Har du store ambisjoner eller bare ønsker litt mer luksus i fremtiden? Da er investering noe du bør vurdere. Med riktig investering kan du på kort tid fjerne alle dine økonomiske bekymringer og oppfylle dine drømmer. Dette kommer selvfølgelig ikke uten risiko, så derfor vil vi i denne artikkelen gi deg gode tips og råd.

Er aksjer fortsatt veien å gå i dagens marked?

Det kan være lurt å vurdere hvorvidt investering i aksjer lønner seg i 2021. Vi har sett tendenser i markedet på grunn av de globale utfordringer tilknyttet til pandemien har gjort at aksjer har blitt et mer uforutsigbart alternativ. Dette betyr heldigvis ikke at det er noe du bør se bort ifra. For det er fortsatt gode muligheter til å tjene mye penger med aksjer!

Selv om corona-pandemien forårsaket en global nedgang i mars 2020, så har det vært en oppadgående trend siden den gang. Trendene kan variere ganske drastisk i forhold til hvilket marked man ser på, så dette er noe man må sette seg inn i.

Om du skal kjøpe aksjer, så bør du sørge for at du har tilstrekkelig med kunnskap og at du ikke investerer penger som du ikke har råd til å tape. Dersom du ikke vil bruke en megler bør du hvertfall rådføre deg med eksperter.

Hva er forskjellen mellom kryptovaluta og tradisjonelle aksjer?

Når Bitcoin først kom ut var det stor skepsis og mange så på dette som noe useriøst uten videre fremtid. Dette viste seg å ikke stemme, og de som investerte har tjent ufattelig mye. Bitcoin har økt til en total markedsverdi på over 7,5 trillioner kroner, noe som vil si at det begynner å nærme seg oljefondet våres som nå er over 12 trillioner kroner.

Én Bitcoin koster i dag over 400.000 kroner, men heldigvis kan du kjøpe en brøkdel av en coin til en mindre verdi. Normalt er det et minstebeløp for handler, men det er som regel håndterbare summer for en vanlig økonomi. For i dag kan man handle kryptovaluta på lik linje som vanlige aksjer gjennom en rekke dedikerte børser.

Å handle kryptovaluta kan være en overveldende prosess og krever at man setter seg inn i hvordan prosessen fungerer. Dette kan også være en fordel ved at man sikrer at man forstår hvordan det fungerer på et høyere nivå. Dersom man synes dette blir mye og ønsker å investere i kryptovaluta uten for stor innsats, så er det nå mulig å investere i derivater. Med derivater investerer man gjennom en megler, og spekulerer på endringer i markedet. Du vil ikke selv eie kryptovalutaen, men det er megleren som investerer i det. Dersom valutaen går opp vil du tjene, mens dersom valutaen går ned vil du tape. Generelt har dette vært noe mange har hatt stor suksess med. Normalt tar meglerne en mindre provisjon av din gevinst og du kan starte investering med bare 250$. Vilkår og praksis vil variere med hvilken plattform du bruker.

Er eiendom en god investering?

Eiendom som alle andre former for investering følger aldri med noen garanti om gevinst. Derimot er dette et relativt trygt valg i forhold til mulig avkastning. Noen av de største utfordringene med eiendom er at du er avhengig av mye kapital, det kan komme mange praktiske utfordringer, i tillegg til at det er tidskrevende.

Først og fremst bør man sørge for at man investerer i egen bolig. Dersom man kun betaler leie uten å betale ned på et lån så går strengt talt pengene rett ut vinduet. Det kan være vanskelig dersom man ikke har større kapital selv og begrenset inntekt. I Norge forventes det at man stiller med 15% egenandel og at lånesummen ikke overskrider 3-5 ganger årsinntekten. Dette vil variere fra person til person basert på faktorer som; andre former for gjeld, verdier banken kan bruke som sikkerhet etc.

Dersom man allerede eier bolig og har mulighet til mer lån, kan man investere i en utleiebolig og få en passiv inntektskilde.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her