Hvis du er interessert i å investere på nettet, så vet du at det finnes mange handelsplattformer å velge mellom. Og det kommer hele tiden nye. Så hvordan vet man hvilken man skal velge? Her skal vi se litt nærmere på hva som kjennetegner en god online handelsplattform, så det blir lettere for deg å ta et godt valg.

Hva er du interessert i å investere i?

Når du skal finne en god online handelsplattform, så er det også noe som bedømmes ut fra hva du er interessert i å investere i. Det sier seg selv at en kryptobørs ikke er til noen særlig nytte hvis du vil investere i råvarer. Derfor er det også utrolig relevant å se på utvalget på de handelsplattformene du vurderer. Det er nemlig en viktig faktor når du skal velge plattform. Hvis du er interessert i å investere i flere ting, så er det utrolig praktisk hvis handelsplattformen du velger gir deg mulighet for å investere i flere forskjellige finansielle instrumenter på en og samme plattform. Dermed blir det lett å skape en diversifisert portefølje, og få spredd risikoen sin.

Derfor er utvalg noe av det første du skal vurdere når du skal finne en god handelsplattform.

Brukervennlighet

Det andre du skal ta stilling til, er brukervennlighet. Dette er viktig uansett hvilket nivå du er på som investor, men det er kanskje spesielt viktig for deg som er nybegynner. Som nybegynner er det viktig at du får godt innblikk i forskjellige investeringsmetoder og at det er lett å bruke plattformen, og ikke minst at det er lett å finne det du leter etter. En plattform som er kjent for å være spesielt nybegynnervennlig og brukervennlig, er eToro. Du kan finne etoro erfaringer på nettet, som også reflekterer dette. Det er en plattform som er spesielt designet for en god brukeropplevelse, og som har et innovativt brukerdesign som er lett og intuitivt å bruke. Derfor scorer eToro også veldig høyt på mange tester av plattformer. Dette er også en plattform som har et stort utvalg av forskjellige finansielle instrumenter, og du kan investere i alt fra råvarer til kryptovaluta. Mange bruker også denne plattformen til å investere i aksjer.

Pris

Det er ingen hemmelighet at pris også spiller en rolle når man skal velge en online handelsplattform. Det er mange forskjellige måter å bruke gebyrer på, og hvordan de forskjellige plattformene bruker dem, burde ha noe å si for hva du velger. En plattform som Nordnet, som lar deg handle med norske og nordiske aksjer, opererer med et gebyr som kalles kurtasje. Det vil si at man betaler et lite beløp hver gang man gjør en handel. På eToro kan man handle uten kurtasje, men da skal man i stedet betale et forholdsvis lite gebyr på det beløpet man setter inn på kontoen til å investere for. Gebyret blir tatt for å konvertere beløpet til USD, som er valutaen alle transaksjoner foregår i på eToro.

Det er også lurt å ta stilling til hvilken plattform som passer best for deg i henhold til skatt. Nordnet lar deg for eksempel rapportere direkte til skatteetaten, mens du må rapportere selv med eToro. Det viktigste er at du velger den plattformen med de funksjonene som passer best for deg.

Aksel Engen
Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her