Algorand er et autonomt, desentralisert blokkjedenettverk som tilbur et bredt spekter av sikre, effektive og skalerbare applikasjoner. Algorand var verdens første blokkjede fundamentert på proof-of-stake (PoS). I denne artikkelen skal vi ser nærmere på hva Algorand her, hva den kan brukes til, forskjellen mellom Algorand og andre lignende kjeder og om det har noe for seg å investere i Algorand nå.

Algorand ble grunnlagt av Silvio Micali, en professor i informatikk ved Massachusetts Institute of Technology i 2019. Algorand ble lansert av Silvio i 2017 med hovedformål  å føre tilsyn med betydelige forskningsprosjekter innen kryptofinans og sikkerhet.

Hva brukes Algorand til?

Algorands teknologi tilbyr sikkerhet, skalerbarhet, personvern og transaksjonsavslutning. Algorand blokkjeden administreres av Algorand Foundation og er tilgjengelig for enhver bedrift, organisasjon eller enkeltperson som ønsker å bruke den.

Algorand er i likhet med andre tilsvarende blokkjedeplattformer et desentralisert nettverk. Algorand har som mål å løse «blokkjede-trilemmaet» som mange blokkjedeprosjekter står overfor: skalerbarhet, hastighet og sikkerhet.Gjennom flere forbedringer, inkludert den unike pure-proof-of-stake (PPoS)-tilnærmingen har Algorand som mål å være bedre enn andre blokkjedeprotokoller.

Algorand bruker en to-lags blokkjededesign for å opprettholde hastigheten mens kompliserte applikasjoner kjører. Lag-2-nivået er designet for at mer kompliserte smarte kontrakter og desentraliserte apper kan kjøres utenfor kjeden. Denne metoden gjør at Algorand-blokkjeden kan håndtere transaksjoner med en hastighet som kan sammenlignes med de store betalingsnettverkene.

Fordeler med algorand:

  • Transaksjoner går svært raskt: hver transaksjon på Algorand fullføres på mindre enn 4 sekunder
  • Algorand er skalerbar og kan håndtere et stort antall transaksjoner
  • Algorand er er sikkert: Transaksjoner på Algorand er sikret av den unike Pure Proof-of Stake-konsensusen som er driveren bak Algorand-blokkjeden.
  • Det er nesten gratis å bruke: i motsetning til mange blokkjeder, hvor hver eneste transaksjon er svært dyr, koster hver Algo-transaksjon i dag, uansett størrelse, en brøkdel av en krone.

Er Algorand en god investering?

Algorand er en robust plattform med omfattende utviklerstøtte, banebrytende teknologi og virkelige applikasjoner. I tillegg har prosjektet store ambisjoner og gode muligheter til å løse blokkjede-trilemmaet og på den måten akselerere verdensomspennende adopsjon både på detaljhandels- og institusjonsnivå.

I likhet med andre kryptovaluter og blokkjedeprosjeter er imidlertid prisen svært volatil, altså utsatt for store svingninger. Investorer må derfor være forberedt både på større gevinster og tap på kort sikt. Imidlertid har både kryptoentusiaster og investorer har stor tro på prosjektets framtid og verdiøkning. Investeringer i kryptovaluter er alltid forbundet med stor risiko, derfor bør du aldri investere mer enn du har råd til å tape.

Hva er forskjellen på Algorand og Ethereum

Algorand har mange likheter med Ethereum, og har faktisk har fått kallenavnet Etherum-morder, fordi enkelte ser at kjeden har potensiale til å utkonkurrere Ethereum. Disse kjedene har mange av de samme funksjonene, men Algorand er imidlertid raskere enn Ethereum, og krever ikke gassavgifter. Den minimale transaksjonsgebyret på Algorand er 0,001 ALGO-mynter, og det bestemmes utelukkende av transaksjonsstørrelsen.

Hva er forskjellen på Algorand og Cardano?

Cardano er også en blokkjede som har mange likhetstrekk med Algorand. Hovedforskjellen mellom disse to kjedene er imidlertid at Algorand ble opprettet for å bruke andre teknologier med ren proof-of-stake, som adresserer sikkerhet, skalerbarhet og hastighetsrelaterte bekymringer. Derimot ble Cardano opprettet for å løse problemer med skalerbarhet.

Hvor kan jeg man kjøpe Algorand?

For å kunne kjøpe Algorand, må du finne en kryptobørs som tilbyr Algorand. Fordi Algorand er en av de største kryptovalutaene, vild du finne den på flere av de beste kryptovalutabørsene. Her er noen populære plattformer som støtter kjøp og salg av Algorand:

Bitcoin Up

Kraken

eToro

Algorands vekstpotensial er imponerende

Algorand har hatt en fantastisk kursutvikling de siste årene. Tidligere investorer har hatt en svært god avkastning på sine investeringer. Algorand er nå også høyt opp på listene over de mest populære kryptovalutaene.

På sin nettside betegner Algorand seg selv som «finansens fremtid». Det er ikke rart at Algorand har blitt et så hett navn, med et kjerneteam fokusert på å skape den beste teknologien som er mulig i DeFi- og NFT-området. Blokkjeden kan også skilte med noen av de mest ettertraktede partnerskapslistene der ute.

Algorand er ledet av en av verdens beste levende kryptografer, og ser ut til å være den mest klare utfordreren til å lede det smarte kontraktsløpet i konkurranse med Ethereum, Cardano, Polkadot og flere andre blokkjeder. Fremtiden til Algorand-blokkjeden vil avhenge innsatsen teamet vil legge frem for å gjøre kjeden særegen fra konkurrenter og Algorands evne til å løse gjeldende utfordringer knyttet til blokkjeder.

En av nøkkeldriverne bak den sterke veksten det siste året har vært Algos notering på fremtredende børser. Algo ble notert på Coinbase Global i juni 2020, noe som gav kryptovalutaen og dens nettverk nesten umiddelbar troverdighet. Algo-prisene steg også da en av de ledende kryptovalutabørsene i Sør-Korea la til støtte for handelsparet Algo/Sørkoreansk won.

Etter hvert som flere investorer bygger opp en mer diversifisert portefølje av kryptovalutabeholdninger, står Algo som et godt alternativ for de som er fascinert av hva DeFi-verdenen har å tilby. Å velge alternativer med høy vekst med sterkt positivt momentum kan imidlertid gi en større statistisk sannsynlighet for suksess på kort sikt. Følgelig vil de med kortsiktige tidsrammer for sine investeringer kanskje vurdere kryptovalutaer som Algo nå fremover.

I tillegg til stor tillit fra investorer og kryptoentusiaster er det ingen tvil om at de underliggende faktorene er gode og at nettverket har en nyttverdi som kan komme en rekke bruksområder og bransjer til gode.

Bedriftseier, blogger og investor. Jeg liker å skrive om økonomi, teknologi, nettbaserte inntekter og andre tips og triks. Mitt oppdrag er å hjelpe andre med å oppnå større økonomisk frihet gjennom sterke pengevaner og slippe løs deres gründerånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her