De fleste vet at det å flytte ikke er gratis. I forbindelse med flytting er det mange utgifter, for eksempel hvis du leier inn folk til å hjelpe deg med nedvask, pakking og flytting. Men visste du at utgiftene ikke stopper opp selv om flyttebyrået har gått og lukket døren bak seg?

Det er mange utgifter i forbindelse med flytting, og mange av disse utgiftene er ting folk flest ikke tenker over engang. Et klassisk eksempel på slike utgifter er når du begynner prosessen med å gjøre om den nye boligen til det faktiske hjemmet ditt.

I vår digitaliserte verden er det enkelt å begynne på denne prosessen. Kanskje er det å bestille noen plakater på nett noe av det første du gjør etter at flyttebyrået har dratt, så du kan komme i gang med forvandlingen så fort som overhodet mulig?

I denne artikkelen skal vi se på hva det kan koste å flytte.

Å flytte er en ny start

Hvor vidt flyttingen er en ny start kommer naturligvis an på omstendighetene rundt selve flyttingen. Om du nylig har kommet ut av et langvarig forhold hvor du og din partner kanskje til og med var samboere, så er dette en perfekt beskrivelse.

Men flytting kan også markere starten på andre ting. Kanskje er det ikke noe samlivsbrudd involvert, men at du og partneren din har spiket og spart opp midler i mange år for å få råd til å kjøpe dere noe større så dere endelig kan vurdere å starte en familie sammen.

Uansett hva som er tilfellet for deg, så er ofte flytting forbundet med oppussing i større eller mindre grad.

Oppussing

Det er ytterst få som opplever at boligen de kjøper, er akkurat slik de ønsket seg.

Noen må gå i gang med større oppussingprosjekter, mens for andre er selve boligen midt i blinken, mens malingen på veggen er feil. Sistnevnte kan heldigvis fikses ved å kjøpe en eller to bokser med maling og male noen strøk.

Uavhengig av størrelsen på oppussingsprosjektet, så er det like fullt en utgift som oppstår i forbindelse med flytting.

Møbler

I forbindelse med flytting er de fleste nødt til å håndtere møbler. Dette kan dreie seg om møbler de hadde i sin tidligere bolig, eller at de er nødt til å kjøpe nye møbler fordi boligen de har kjøpt er større enn den de bodde i før. Og som de fleste vet, så er møbler dyrt.

Hvis du derimot har alt du trenger, så er du nødt til å få eiendelene dine fra din gamle bolig til ditt nye hjem. Og det er her flyttebyrået vi nevnte innledningsvis kommer inn. Dette er også en utgift som forekommer i forbindelse med flytting.

Dekorasjoner

Etter at du har fått møblene på plass, så er det på tide å begynne med å dekorere ditt nye hjem. Det vil si å finne ut hvor dekorasjonene dine skal stå. I forbindelse med flytting er det ikke uvanlig å bruke litt av det man hadde fra før, men også at man supplerer med nytt (dvs. kjøper) der det er nødvendig

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her