Kilde: Unsplash

Kryptovaluta er utrolig populært for tiden, og mange ønsker å investere i det. Da er det en del ting du må kunne først, slik at investeringen blir så god og trygg som mulig. Her kommer noen av tingene du må huske på før du investerer i kryptovaluta.

Først og fremst er det viktig å finne seg et sted du kan investere på. Du må finne ne såkalt kryptobørs som selger kryptovaluta. Her er det utrolig mye å velge mellom, og for å finne den rette er det noen krav du som investor må ha. Først og fremst må plattformen være trygg og pålitelig slikt at du helt sikkert kan investere der. Deretter bør du se etter en plattform med lave gebyrer, høy brukervennlighet, gode investeringsverktøy, og ikke minst et stort tilbud av ulike kryptovaluta.

Kryptovalutaene som finnes

Når du har funnet deg en plattform, kan du begynne å kikke litt rundt på ulike kryptovaluta du kan investere i. Det finnes flere tusen krypto du kan velge mellom, og ny kommer ofte. Bitcoin er den største kryptovalutaen, og har vært det i lang tid. Ellers finnes det mange andre nye, spennende prosjekter man kan investere i. det viktigste er at du har satt deg godt inn i hva det innebærer, og hvordan mynten fungerer. 

På nett kan du finne mer informasjon om kryptovaluta, slik at det blir lettere å velge. Du kan også se på dokumentarer eller høre på podkast. I første omgang er det også lurt å lære seg hva en kryptovaluta faktisk er, og hva som gjør disse så unike. Da blir det lettere å forstå seg på hver enkelt mynt.

Trygg oppbevaring

Ettersom kryptovaluta er desentraliserte, så kan du ikke oppbevare dem på en alminnelig bankkonto. Du må skaffe deg en egen krypto wallet, der myntene dine kan lagres trygt. Det finnes ulike typer wallets, du har det som kalles hot wallets, som finnes som en online software. I tillegg kan du få en cold wallet, som er en offline hardware. Denne regnes ofte som tryggest, ettersom det er umulig for netthackere å komme seg inn på den. Les også tips til å holde kryptovalutaen din trygg for flere forslag.

Risikoen som medfølger

Når man invester er det alltid en risiko som medfølger. Dette handler jo tross alt om å forutse fremtidig vekst i et investeringsobjekt, og som du vet så er det ingen som kan forutse fremtiden 100%. Derfor er det alltid risiko, som er grunnet til at man kun skal investere med penger man har råd til å miste. Når det kommer til kryptovaluta følger det gjerne enda mer risiko, ettersom mange mynter svinger svært i verdi. Den ene dagen kan en kryptovaluta ha høy verdi, mens på bare noen timer synker den kraftig. Bitcoin har for eksempel vært svært verdifull, men i det siste har den sunket i verdi. Derfor er det viktig å regne med denne risikoen, og å ha en strategi for investeringen.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her