Det er mange av oss som blir rastløse av våre nåværende liv og tenker at muligens en større endring, for eksempel flytting, vil løse alle problemer vi måtte ha. Selv om flytting i noen situasjoner kan hjelpe, er det lurt å tenke gjennom beslutningen før du ansetter et flytteselskap eller pakker ned kjøkkenet.

Hva kommer jeg til å savne?

Dette kan virke som et enkelt spørsmål, men det er viktig å huske at gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden. Når man er rastløs i livet er det fort gjort at man tenker at ting er bedre andre steder. Jeg anbefaler at du bruker tid på å lage en liste over alle tingene i livet ditt som knytter deg til stedet du bor.

Tenk på menneskene du vil savne, idretts- eller arbeidslaget du er involvert i eller de rolige naboene som alltid er der når du trenger dem. Skriv ned de flotte tingene om byen eller byen eller nabolaget du bor i som du er glad i, for eksempel teatre, et flott konsertlokale, et bakeri innen gangavstand eller en kaffebar hvor de vet hva du liker før du selv bestiller.

Alle disse tingene betyr noe, og det er opp til deg hvor mye de skal regnes som en del av beslutningen din om å flytte.

Hva med familie – har du nære forhold som du vil savne hvis du flytter? Hva med støtten du kan gi et eldre familiemedlem – er det noen som kan erstatte deg? Hva med støtten du kan få fra familie, for eksempel barnepass, reparasjoner av hjemmet, emosjonell støtte osv. … Hvor ofte har du mulighet til å komme tilbake på besøk?

Hva liker jeg ikke med den nåværende situasjonen min?

Hvis din rastløshet har å gjøre med din nåværende jobb eller et nåværende forhold, så spør deg selv om ulykken din vil bli løst ved å bytte arbeidsgivere eller avslutte det forholdet. Hvis svaret er «ja», er det kanskje ikke behov for å flytte.

Se på hva som er i livet ditt nå som du ikke er fornøyd med, og tenk på om problemet kan løses ved å gjøre noen store endringer, for eksempel å finne en ny jobb, starte en ny karriere eller finne en ny sosial krets – de fleste av disse endringer kan gjøres uten å pakke en eneste boks.

Hvis du flytter, hva vil endre seg?

Når jeg prøver å avgjøre om en flytting er i beste interesse, lager jeg alltid en liste over de positive tingene som den nye byen / byen / nabolaget vil tilby, for eksempel en større eller mindre by, et tryggere nabolag, en lavere levekostnad, bedre skoler, mer tilgang til rekreasjon, bedre vær, osv …

Disse faktorene kan bare avgjøres av deg.

Langsiktig planlegging er viktig siden flytting er et stort engasjement og krever mye energi, tålmodighet og økonomiske ressurser. Vil familien ha det bedre (fysisk, følelsesmessig, åndelig) i fremtiden? Flytter du rett for familien din akkurat nå? Hva om du forsinket det i et år eller to? Hvordan vil dette påvirke din nåværende situasjon? Har du råd til å flytte i fremtiden?

Hva med det praktiske?

Beslutningsprosessen ville ikke være fullstendig uten å ta hensyn til de praktiske aspektene ved å flytte. Her er noen spørsmål du trenger å stille deg selv:

  • Hvor mye vil det koste å flytte?
  • Har jeg/vi råd til å flytte akkurat nå?
  • Skal jeg flytte mine eiendeler selv, eller trenger jeg hjelp av et flyttebyrå?
  • Hvis du har barn, er det greit å flytte i løpet av skoleåret?
  • Hvor mye vil dette forstyrre deres akademiske prestasjoner?
  • Er dette en god tid på året for å finne en jobb?
  • Er jeg (og familien) følelsesmessig stabil nok akkurat nå for å takle stresset og endringene som en flytting medfører?
  • Hva er tilgjengeligheten på boliger i den nye byen?

Til slutt, hvis du har bestemt prioriteringene dine og svart på de praktiske spørsmålene, er du sannsynligvis mye nærmere å ta en endelig beslutning om å flytte, vite om det er riktig tidspunkt og riktig ting å gjøre for deg og din familie .

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her