Mange av dagens huseiere har omfavnet DIY (gjør-det-selv)-konseptet for reparasjoner og renovering av hjemmet. For mange boligprosjekter er dette perfekt. Entusiastiske DIYere takler arbeidsintensive jobber som legging av nytt gulv, maling, paneler, gips, som effektivt kan gjøres selv for å for å spare penger og øke verdien på huset. Men når det gjelder elektriske prosjekter, krever selv de klokeste DIYerne en sertifisert elektriker.

DIY-prosjektene som er nevnt over, er absolutt gode måter å minimere arbeidskraftskostnadene og maksimere avkastningen på investeringen din i nye materialer. Det kan være krav til byggekoder for noen av disse jobbene, men vilkårene kan oppfylles lovlig av alle som har kompetanse til å overholde den lokale byggekoden og bestå inspeksjon.

Det er imidlertid spesialiserte prosjekter innen boligbygging som DIY-metoden frarådes sterkt fra å benyttes. Rørleggerarbeid er en, og elektrisk arbeid er en annen. Understandardarbeid i disse feltene kan føre til pågående helse- og sikkerhetsfare. Arbeid i disse bransjene kan krenke lokale byggekoder hvis det gjøres av en ukvalifisert huseier eller håndverker.

Ingen jobb er for liten: Ring en sertifisert elektriker

Mange huseiere nøler ikke med å ringe etter en profesjonell rørlegger når avløpsåpneren ikke klarer å løse problemet, eller når de renoverer et bad. De mangler spesialiserte VVS-verktøy og ferdigheter, og vil heller unngå ubehageligheter som kan uppstå for mange rørleggerprosjekter. Bedre å la proffene takle det.

Men med elektriske prosjekter er det ikke alltid tilfelle. Elektrisk arbeid er tross alt rent og pent, og mange elektriske jobber kan virke å være villedende enkle, og mange tror at de lett kan ordnes med tang og en skrutrekker. Denne misoppfatningen kan føre til utrygge reparasjoner eller overbelastede kretsløp når uttak, ledninger eller lysarmaturer legges til et eksisterende system.

Forsømmelse av riktig bruk av koblingsbokser kan føre til overoppheting i altfor lange ledningsføringer. Potensielle kortslutninger og feil grunnstøt er brann- og sjokkfare som kanskje ikke er synlige før etter skaden er utført, kanskje måneder eller år senere.

Å bytte lyspære selv er greit. Men å skifte lysarmatur? Når det er nødvendig å koble til strømmen til husholdningen, må en sertifisert elektriker ringes.

Ingen jobber er for små når det gjelder husholdningenes elektriske sikkerhet. Dersom du har et fremtidig prosjekt du ønsker å få assistanse med, kan du for eksempel kontakte Elektriker Oslo for en gratis befaring og uforpliktende tilbud.

Brudd på elekriske byggekoder og forsikring

Den største fordelen med å ansette en sertifisert elekriker for enhver reparasjon eller renovering er at sertifiserte elektrikere holder følge med lokale byggekoder.

En artikkel fra Popular Mechanics “7 Building Code Violations You Should Definitely Avoid: DIYers Beware påpeker at å ansette en profesjonell elektriker, skaffe de riktige tillatelsene og ha jobben sertifisert av en kvalifisert inspektør, er en prosess som sikrer den største sikkerhet for husholdningen din . Dette gjelder spesielt elektrisk arbeid, som kan bli et kostbart hinder når huset skal selges i fremtiden, og substandardarbeid må rettes før salget kan gjennomføres.

Huseieren som trodde han kunne unnvike den «byråkratiske byråkratikken» og spare noen få kroner ved å fikse en elektrisk reparasjon eller installasjon uten tillatelse, kan føre til katastrofe. I tilfelle brann, hvis elektrisk underkode er bestemt å være årsaken, kan forsikringsselskapet nekte å dekke tapet. Legg til at den potensielle faren ved feil beskyttede kretsløp og sjokkerte huseiere kan finne seg i klagesang …

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her