Vi bruker nettet mer og mer i hverdagen vår, og de aller fleste av oss er ikke engang bevisste om hvor mye data og personlig informasjon vi legger igjen når vi beveger oss på alt fra nyhetssider og sosiale medier, til alle mulige andre aspekter av hvordan vi bruker nettet i hverdagen vår. Men det er noen sammenhenger der det er ekstra viktig at vi er oppmerksomme på sikkerheten vår – og det er i forhold til når vi beveger oss på sider som krever betalingsinformasjon. Her er noen eksempler.

Bruk av nettbank

Når vi beveger oss på nett er det viktig at vi tenker over hvordan vi kan beskytte den personlige informasjonen vår. Det er derfor for eksempel ikke anbefalt at man bruker verken andres datamaskiner, som for eksempel på biblioteket eller andre offentlige steder, eller at vi logger på nett som ikke er sikret. Det å logge inn i nettbanken når vi sitter på café og bruker deres trådløse nettverk er et godt eksempel på noe vi absolutt burde unngå hvis vi ønsker å beskytte den personlige informasjonen vår.

Og dette er ikke den eneste sammenhengen dette gjelder.

Bruk av casino på nett eller mobil

Akkurat det samme som ble beskrevet over, gjelder når det kommer til å passe på de personlige informasjonene våre. For når vi skriver inn betalingsopplysningene våre for å gjøre et innskudd på kontoen vår for eksempel, er dette noe som kan gjøre oss mer utsatte for misbruk av informasjonen vår. Og når vi spiller på mobil, for eksempel gjennom mobilebet, gjelder dette også. Vi er nemlig litt mer ukritiske når det kommer til å bruke nett på mobilen fordi det føles så naturlig, men det å huske å bruke sitt eget mobilnett og ikke gratis trådløst nett et tilfeldig sted, er like viktig her!

Bruk av investeringsplattformer

I takt med at flere og flere har begynt å investere, spesielt i kryptovaluta, er det viktig å snakke om sikkerhet når det kommer til hvilke plattformer man velger. Det er mange som har opplevd å bruke plattformer der informasjonen deres ikke har vært beskyttet, og for eksempel mistet tilgangen til valutaen sin fordi plattformen har blitt hacket.

Det samme gjelder den personlige informasjonen man har der, som på samme måte også er litt ekstra utsatt når det kommer til dette. Så det å fokusere på å velge en god, trygg og sikker plattform, er noe av det viktigste man gjør før man gjør sin første investering i kryptovaluta.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her