Rengjøring av leiligheten til siste liten detalj er et av høydepunktene for å flytte ut av din gamle leilighet. Det er en obligatorisk nødvendighet, spesielt hvis du ønsker å få tilbake depositumet fra utleier. Listen over rengjøringsarbeidet involvert kan virke overveldende når du kommer i gang, men ganske snart vil du se målstreken. Slik kan du begynne å rengjøre leiligheten din.

Handleliste for flyttevasken

Tidlig planlegging av rengjøringsplanen og innkjøp av alle rengjøringsmidler på forhånd er den smarteste måten å starte prosessen på. Her er en liste over de mest essensielle rengjøringsvarene.

Kjemiske rengjøringsmidler
Oppvaskmiddel, baderomsrenser, pulverrenser, olje såpe, ovnrenser, kjøkkenrenser, grønn såpe eller annen gulvrenser, vindusrenser, flekkfjerner, toalettsvasker, plumbo og salmiakk.

Hjelpemidler til rengjøring
Gummihansker, papirhåndklær, skrubbebørste, svamper, sandpapir, bøtte, mopp, støvsuger, støvkost, toalettbørste, vaskekluter

Diverse
Lyspærer, dusjgardiner, søppelposer

Innledende ting å huske
• Flytt ut alle dine personlige eiendeler fra leiligheten før du kommer i gang. Kombiner aldri rengjøringsdagen med flyttedagen din. En kombinasjon av de to oppgavene kan bli fysisk stressende for deg. Husk også at grundig rengjøring av leiligheten kan kreve ganske mye tid.
• Du må nå få stoppe eventuelle abonnementer knyttet til boligen, f.eks internett og strøm.
• Det er viktig å fjerne alle spiker og markeringer du har lagt inn i leilighetsveggene og dørene.
• Ta kontakt med utleier for eventuelle gjenstander som er unntatt fra rengjøring. f.eks Rengjøring av tepper kan være unntatt dersom utleier ønsker å utføre en profesjonell rengjøring av dem.
• Begynn å rengjøre leiligheten fra det siste rommet i leiligheten din. Avslutt rengjøringen av leiligheten på en måte så du rengjør stuen din på slutten.
• Få hjelp av familie eller venner. Hvis dette ikke er mulig, må du sette på litt musikk på mobilen for å underholde deg gjennom den anstrengende rengjøringsaktiviteten.

Dette er hvordan du burde rengjøre leiligheten din …

Rengjøring av badene

Rengjør toaletter, badekar, vasker og inventar grundig med rengjøringsmidler markert for baderom. Rengjør alt av slimete såperester som har festet seg på badets inventar og vegger. Du tørke gulvbunnen grundig med en god desinfeksjonsmiddelløsning. Rengjør badvinduene, speilene, medisinskapene og lysene. Pass på å rengjøre badedøren fra innsiden og utsiden. Bytt ut lysarmaturer og pærer som har gått. Dersom dusjen/badekaret er flyttelig, må du flytte denne og vaske grundig på gulvet under.

Rengjøring av soverommene

Soverommene dine kan ha tregulv eller teppebelagte gulv. For tregulv bruk olje såpe for å fjerne spor av støv og skitt. Ved teppebelagte gulv må du rydde opp grundig med en god støvsuger. Bruk rengjøringsmidler for å fjerne tøffe flekker på teppet. Pass på å rengjøre alle soveromsvinduene. Bruk en multifunksjonsrenser for å rense klesskapet, kommode og sidebord. Rengjør sengen grundig og rengjør også under madrassen.

Rengjøring av kjøkkenet

Et av de mest tilskitnede områdene i huset vil i 99 av 100 tilfeller være kjøkkenet. Tildel av den grunn ekstra tid for kjøkkenet ditt. Du kan starte med apparater som kokeområde, kjøleskap, mikrobølgeovn, osv. Fjern alle hyllene og plastbeholdere fra kjøleskapet og vask dem. Vent med å sette dem tilbake i kjøleskapet til etter du har blitt tørre. Vask interiøret i kjøleskapet med en mild såpe. På samme måte rengjør du matlagingsområdet og mikrobølgeovnen innvendig med en god børste. Bruk litt kjøkkenrenser og evt. salmiakk på tøffe og herdede flekker. Du må kanskje midlertidig forflytte disse apparatene for å rengjøre gulvet under dem. Bruk litt kjøkkenrenser til å rengjøre kjøkkenskapene, vinduene og benkeplaten. Bruk noen generelle rengjøringsmidler for å rengjøre overflatene på kjøkkenvegg og apparater. Det kan hende du må rengjøre kjøkkenvasken med oppvaskmiddel. Bruk en god mopp for å rengjøre kjøkkengulvet.

Rengjøring av stue og gangen

Personlig foreslår jeg at stuen burde rengjøres sist på rengjøringsdagen. Du må kanskje flytte flere møbler under prosessen. Pass på at du ikke skader tregulvet eller teppet når du gjør det. Rengjør alle møbler med flytende rengjøringsmidler. Hvis boligen har tregulv, kan du rengjøre med grønn såpe. Det kan hende du må rengjøre inngangsdøren og skostativet med et godt flytende desinfeksjonsmiddel. Kontroller at alle elektriske artikler i stuen og gangen er i god stand. Bytt ut de gamle, ødelagte pærene med nye pærer om nødvendig.

Etter flyttevasken

  • • Ta en siste sjekk for å sikre at leiligheten er rengjort grundig. Sett alle møbler og apparater på plass på de rette stedene hvor de var når du flyttet inn.
  • • Saml inn alle rengjørings- og vaskematerialene som brukes til opprydding av leiligheten. Pass på at du har fått med deg alle dine personlige eiendeler fra leiligheten før du reiser.
  • • Samle alt av søppel fra rengjøringsprosessen i søppelposer.
  • • Ta bilder av din ferdigvaskede leilighet. Inviter utleier for en utflyttingsinspeksjon eller send en skriftlig beskrivelse av den nyvaskede leiligheten og gi beskejd om eventelle mangler og/eller skader.
  • Flytteprosessen og flyttevasken kan være svært utmattende når du er så overveldet med den tunge flytteprosessen. Det krever mye tid og krefter og legger opp til mye stress. Du kan derfor vurdere å bruke profesjonelle rengjøringstjenester som Flyttevask i Oslo – de erfarne fagpersonene vil gjøre jobben for deg på en rask og effektiv måte, og vil spare deg for mye stress.

Vet du om andre gode rengjøringstips som kan komme til nytte når du flytter? Vennligst del rådene dine i kommentarfeltet nedenfor!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her