Bitcoin har i noen måneder nå vært i sentrum for store diskusjoner i verdenshandelen. Akkurat idet vi holdt på å glemme denne kryptovalutaen, ble den på nytt relevant. Store selskaper overalt skynder seg for å sikre sin andel av actionen, men spørsmålet, «Hvorfor så plutselig?», forblir ubesvart.

I denne artikkelen skal vi se på viktigheten av bitcoin for selskaper og forsøke å svare på spørsmålet over.

1. Skattefordeler

Skatt utgjør vanligvis en betydelig andel av selskapers utgifter, og derfor leter de etter måter å redusere kostnadene sine på. Heldigvis kommer noen forretningspraksiser med skattefordeler få kan motstå. Ettersom kryptovalutaer og Bitcoin er populære og mye brukt, blir de regulert av de rette myndighetene.

Noen land, deriblant USA, tilbyr imidlertid skattefordeler for selskaper som tilhører land som har skattefritak for kryptovalutainvesteringer.

2. Et skritt inn i fremtiden

Ethvert selskap som ønsker suksess, må følge med på dagens trender og hele tiden ta sikte på å forbedre seg. Det er tydelig at digitale valutaer er fremtiden, så det er ikke så rart at mange selskaper skynder seg å investere i dem.
Fordelene nevnt over er rett og slett vanskelige å oppnå med tradisjonelle valutaer. Bitcoin har klart å koble verden sammen på en måte man ikke har sett siden aksjemarkedet startet opp. Etter hvert som tiden går, vil vi trolig bare se flere aksjehandlingsapper for populære online casino, restaurantvirksomheter, selskaper for digital kunst eller hva det måtte være som fremtiden har i vente for oss. I tillegg til dette er det forventet at andre lignende digitale valutaer vil dukke opp og bli minst like populære.

Bitcoin er kanskje i skrivende stund den mest omtalte, men det at verdien og populariteten til forskjellige aksjer varierer, er ikke noe nytt. På samme måte som aksjehandelsrevolusjonen, vil revolusjonen med kryptovalutaer også være uunngåelig, og de fleste selskaper vet dette. Hva deres økte involvering vil ha å si for økonomien og gjennomsnittsbrukeren gjenstår å se. Slik som ting ser ut akkurat nå, virker det som at store selskaper vil få det største utbyttet av kryptovalutaer, både nå og i fremtiden.

3. Lav inflasjon

Forretningsrisiko er ikke den eneste risikoen som reduseres ved investering i bitcoin. Inflasjon bekymrer alle, men selskaper med mye penger som tilbyr en overveldende mengde tjenester kan lide mest av det. Risikoen for inflasjon er lav ved å investere i digitale valutaer, rett og slett fordi myndighetene ikke er involvert.

Vanligvis er det myndighetene som skriver ut valutaer og betaler statsgjeld for å holde økonomien stabil. Ettersom det finnes et begrenset antall Bitcoins, kan ikke verdien manipuleres. Dette gjør bitcoin tryggere og mer motstandsdyktig mot inflasjon. Selskaper overalt er ganske sikre på at deres investeringer vil kunne takle nasjonale og globale katastrofer, som finanskriser.

4. Et skritt inn i fremtiden

Ethvert selskap som ønsker suksess følger med på dagens trender og tar hele tiden sikte på å forbedre seg. Det er tydelig at digitale valutaer er fremtiden, så det er ikke så rart at mange selskaper skynder seg å investere i dem.

Fordelene nevnt over er rett og slett uoppnåelige med tradisjonelle valutaer. Bitcoin har klart å koble verden sammen på en måte man ikke har sett siden internett. Etter hvert som tiden går vil vi trolig bare se enda flere selskaper som investerer i bitcoin og andre lignende digitale valutaer.

Kryptovaluta-revolusjonen er uunngåelig, og selskapene er fullt klar over dette. Hva deres økte involvering vil ha å si for økonomien og gjennomsnittsbrukeren gjenstår å se. Slik som ting ser ut akkurat nå, virker det som at store selskaper vil få det største utbyttet av bitcoin, både nå og i fremtiden.

Konklusjon

Det finnes mange gode grunner til at selskaper velger å investere i bitcoin akkurat nå. Fra nyheter som dette kan vi konkludere med at kryptovaluta er fremtiden, og det ser ut til at mange selskaper allerede har blitt fullt klar over dette faktum.

Aksel Engen
Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her