Det er mange som velger å begynne å investere for tiden, og dette er en utvikling som er veldig positiv. Dette er blant annet fordi det legger grunnlaget for en mye mer åpen dialog om penger og økonomi, og dette er noe som både gagner individet og samfunnet som helhet. De aller fleste har nemlig et ganske privat forhold til penger, men det er gjennom dialog at vi virkelig kan finne både støtte, inspirasjon og kunnskap. Noe mange for eksempel ikke vet så mye om, er hvordan man blir kjent med seg selv som investor og hvorfor dette er så viktig.

De aller fleste har nok prøvd å spille pengespill på et eller annet tidspunkt. Kanskje til og med brukt bonuskoder fra for eksempel bet365 suomi. Hvis du synes det er spennende å gamble, og kjenner til risikoene, kan dette være en god indikasjon på hvordan du vil ha det med å investere pengene dine også. For selv om sammenligningen mellom casino spill og aksjer stopper ved den risikoen som eksisterer i begge domener, så er dette noe mange kan sette seg inn i.

Tenk på det på denne måten

Hvis du ikke har lyst til å spille pengespill fordi risikoen er for høy, er det kanskje ikke kryptovaluta, fiat valuta eller andre volatile aksjer du skal investere i. Dette er aksjer der prisen svinger både ofte og med store forskjeller, og egner seg best til de som har en høyere toleranse for risiko, og ikke får vondt i magen over disse svingningene. Hvis du har det sånn, er det mindre volatile aksjer som kanskje er de riktige for deg: aksjer der prisen er mer stabil og risikoen er tilsvarende lav.

Det finnes ikke noe svar på hva som er rett og galt her – bare et svar på hva som er rett og galt for deg, i forhold til dine ambisjoner og din egen risikovillighet. Og det er nettopp derfor det å bli kjent med deg selv som investor er en investering det er verdt å bruke litt tid på. Og uansett om man har lav eller høy risikovillighet, så er det alltid sunt å tenke at man bare investerer penger man har råd til å tape – selv om man selvsagt regner med at man ikke gjør det. Det er en god huskeregel for sunn økonomi på akjsemarkedet.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her