Interessen for økonomisk uavhengighet og tidlig pensjon har vokst kraftig i popularitet det siste tiåret.

Den tradisjonelle pensjonsalder er brutt. Hvorfor vente til de senere årene med å forlate en jobb du ikke er fornøyd med eller lidenskapelig om, istenfor å kunne jobbe på dine premisser eller ikke jobbe i det hele tatt?

Å bli økonomisk uavhengig tillater gir deg mange fordeler. Fleksibilitet, frie valg og frihet til å «jobbe» når, hvor og hvordan du vil. Enten det innebærer å starte en bedrift, frivillig arbeid, eller bare arbeider en på en rolig, komfortabel jobb som du liker, er

Friheten til å velge er det som definerer økonomisk uavhengighet, og dette er grunnen til at økonomisk planlegging en så viktig praksis å engasjere seg i, mens man er ung.

Å oppnå økonomisk uavhengighet er ingen enkel oppgave, men reisen er en som fortsatt kan nytes (av mange). Denne artikkelen vil utforske 7 vaner for å hjelpe deg med å oppnå økonomisk uavhengighet.

1. Bestem deg for dine prioriteringer og mål

En klar forståelse på hva det er som faktisk tilfører verdi og lykke i livet ditt er nøkkelen til å oppnå økonomisk uavhengighet. Den lar deg kutte ut unødvendige utgifter i livet ditt. Hvis de ikke er verdifulle eller en prioritet for deg, hvorfor bruke penger på det?

Hvis du har et mål om å bli økonomisk uavhengig før 40, er det viktig å ha en oversikt over hvordan du ønsker å oppnå dette, holde oversikt på din fremgang og ikke minst; prioritere det foran andre mål. Det er viktig å sette mål, men hvis du har for mange er det urealistisk å forvente at du klarer å oppnå alle sammen. For å nå et mål kreves det tid, penger, tålmodighet og det vil sannsynligvis hemme din fremgang i andre ting som er meningsfylt for deg.

Ta deg tid til å sette deg ned og skrive dine mål. Hvis økonomisk uavhengighet vil hjelpe deg å oppnå andre langsiktige mål, bør du prioritere det først og fremst. Vår økonomi tillater oss å forfølge ting som vi liker og tilføre verdi til våre liv. Eksempler på dette kan være reiser, å starte opp en bedrift, eller å gå tilbake til skolen for en ny grad.

2. Invester langsiktig og ikke vær redd for å ta sjanser

For unge fagfolk, er det viktig å ta sjanser når det gjelder å investere, spesielt hvis du har et mål om økonomisk uavhengighet. Du vil sannsynligvis måtte tjene høye avkastninger med investeringene for å nå målet ditt i en tidlig alder. Deltakelse i aksjekjøpsplanen til jobben, aksjeopsjoner, starte opp en sidebusiness, eller bygge en aksjekonto av betydelig verid eller eiendomsportefølje for utleie, kan alle hjelpe deg å nå dine mål. Men alle innebærer at du må ta en sjanse!

Det er bedre å prøve enn å ikke prøve i det hele tatt. Å ta sjanser mens du er ung kan lønne seg, eller dessverre føre i at du mislykkes. Den gode nyheten er at vi har tid på vår side for å gjenopprette, og starte på nytt. Fiasko er vår største lærer, så vi bør ikke frykte det, men omfavne deres leksjoner og bruke dem til vår fordel i fremtidige bestrebelser for å øke vår sannsynlighet for suksess!

3. Betal deg selv først

Hvis det er en vane du tar bort fra denne listen, kan dette være den viktigste og lett vedlikeholdt! Over tid, som vi tjener mer, blir vi utsatt for en «luksusfellen». Dette betyr alså at på takt med at vår inntjening vokser, vil utgiftene for vår livsstil vokse sammen med det.

Hvis du aldri å investerer på å øke langsiktige investeringer/besparelser, og bruker økningen i inntektene hvert år for å forbedre din livsstil, vil du falle langt bak på målet om å bli økonomisk uavhengig.

For å unngå «luksusfellen», husk å alltid betale deg selv først. Hvis du får en lønnsøkning på 3% i gjennomsnitt hvert år, burde du øke besparelser og investeringer med 2%. Bruk ytterligere 1% for nye livsstilsutgifter. Hvis du mottar en stor bonus eller en annen form av kompensasjon, sett til side en stor del først, før du nyter resten. Gjør det til en vane å alltid sette bort penger til dittt fremtidige selv. Dette vil sette deg i posisjon til å bli økonomisk uavhengig tidligere.

4. Unngå lysten til å holde tritt med dine likemenn


Sosiale medier har gjort en fantastisk jobb med å bringe folk sammen, uavhengig av avstanden mellom dem. Deling av bilder, videoer og oppdateringer på livet ditt er en flott måte å holde kontakten med folk som du ellers ikke har. Likevel, det klart også har sine ulemper.

Vi har alle som venn eller person vi følger på sosiale medier hvor livet tilsynelatende ser ut til å innebære strender, konserter, yachter, private jetfly, eller høy flying livsstil aktiviteter dag inn og ut. Bra for dem. Kanskje de allerede har oppnådd økonomisk uavhengighet, kanskje ikke.

Det viktigste er ikke å bli fanget opp i behovet for å gjøre alle disse tingene. Det alle bånd tilbake til prioriteringer og målsetting. Det må være en balanse mellom hva du er villig til å bruke penger på i dag og hva du ønsker å oppnå i fremtiden. Jo mer du setter til side i dag, jo større innflytelse vil det ha i fremtiden med ekstra tid og renteøkning. Du burde på ingen måte begrense deg fra å ta ferie eller nyte dine hardt opptjente penger i dag, men ikke la andre få deg til å tro at du må gjøre disse tingene. Spesielt hvis det ikke er noe som faktisk gjør deg lykkeligere eller tilfører verdi til livet ditt. For alt du vet, kan det være at de drukner seg selv i gjeld.

5. Unngå forbrukslån og kredittkortgjeld

Det er ikke et problem å bruke kredittkort så lenge du betaler balansen hver måned. Det er derimot ingen grunn til å holde en balanse som akkumulerer renter. Hvis du ikke klarer å betale ned saldoen i sin helhet, men gjør minimumbetalinger, bør du vurdere å ikke bruke kredittkortet for en stund og bytte til kontanter eller debetkort til saldoen er betalt, for å være sikker på at du ikke lar den komme ut av kontroll.

6. Pass på at du alltid er i overskudd

Hvis du er usikker på din nåværende inntektssituasjon, er det alltid en god idé å få en bedre forståelse av hva som kommer inn versus hva som går ut.

Hvis du kjører på et underskudd, vil du sannsynligvis påløpe noen form for gjeld. Som, vi nettopp har gjennomgått, er ikke dette en god finansiell vane! Prioriter hva du faktisk trenger å bruke penger på, og så på de tingene som faktisk tilfører verdi til livet ditt. Kutt ut alt som er unødvendig.

Når kontantstrømmen er positiv, begynner du å fordele overskuddet på ulike investeringer. Enten det er en aksjekonto, sparing for egenkapital for et hjem, eller investering i egen virksomhet. Deretter kan du automatisere bidragene, dette vil sikre at du ikke bruker pengene og til slutt vil du begynne å se meningsfull fremgang.

7. Hold deg til planen din

Hvis du har implementert de foregående 6 finansielle vanene i livet ditt er du sannsynligvis på reisen mot økonomisk uavhengighet. Alle disse aspektene spiller inn i en omfattende økonomisk plan, og du har nå fått grunnlaget for det. Store økonomiske beslutninger som for eksempel hvordan du starter en bedrift, hvor du skal investere penger, eller hvordan du kjøper eiendom fortsatt noe du må finne ut av selv. Det er der en betrodd rådgiver eller finansiell planlegger kan bidra til å holde deg ansvarlig, maksimere finansielle beslutninger, og hjelpe deg mot de målene du har skissert. Å ha en finansiell plan på plass som vurderes årlig, justert når dine mål, ditt liv eller prioriteringer endres, setter alt i perspektiv slik at du kan se meningsfull fremgang og øker sjansene for suksess!

Hvis den tradisjonelle pensjonsalderen ikke passer din timeplan for å leve det livet du ønsker, er det viktig å ta tak i det tidlig, sett din plan for fremtiden i dag, og følg den slavisk!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here