Hvis du kom over et nettsted som tilbyr svært billige lisensnøkler for programvare og spill, ville du med god grunn kunne blitt mistenksom. I disse tider er det vanskelig å tydelig kunne se forskjellen mellom svindler og legitime bedrifter. Mange lurer på om det er trygt å kjøpe spill fra G2A.com. Så er G2A trygt? Her er hva vi vet.

Hvordan fungerer G2A?

G2A.com et nettsted som – i likhet med Finn.no eller ebay – bringer sammen kjøpere og selgere i et åpent marked. Platformen tilbyr hovedsakelig PC-spill samt aktiveringskoder for PSN og Xbox Live kreditt og koder for andre programvarer.

Dette betyr altså at det er ikke G2A som selger disse kodene. Det er en ren markedsplass der folk kan selge spillkoder. Her kan brukere kjøpe en nøkkel, vente på det å få koden på epost for så å gå til den relevante plattformen: Ubisoft Uplay, Steam etc. Logg inn og velg alternativet for å aktivere et spill. Du limer inn i nøkkelen og laster deretter ned spillet fra plattformens servere: ikke G2A.

Hvordan kan kodene være så billig, spør du sikkert. Svaret ligger i det faktum at prisene på spill varierer fra land til land og gjennomsnittlig lønn. Selgere kjøper aktiveringskoder i de billigste med sikte på å selge dem til kjøpere i de dyreste. Dette gir dem et overskudd, mens spillere får muligheten til å kjøpe sine spill for en betraktelig lavere pris.

G2A har lagt til ekstra skritt for å forhindre svindler. Selgere vil nå måtte bekrefte deres sosiale medier og telefonnumre, og vil være begrenset til 10 transaksjoner før de må verifisere sin identitet. Målet er å hindre lubgubre selgere fra å svindle kjøpere med spillkoder som ikke fungerer.

Hvem eier G2A?

G2A.com er selskapets bedriftsside som forklarer forretningsmodellen nærmere. Platformen ble satt opp av en gruppe av entusiastiske spillere i Hong Kong med sikte på «å tilby den beste siden for digitale lisenser for spill med den beste servicen til alle våre partnere og kunder». I motsetning til noen selskaper som skjuler sine kontaktopplysninger, publiserer G2A gledelig sine telefonnumre og adresser: de har sitt hovedkvarter i Hong Kong og en støttebase i Polen.

Spillkodene som tilbys på markedet tilbys av av selgere, dvs tredjeparter. Dette kan være personer som har kjøpt et spill, men besluttet å ikke aktivere deres nøkkel, eller bedrifter som har kjøpt mange nøkler samtidig i regioner der prisnivået er lavere.

G2A legger automatisk til ‘G2A Shield’ i handlekurven under kjøpsprosessen. Dette er i hovedsak en forsikring mot en ikke-fungerende nøkkel. Det koster rundt 7 kroner. Noen nekter å betale det av prinsipp siden alle nøkler burde være legitime, men det betyr i praksis at du er garantert en ny nøkkel eller en komplett refusjon.

Varsel fra G2A om at G2A Shield er nødvendig for å være garantert en refusjon dersom nøkkelen ikke fungerer.

For å teste G2A sin service så vi på ulike spill og vi så fort at alle prisene var billigere enn når de ble kjøpt på på plattformen og – i noen tilfeller – mye billigere.

Prisen du ser er baseprisen, ekskludert G2A Shield og mva, så regn dette inn i regnestykket når du sammenligner med prisene på Steam, Komplett eller andre forhandlere.

Før vi kjøpte et spill selv, sjekket vi ut et bredt utvalg av spillforumer for å se hvor mange som klaget på G2A. Når vi gjorde det, fant vi ut at folk som faktisk hadde kjøpt spill på markedet sa at de hadde mottatt nøkler på bare noen få minutter, og at de var ekte og gyldige.

Andre påpekte at det var det samme som å kjøpe produkter på et gråmarked, og at kodene kunne bli tilbakekalt av spillutgivere på et eller annet tidspunkt i fremtiden.

Hvordan kjøpe spill på G2A

Når du klikker på et spill, ser du vanligvis en pris til høyre, men sjekk for å se om det står «G2A Selected offer». Hvis det gjør det, er det en pris fra en selger på markedet. Du kan klikke på en selger for å sjekke forhandlerens vurderinger, og hvor mange nøkler de har solgt. Det er lett å få øye på det gode og dårlige med selgeren på denne måten, og det er en god ide å lese noen anmeldelser. Hvis du kjøper direkte fra G2A, trenger du ikke å bruke G2A Shield.

Kontroller at du kjøper riktig regionversjon av spillet. Vanligvis det er et GLOBAL alternativ. Hvis det ikke er et slikt alternativ må du sjekke at regionversjonen passer i dittt område. Du kan for eksempel ikke få en refusjon hvis du feilaktig kjøper en russisk nøkkel, men bor i Storbritannia.

Vi kjøpte en global Uplay kode for Watchdogs fra en selger på markedet: prisen lå på £3,18 (ca. 35 kr) inkludert mva, G2A Shield og et frekt lite PayPal gebyr. Vi vet at PayPal tar ikke belaster kjøpere gebyrer, så dette er faktisk en G2A avgift for å betale via PayPal. Derimot vil du ved å benytte deg av Paypal få en ny forsikring, ettersom du kan klage til PayPal hvis du ikke får hva du betalte for.

Den gode nyheten er at prosessen var rask og enkel. Etter betaling ble vi tatt videre til en ordrebekreftelse med en statusindikator viser «behandler» og en nedtellingstimer for gjennomsnittlig ventetid. Innen fem minutter gikk lyset fra oransje farge til grønn og et link dukket får å hente aktiveringskoden.

Vi klikket på lenken, og når vi limte inn spillkoden i Uplay klienten ble koden validert og vi klarte å laste ned og spille spillet.

Vi mottok også en bekreftelsesmail fra PayPal som bekreftet at vi hadde sendt en betaling til G2A.com.

Konklusjon

Uttalelsen «hvis det virker for godt til å være sant, er det det» stemmer i manage tilfeller, men i dette tilfellet kan du virkelig score noen røverkjøp.

Vi oppfordrer fortsatt at man skal være forsiktig med kjøper fra grå markeder – men hvis du er glad i å ta en minimal risiko å spare penger, kan det lønne seg.

G2A har et affiliateprogram hvor du kan tjene på passiv inntekt på å markedsføre plattformen. Lær mer om det her: Få Passiv Inntekt Med G2A Goldmine

G2A – vanlige spørsmål

Vi spurte følgende spørsmål å prøve å avklare hvordan G2A fungerer. Svarene kommer fra ulike G2A ansatte, hvorav noen spørsmål blir besvart av mer enn en person. Vi har ikke endret svarene, kun oversatt dem.

  1. Hvor får selgerne på deres plattform sine spillkoder fra?

Kilden til nøklene avhenger av selgeren. Mange små selgere kjøper spill under kampanjer mens store selgere kjøper spill direkte fra distributører.

De fleste av våre selgere på vår plattform driver sin egen virksomhet og selvfølgelig har de da sin egen «forretningshemmelighet», som innebærer hvor de får billige spill/programvare. G2A er en markedsplass for å gi best service, vi screener alle våre selgere. Plattformen tilbyr også vurderinger av hver selger/forhandler slik at kjøpere kan sjekke hva andre mener om selgeren før de tar en endelig beslutning.

  1. Er selgere personer eller bedrifter?

Alle kan selge på G2A.COM så vi har alle typer selgere: fra privatpersoner, spill distributører, spillutviklere og engros selgere. Det er mer enn 50.000 selgere på G2A markedet.

Vi forbereder også skreddersydde løsninger for spillutviklere og utgivere (inkludert uavhengige utviklere), for å gi dem en helt spesiell plass på G2A. Noen av dem er selger allerede på vårt marked og får gode resultater.

  1. Hvordan kan dere selge produkter billigere enn på Steam, Uplay eller Amazon?

Hvis du for eksempel kjøper spill på spesialtilbud kan du få opptil 90% avslag, og dermed «selge spillene videre» for en lav pris. Hvis du er en stor selger høyt i kjeden av spilleverandører får du ofte veldig gode priser.

G2A.com er en global løsning. Det globale markedet er mye større enn det kan tenkes. G2A bringer mange flotte muligheter for lokale selgere og kjøpere for å omsette sine digitale produkter globalt.

  1. Stammer kodene fra spillere som allerede spilt spillet, og nå selger det «brukt»?

Hvis vi snakker om aktiveringskoder for spill, så er ikke det mulig. Aktiveringskoder kan kun brukes en gang, og den vil da bindes til kontoen som den ble aktivert på.du klarer å bruke bare én gang. Det betyr at det ikke er mulig å selge den lenger.

Det er ingen mulighet for handel av spillkoder som allerede er aktivert. I det tradisjonelle gamingmarkedet er det mange som handler brukte spill (fysiske kopier). Dette er ikke mulig på G2A fordi det utelukkende er digitale produkter som omsettespå vår plattform.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her