Alle ønsker å spare litt penger, men dette kan være enklere sagt enn gjort. Etter at vi har betalt for husleie og regninger og deretter brukt litt penger på å belønne oss selv, kan det være svært få midler til overs å sette av til sparing. Det er en frustrerende prosess, men likevel en svært viktig en. Faktum er at dersom du ønsker å spare penger, men ikke ønsker å snu opp-ned på livet, er dette fullt mulig. Følg bare tipsene nedenfor, så vil du begynne å spare penger før du vet ordet av det, enten det er til en ny bil, en ferie eller et hus.

Spor forbruket ditt

Det første du bør gjøre er å se på hvor pengene dine finner veien hver måned. Når dette er gjort, vet du hva slags ting du kan kutte ned på. Dette kan blant annet være å spise ute eller kjøpe nye klær. Uansett hva det er, når du har fått alt foran deg, vil du bli overrasket over hvor mye du ender opp med å bruke på enkelte gjenstander.

Det finnes apper tilgjengelig som kan hjelpe deg med å administrere pengene dine, så det kan være verdt å ta en titt på noen av disse. Du kan selvsagt prøve å administrere pengene ved å skrive ned hva du planlegger å bruke, men dette kan være svært krevende. Derfor er en app eller en slags automatisert prosess som kan ta seg av dette den beste veien å gå.

Sett opp et budsjett

Det neste du må gjøre er å sette opp et budsjett. Dette kan være et generelt månedlig budsjett, noe som alltid vil være veldig nyttig da det gir deg parametere å forholde deg til når det kommer til utgifter. På den annen side kan et budsjett være for spesifikke ting. Dersom du for eksempel benytter deg av nettspill på nettsteder som www.spincasino.com/no og bruker penger på dem, kan du sette opp et budsjett for hvor mye du ønsker å bruke.

Du må også sikre at budsjettene dine er realistiske. Det er ikke noe poeng i å sette opp et budsjett som fører til massive endringer i livet da dette vil være umulig å holde og dermed helt meningsløst. Sett opp et budsjett som oppmuntrer til sunnere forbruksvaner, samtidig som det gir deg glede i livet og en frihet til å bruke penger.

Bygg opp en sparepengebeholdning

Dette kan ta noe tid, men det betyr ikke at det vil være et utrolig viktig steg i retning pengestyring. Dersom du bygger opp en sparepengebeholdning, vil du ha et nødfond for uforutsette omstendigheter som kan oppstå når som helst. Skulle du ikke har noen sparepenger, og det oppstår uforutsette omstendigheter, må du ta av bunken med penger som skulle ha gått til regninger og husleie. Dersom du gjør dette, vil det ikke være noen måte for deg å spare på, og du kan til og med ende opp med å sette deg i gjeld som et resultat, avhengig av nødsituasjonen. Grunnen til at du komme i en gjeldssituasjon om du ikke har penger til overs lett tilgjengelig, er at du kanskje må ta opp et lån fra banken eller andre aktører. Selv om alt dette kan være vel og bra, vil lån med høye renter i flere tilfeller være vanskelige å nedbetale.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her