader der ute som ville definitivt nok for å fremme din utdanning.

Her er noen interresante utdannelser innen IT, sett bort fra de tradisjonelle IT-gradene

 • Bachelor i Cyber Security
 • Artificial Intelligence
 • Bachelor i applied data science
 • Bachelor i digital etterforskning
 • Bachelor i interaktive medier – spill/animasjon

Du må bestemme hva som er riktig for deg. Tilpass planen for hva du vil jobbe med i IT-industrien, og undersøk deretter hvilke grader som passer best for å nå ditt mål.

Når du har bestemt på et studium, må du passe på at du velger en skole som er respektabel og akkreditert, og som tilbyr det eksakte programmet du ønsker. Du burde ikke velge en skole fordi du kan komme gjennom det raskt eller fordi det er superbillig. Din utdanning er ikke bare en finansiell investering, men det er også en investering av dyrebar tid. Avhengig av om du bestemmer deg for å være en deltid- eller heltidsstudent, vil du måtte investere tre til seks år for å få din grad. Til slutt, når er ferdig med skolen og er på vei ut i arbeidsmarkedet, kan du være trygg på din CV vil skille seg ut og din selvtillit vil vokse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here